Poolreizen

Naar de bron van ijsbergen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Een bezoek aan de Noord- of Zuidpool is voor veel mensen een droom die werkelijkheid wordt. Je voelt je als mens maar klein te midden van zoveel ongerepte schoonheid. Het is een schitterende witte wereld met besneeuwde bergtoppen, indrukwekkende gletsjers, ijsbergen en bijzondere wilde dieren. Lees verder...

Antarctica
Mysterieus en overweldigend, koud en schitterend: Antarctica is subliem. Antarctica en de subarctische eilanden behoren tot de weinige echt onaangetaste wildernisgebieden ter wereld. Het landschap, dat is bezaaid met indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en besneeuwde bergketens, laat zich met niets vergelijken. Dit is een wereld waarin je je als mens heel klein voelt te midden van zoveel ongerepte schoonheid. Bovendien is deze bijzondere wereld ook nog eens rijk aan wild, met enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeehonden en zeevogels.

Spitsbergen
Het onverzettelijke pakijs, de beweeglijke gletsjers en de scherp gekante bergtoppen maken Spitsbergen tot een fascinerende bestemming. Bovendien heb je een goede kans om poolvossen, zeehonden, walrussen en niet in de laatste plaats ijsberen te zien. Het landschap is rauw, maar de aantrekkingskracht van deze omgeving, ver weg van ons dagelijkse bestaan, is magisch. Er zijn verschillende (zeil)schepen die bij Spitsbergen varen. Stuk voor stuk varen ze op nog geen 1000 kilometer van de Noordpool door de verbluffende natuur van dit Arctische wonderland.

Inklappen