Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 2 Dagen

2-daags kanoavontuur in Wells Gray Park

Terug Bekijk samenvatting

Behalve het bekijken van al het moois dat Canada te bieden heeft, zijn er ook heel veel mogelijkheden om op een actieve manier de natuur in te trekken en Canada op een andere manier te ontdekken. Dit 2-daagse avontuur begint op maandagochtend vanuit de Wells Gray Guest Ranch. Na de kennismaking met de gids vertrekken we naar het zuidelijke deel van het park. Tijdens een wandeling van een uur bezoeken we eerst de Dawson Falls. Kortere wandelingen worden afgewisseld met kanotochten. Je overnacht midden in de wildernis en geniet van de prachtige natuur om je heen. Moe, maar zeker voldaan keer je na 2 dagen buiten geweest te zijn terug naar de Wells Gray Guest Ranch, waar je kunt terugkijken op een paar indrukwekkende dagen in de natuur.

Dag 1

Accommodatie: tent (lunch en diner)

Verkennen Wells Gray Park en start kano-avontuur

Om 09:00 uur ontmoet je je gids en medereizigers bij de Wells Gray Guest Ranch. We laden de bus in met bagage en alle uitrusting en gaan op pad. We stoppen als eerste bij het uitkijkpunt van de Green Mountain, om je een idee te geven van het park waarin we ons bevinden. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het zuidelijke deel van Wells Gray Park en kun je goed zien dat het landschap is gevormd door vulkanen en gletsjers. We gaan verder en bewonderen de Dawson Falls (ook wel kleine Niagara genoemd). Uiteindelijk komen we aan bij de zuidelijke punt van Clearwater Lake. Op dit punt eindigt de weg en begint ons kano-avontuur. De gids geeft je een gedegen uitleg over het kanoën, maar ook over hoe om te gaan met kamperen en peddelen in het wild. We peddelen langs de onaangetaste oevers van Clearwater Lake en zoeken naar een goede kampeerplek voor de nacht. Met niet meer dan een kampvuur, outhouse en picknicktafel hebben we alles wat we nodig hebben voor een comfortabele nacht. 

Dag 2

Kanoën en naar Helmcken Falls

Na een heerlijk ontbijt laden we de kano's weer in. Na een paar uur peddelen in zuidelijke richting komen we weer aan bij ons beginpunt. Let onderweg goed op herten en elanden, want die kunnen zomaar aan de waterkant staan. Nadat we de kano's uit het water gehaald hebben, maken we een korte rit naar Bailey's Chute. In augustus is dit de beste plek langs de Clearwater River om springende zalmen te zien. We bezoeken de Helmcken Falls, waar je het water met een enorme kracht van een hoogte van 140 meter naar beneden ziet storten. Rond 16:30 komen we weer aan bij de Wells Gray Guest Ranch, waar je avontuur helaas ten einde komt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.