Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Wildernis cruise Desolation Sound

Terug Bekijk samenvatting

De Desolation Sound is een schitterend wildernisgebied aan de noordkant van de Sunhine Coast, ten noorden van Vancouver. Hier leven volop dolfijnen, zeeleeuwen, witkopzeearenden en orka's. En in het najaar is dit het leefgebied van de grizzly's. Ga mee op ontdekkingsreis en doe dat op een bijzondere manier! Overdag vaar je met een klein cruiseschip, de Pacific Bear en ook wel de "Little Blue Boat" genoemd en 's nachts slaap je heel comfortabel in een prachtige lodge. Dereisleider aan boord kan je van alles vertellen over de natuur het gebied waar je doorheen vaart. Combineer het avontuurlijke met het aangename en laat je verrassen! 

Dag 1

Accommodatie: Historic Lund Hotel

Maandag, inscheping in Lund

Je arriveert in Lund, helemaal aan de noordkant van de Sunshine Coast en de entree naar het bijzondere gebied van de Desolation Sound. Nadat je ingecheckt bent in in het historische Lund Hotel wordt je uitgenodigd door de bemanning om aan boord te komen van de Pacific Bear en volgt een kennismaking met de rest van de gasten tijdens de welkomst receptie. Aansluitend diner je aan boord.

Dag 2

Accommodatie: Homfray Lodge

Dinsdag: Cruise naar Homfray Lodge in de Desolation Sound

Je gaat aan boord voor een licht ontbijt en wordt verwelkomd met heerlijke koffie, thee, versgebakken lekkernijen en vers fruit. In de ochtend passeer je Blubber Bay en Harwood Island om een bezoek te brengen aan de Sea Lion Haul-out dat op Vivian Island ligt. Dit is de pergecte plek om zeeleeuwen te observeren en te fotograferen. Daarna ga je weer aan boord en terwijl het schip verder vaart geniet je van een heerlijke brunch. De Desolation Sound is prachtig en je vaart langs kleine eilandjes en door nauwe passages voordat je arriveert op een bijzondere plek, de Homfray Lodge waar je twee nachten verblijft. Je krijgt de tijd om eerst in te checken voordat je weer aan boord gaat voor een overheerlijk diner.

Dag 3

Accommodatie: Homfray Lodge

Woensdag: Cruise naar Toba Inlet of Teakerne Arms

Met slechts een dagrugzak ga je weer aan boord en geniet je weer van een licht ontbijt. Daarna vertrekken we naar of de Toba Inlet of naar Teakerne Arm. De hele dag blijven we in de buurt van de kust en heb je alle gelegenheid om aan dek te staan of juist voor op de boeg. Na weer een heerlijke brunch aan boord ben je in de middag ook weer op tijd in je hotel om ook nog even te relaxen, zwemmen of gebruik te maken van de vele watersport aktiviteiten die de lodge je biedt.

Dag 4

Accommodatie: Tsa-Kwa-Luten Lodge

Donderdag: naar Quadra Island

Je ontbijt weer licht op de boot en na slechts een kort stukje varen arriveren webij een oude First Nations Pictograph, gevonden op de rotsen. Nadat deze stop  varen we verder noordelijk, voorbij East en West Redonda naar Pryce en Sutil Channel voordat we onze route vervolgens door Whale Passage en verder naar Cortes Island voortzetten. Gorge Harbour is de perfecte plek om van de boot te gaan voor een wandeling in de buurt van Gorge Harbour Marina. Je kunt op jezelf gaan wandelen of samen met de reisleider voordat we weer verder varen naar Quadra Island. Later in de middag als we door de Sutil Channel varen is de kans groot dat we migrerende bultrugwalvissen en orka's zullen zien! Later arriveren we bij de historische Heriot Bay Inn waar een leuke giftshop is en waar de bus klaarstaat om je bij de Tsa-Kwa-Luten Lodge te brengen aan de andere kant van het eiland. Aan het einde van de dag wordt er een heerlijk afscheidsdiner geserveerd in de Lodge, dat één van de beste restaurants heeft op het eiland!

Dag 5

Vrijdag: van Quadra Island naar de Sunshine Coast

In de ochtend eerst een transfer weer naar het schip waar weer de gebruikelijke heerlijke broodjes en verse koffie voor je klaarstaan. We varen weer door het Sutil Channel en hier moet je je camera en verrekijker klaar hebben want de kans is groot dat we weer bultrugwalvuissen en orka's zien! Aan boord geniet je van de laatste afscheidlunch met champagne en aan het einde van de middag legt de boot weer aan in de haven van Lund. Helaas is hiermee dit fantastische avontuur ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.