Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

05 Maart 2024 - Zweden

Onze tip voor je vakantie in Zuid-Zweden: Lindeborgs Eco Retreat

Terug
Portret Ilse Geerts
Ilse Geerts

Weet veel over: Zweden

Als je in alle rust over een provinciale weg rijdt die je door eindeloze bossen voert, terwijl er op de radio relaxte muziek klinkt, dan weet je: ik ben in Zweden! Hier heerst ultieme rust, wat met een bevolkingsdichtheid van zo’n 22 inwoners per vierkante kilometer natuurlijk niet gek is. Onze collega Ilse heeft afgelopen zomer het zuiden van dit langgerekte Scandinavische land ontdekt, om zo de perfecte Zuid-Zweden vakanties voor je samen te stellen. Ze bezocht indrukwekkende natuurgebieden en pittoreske dorpjes, maar ging ook op zoek naar kleinschalige accommodaties, weg van de gebaande paden. Of ze die vond? Jazeker! In deze blog vertelt Ilse je alles over zo’n accommodatie, die zich inmiddels tot één van onze favoriete plekken in Zweden mag rekenen: Lindeborgs Eco Retreat.

Lindeborgs Eco Retreat

 “Onderweg van Norrköping naar Stockholm maak ik een tussenstop bij Lindeborgs Eco Retreat. Lindeborgs Eco Retreat bevindt zich op een groot landgoed, grenzend aan bos, weide en een groot meer – aan een natura 2000 gebied! Vanaf het moment dat je de oprit oprijdt, ervaar je rust. Het is dan ook niet moeilijk om te begrijpen waarom de familie Lindeborgs besloot om het stadsleven in Stockholm te verruilen voor dit paradijs.

Ik verblijf één nacht in een prachtige studio met alles voorhanden. Ik heb ervoor gekozen om zelf mijn avondeten te bereiden en samen met Julia maak ik een rondje door de tuin en de kas. Hier vind ik alles wat ik nodig heb voor een heerlijke maaltijd. Na het avondeten ga ik nog even relaxen in de sauna, wát een zen-gevoel.”

Kom tot rust op het Zweedse landgoed

“Zo midden in de natuur, is het een heerlijke plek om te verblijven. Spot vogels, stap op de fiets, maak een wandeling om de omgeving te verkennen of neem een verkoelende duik in het ecologische zwembad dat de familie zelf heeft gecreëerd. Of relax gewoon even lekker in de hangmat met een boek. Alles is zo duurzaam mogelijk ontworpen en gemaakt, maar wel met álle comfort en prachtig ingericht. En ga je op vakantie naar Zweden met kinderen? Die vermaken zich – net als hun ouders – zonder twijfel ook tijdens een verblijf bij Lindeborgs. Mijn aanrader: maak de natuurspeurtocht die door Julia Lindeborg zelf is uitgezet."

De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Stockholm

"Lindeborgs Eco Retreat is een plek waar je eigenlijk niet weg wilt, maar wil je tóch de omgeving ontdekken? Geen zorgen, het is namelijk de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan bruisende steden, cultuurrijke dorpjes én het strand! Zo zijn Nyköping en Norrköpping met een half uur bereikbaar en ligt de hoofdstad Stockholm op zo’n anderhalf uur rijden. Sörmland, ook wel paradijs vol kastelen genoemd, ligt op rijafstand en is meer dan de moeite waard om te bezoeken."

Helemaal zen in de Zweedse natuur

"De volgende ochtend is mijn zen-gevoel nog niet weg. Met een ‘mindful’ gebrouwen koffie zit ik buiten op het terras. Wat een stilte hier, dit is puur Zweden! Voordat ik verder ga naar mijn volgende bestemming maak ik met Julia een wandeling langs de weilanden en bossen die deel uitmaken van de Eco Retreat. Wat een heerlijke plek is dit, hier kom ik zeker terug!"

Wil jij deze zomer tot rust komen bij Lindeborgs Eco Retreat tijdens je vakantie in Zuid-Zweden? Dan is onze reis Gastvrij Zweden, waarbij je drie nachten bij Julia en haar familie verblijft, iets voor jou. Al kunnen we je Zuid-Zweden vakantie natuurlijk ook helemaal op maat maken. In dat geval geldt: geef je wensen door en wij zorgen ervoor dat het de reis van je leven wordt.

Reisexpert

Weet veel over: Zweden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

25 Jan 2024 - Zweden

Op vakantie naar Zweden met kinderen

In de herfstvakantie ging ik samen met mijn zoontje naar het Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.