Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

28 April 2016 - Alaska en IJsland

De reisleiders van Askja Reizen

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Wist je dat Askja Reizen eigen reisleiders in dienst heeft? En dat de deelnemers van onze groepsreizen ons regelmatig laten weten dat de reisleider zoveel extra voor de reiservaring heeft betekend? Onze reisleiders hebben niet alleen jarenlange reiservaring in ‘hun land’, maar ook een ontembaar enthousiasme voor de bestemming. Bij Askja hebben we een eigen opleiding die door het ANVR is gecertificeerd. Elk voorjaar komen onze reisleiders samen voor een trainingsdag waarbij educatie, maar vooral gezelligheid voorop staat. Enkele weken geleden werd de trainingsdag gehouden op ons kantoor in Arnhem. In totaal waren 15 reisleiders hierbij aanwezig.

Voor onze reisleiders is de samenkomst een leuk moment om weer even bij te kletsen en eventuele reiservaringen van het afgelopen seizoen uit te wisselen. Veel van onze reisleiders werken niet alleen voor Askja of hebben zelfs een hele andere baan (bijvoorbeeld aardrijkskundeleraar of ICT specialist) dus het is altijd weer een inspirerend moment om reiservaringen uit alle uithoeken van de wereld te horen.

Als eerste op het programma stond een aantal algemene zaken over IJsland en Alaska, de bestemmingen waarop wij onze eigen reisleiders inzetten. Zo komen er de laatste nieuwtjes aan bod op het gebied van toerisme, maar bijvoorbeeld ook zaken waar de reisleiders aan moeten denken voor deze zomer, zoals verbouwingen op de luchthaven Keflavík en de nieuwe, ruime bussen in Alaska.

Hierna nam Askja directeur Eppo het woord. Met zijn jarenlange ervaring als reisleider is het altijd een inspirerend moment om naar zijn verhalen en anekdotes te luisteren en hier uiteraard ook iets van op te steken. Hoe om te gaan met bepaalde situaties, verantwoordelijkheden en plichten als reisleider zijn dingen die ter sprake zijn gekomen.

Antonette gaf vervolgens een leuke workshop, waarbij ze de reisleiders een kijkje in de keuken van het Askja blog en social media gaf. Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en voor ons als bedrijf ontzettend belangrijk. Het werd een interactieve training waarbij het erg leuk was verschillende visies naast elkaar te leggen over het gebruik van social media en de impact hiervan. Als afsluiter kregen de reisleiders de uitdaging om een zo’n mooi mogelijke foto te maken en deze met de hashtag #AskjaReizen te delen tijdens of na hun reis. Houdt deze hashtag dus zeker in de gaten voor live updates en inspiratie komende zomer!

Toen was het alweer lunchtijd en alhoewel de dag startte met een regenbui, was het net op het juiste moment even zonnig en konden de terrasdeuren open. Het was goed vertoeven in de zon onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij er uiteraard weer uitgebreid verteld werd over de afgelopen reizen en gesproken werd over het aankomende seizoen.

Een goede voorbereiding is onontbeerlijk om een reis goed uit te kunnen voeren. De bespreking van de draaiboeken is daarom een belangrijk en steeds weer terugkerend onderdeel van onze training. De draaiboeken vormen voor onze reisleiders de leidraad van hun reis. Leuke restaurantjes, optionele tussenstops op de route, rijtijden en belangrijke telefoonnummers zijn enkele zaken die hierin genoemd staan. Elke reis kreeg zijn eigen groepje zodat er optimaal gebruik gemaakt werd van de beschikbare tijd om niet alleen praktische zaken maar ook leuke tips met elkaar uit te wisselen. Op IJsland en Alaska ben je immers nooit uitgekeken en zijn er altijd wel weer bijzondere plekken die we graag met onze collega’s en deelnemers delen.

We sloten het trainingsdeel van de dag af met een communicatietraining door reisleidster Lia, waarin we op spelende wijze probeerden onze kernkwaliteiten te vinden en hoe je een negatieve ervaring uiteindelijk kunt omzetten naar een positieve. Bij dit onderdeel werd er wederom gebruik gemaakt van alle ervaringen van de reisleiders. Iedereen probeerde elkaar te helpen om in de toekomst beter met bepaalde situaties om te gaan.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel en een uitgebreid tapas diner. Na het diner was het voor iedereen tijd om zijn eigen weg weer te gaan. Sommige reisleiders zien elkaar nog op de EHBO trainingen die wij verzorgen, anderen lopen elkaar op IJsland of in Alaska tegen het lijf. In ieder geval zien we elkaar dit najaar allemaal weer, wanneer we een evaluatiedag en actief uitje gepland hebben.

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Aug 2016 - IJsland

De Ode aan IJsland vanuit de reisleider Jac (deel 1)

Al sinds 2006 begeleid ik voor Askja groepsreizen naar IJsla Lees verder

18 Aug 2016 - IJsland

De Ode aan IJsland vanuit de reisleider Jac (deel 2)

De stoom komt nog uit de grond Bij Mývatn gaan we vee Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.