Groepsreizen

Kleine groepen & grote avonturen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Persoonlijk, gezellig en onvergetelijk. Met onze Askja-groepsreizen ga je onder begeleiding van Nederlandse reisleiding samen met een leuke groep mensen op reis naar een bijzondere bestemming. Of reis mee met een van de internationale groepsreizen die we aanbieden.  Lees verder...

Alaska
Reis in een kleine groep langs alle hoogtepunten van Alaska, waar ruige natuur, wild, kleurrijke havenplaatsjes en door de tijd vergeten dorpen elkaar afwisselen. Tijdens onze Groepsreis Alaska Natuurlijk verblijven we in comfortabele en authentieke hotels en lodges, meestal midden in de natuur. Na een excursie in Denali National Park vervolgen we onze reis over de spectaculaire Denali Highway, die zich door eenzame landschappen slingert. De weg is grotendeels onverhard en dat maakt de rit tot een echte belevenis! Daarna verkennen we Wrangell St. Elias National Park. Vanuit de prachtig gelegen Knik River Lodge verkennen we de afwisselende Mat-Su Valley, die wordt omgeven door prachtige bergen en gletsjers. We sluiten de reis af op het schiereiland Kenai, waar we in Seward een cruise maken door Kenai Fjords National Park, op zoek naar gletsjers en walvissen. Vanuit Homer kun je deelnemen aan een berenexcursie naar Katmai National Park. Na een laatste overnachting in Anchorage komt deze fantastische groepsreis in Alaska ten einde.

IJsland
Onze Askja-groepsreizen naar IJsland brengen je langs de hoogtepunten, maar vaak ook langs verrassende plekken zoals het verlaten binnenland. Elke groepsreis heeft zijn eigen karakter. De ene is luxer en comfortabeler dan de andere. Sommige richten zich voornamelijk op wandelen. Daarnaast wisselt bij elke groepsreis de route of reisduur. Vraag dan ook altijd aan een van onze reisexperts welke groepsreis het beste bij jouw wensen past.

Onze reisleiders
Veel van onze reisleiders hebben niet alleen jarenlange reiservaring in IJsland of Alaska, maar vaak vormt het land ook een rode draad in hun leven. Sommigen schrijven er een boek over, anderen zijn ernaar geëmigreerd. Askja hecht veel waarde aan enthousiaste en deskundige reisleiding. Dat is ook terug te vinden in onze eigen opleiding, die door de ANVR is gecertificeerd. Een onmisbare stap in de ontwikkeling van dit vak!

De reizen
Vrijwel alle groepsreizen zijn volledig verzorgd en zeer compleet. Zo maak je op een comfortabele manier uitgebreid kennis met de landschappen en natuur van IJsland & Alaska. Behalve bekende hoogtepunten bezoeken we vaak ook bijzondere locaties. Hier maken we veel lichte wandelingen door de indrukwekkende natuur, waarbij de wandelduur per groepsreis varieert. Soms zijn er meerdere wandelingen per dag. Natuurlijk kun je, als je dat wilt, ook wel eens een (deel van de) wandeling overslaan en met de bus meegaan. Ook op de langere rijdagen (per bus) wordt regelmatig gestopt voor een kort uitstapje, een mooi uitzicht of een bezoek aan een bezienswaardigheid.

Inklappen

Door onze specialisten geselecteerde reizen