Poolreizen

Naar de bron van ijsbergen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Het is voor velen een vervulling van een droom, een bezoek aan de noord of zuidpool. In de witte wereld voelt u zich als mens klein te midden van zoveel ongerepte schoonheid. Het is een schitterende wereld met besneeuwde bergtoppen, imposante gletsjers, ijsbergen en bovendien bijzonder rijk aan wild. Lees verder...

Antarctica
Mysterieus en overweldigend, koud en schitterend: Antarctica is subliem. Antarctica en de subarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijk onaangetaste wildernisgebieden van de wereld. Bezaaid met imposante ijsbergen, indrukwekkende gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, laat het landschap zich met niets vergelijken. Een wereld waar je je als mens zó klein voelt te midden van zoveel ongerepte schoonheid. Een wereld die even bijzonder als rijk aan wild is met enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeehonden en zeevogels.

Spitsbergen
Het onverzettelijke pakijs, de beweeglijke gletsjers en scherp gekante bergtoppen maken Spitsbergen een fascinerende bestemming. Bovendien heeft u een goede kans om poolvossen, zeehonden, walrussen en niet in de laatste plaats ijsberen te zien. Het landschap is rauw, maar de aantrekkingskracht van deze omgeving, ver weg van ons dagelijkse bestaan, is magisch. Er zijn verschillende (zeil)schepen die bij Spitsbergen varen. Wel varen ze stuk voor stuk op nog geen 1000 kilometer van de Noordpool, door de verbluffende natuur van een Arctisch wonderland.

Inklappen