Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 15 Dagen

100% Vancouver Island

Terug Bekijk samenvatting

Vancouver Island wordt ook wel West-Canada in het klein genoemd want je hebt er werkelijk álles! Ruige kusten, het ontoegankelijke regenwoud in het midden van het eiland en de milde zuidoostkust met warme zandstranden vormen samen een prachtige mix van natuurschoon. Daarnaast geniet je van een relaxte eilandsfeer en de kans is groot dat je zomaar wild tegenkomt, want dát leeft hier in overvloed. Tijdens je vakantie West-Canada is het zien van orka's echt een must en wij reserveren een excursie voor je om ze te zien vanuit de beste plek hiervoor die we kennen: Telegraph Cove. Daarna ga je naar het binnenland van Vancouver Island en maak je kennis met een aantal kleine, typisch Canadese gehuchtjes. Je maakt een boottocht op een echte postboot die alle benodigdheden voor deze minidorpjes langs brengt. Je vaart door de Nootka Sound, een plek waar een overvloedig wildleven te vinden is zoals orka's, grijze walvissen, zee otters, zeehonden, dolfijnen en zeeleeuwen. Vergeet je verrekijker en camera niet mee te nemen!

Dag 1 (ca. 25 km)

Accommodatie: Helm's Inn

Aankomst Victoria

Het makkelijkste is om direct vanuit Amsterdam naar Victoria te vliegen. Na aankomst op de luchthaven haal je je huurauto op en rijd je naar je accommodatie in Victoria. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is engelser dan de meeste engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellig haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.

Dag 2

Accommodatie: Helm's Inn

Ontdek het Victoriaanse Victoria

Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent de statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard.

Dag 3 (ca. 60 km)

Accommodatie: Harbour House Hotel (LG)

Naar Salt Spring Island

Je verlaat Victoria en rijdt naar Swartz Bay, vanwaar de ferry je in een klein uurtje naar Fulford Harbour op Salt Spring Island brengt. De Gulf Islands zijn niet erg druk bezocht en behoren tot de best bewaarde geheimen van British Columbia. Het klimaat is er fantastisch, de helderblauwe wateren zitten boordevol leven en de uitzichten zijn spectaculair. 

Dag 4

Accommodatie: Harbour House Hotel (LG)

Geniet op het artistieke eiland Salt Spring Island

Salt Spring Island is de parel van de Southern Gulf Islands aan de oostkust van Vancouver Island. Het is een leuk en artistiek eilandje waar veel kunstenaars wonen. Dankzij het milde klimaat is dit een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen. Je vindt er adembenemende natuur en hagelwitte stranden, regenwouden en veel wild, waaronder zeearenden en zeehonden. Het eiland zelf is een idyllisch hippie-eilandje met hier en daar een schapenboerderij, veel boomgaarden en overal kunstenaars. In Ganges wordt op zaterdag midden in het centrum de Farmers Market gehouden - echt een aanrader als het in je reisschema past!

Dag 5 (ca. 255 km)

Accommodatie: Middle Beach Lodge - ocean facing room (LO)

Dwars over Vancouver Island naar de westkust

De ferry van Vesuvius naar Crofton brengt je in ongeveer 35 minuten terug op Vancouver Island. 

Bij Parksville begint de weg naar Pacific Rim National Park. Onderweg kom je bij Cathedral Grove, een onderdeel van Mac Millan Provincial Park. Dit is een natuurreservaat met reusachtige bomen. Door het park lopen mooie wandelpaden. Met zijn 800 jaar oude douglas-sparren en enorme rode cedars is dit een van de laatste stukken oerbos van het eiland. De cedar is overigens geen ceder, maar behoort tot de thuja’s of levensbomen, die bij ons veel als haag worden gebruikt. De weg komt uit bij de grillige Pacific-kust. Terwijl je langs deze kust richting Tofino rijdt, zie je het op een hoge klif gelegen Wickaninnish Visitor Centre, een prachtig informatiecentrum met een terras met weids uitzicht over de Pacific. Je kunt vanuit dit centrum naar hartelust wandelen. In de kleine rotsbaai achter het centrum wemelt het van de zeedieren en vooral bij eb komen op het lange zandstrand de getijdepoelen vrij. Geniet van verse vis in een van de prima restaurants en zie de zon ondergaan in de Stille Oceaan. 

Dag 6

Accommodatie: Middle Beach Lodge - ocean facing room (LO)

Optionele walvis- of berenexcursie vanuit Tofino of Ucluelet

Vandaag heb je de hele dag te besteden bij Pacific Rim National Park. Een leuke aanrader is het maken van een walvisexcursie, waarbij je met een boot een vaste groep grijze walvissen, zeeleeuwen en otters gaat observeren. De rest van de dag heb je de tijd om een mooie wandeling te maken over het met boomstammen bezaaide strand van Long Beach. Deze westkust is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen.

Dag 7 (ca. 140 km)

Accommodatie: Qualicum Beach Inn - standard room (LG)

Oostkant Vancouver Island, Qualicum Beach

Je verlaat de westkant van Vancouver Island en reist terug naar de zonzijde van het eiland. Deze weg is al enige tijd onder constructie dus neem je tijd hiervoor. Vanwege de beschutting van de Beaufort Mountain Range lijken het klimaat en de watertemperatuur aan de oostelijke zijde meer op Californië dan op West-Canada! 

Dag 8

Accommodatie: Qualicum Beach Inn - standard room (LG)

Qualicum Beach, vrije dag

Neem de tijd om het Horne Lake Caves Provincial Park te bezoeken! Je kunt er ook een begeleide tour boeken varierend van 45 minuten tot 4 uur waarbij je echt gaat klimmen. ook zeker de moeite waard is een wandeling door Little Qualicum Falls Provincial Park. Dit park is nog niet zo druk als de andere parken maar zeker de moeite waard. 

Dag 9 (ca. 345 km)

Accommodatie: Black Bear Resort (LO) - standard room

Naar het hoge noorden, Port Hardy of Port McNeill

Hoe noordelijker je komt, hoe eenzamer de weg wordt. Het eindpunt van vandaag is Port Hardy, een stadje met het grootste aantal inwoners in het hoge noorden van het eiland.

Dag 10

Accommodatie: Black Bear Resort (LO) - standard room

Telegraph Cove, unieke plek voor het maken van een orkaexcursie

Rondom Port Hardy strekt zich een reusachtig en bijna onbewoond gebied uit met dichte wouden en schitterende stranden. Het is tevens een uitgelezen plek om in de omgeving één van de mooiste orkaexcursies en berenexcursies te maken. Daarom hebben wij een verblijf van twee nachten voor je ingepland en de walvisexcursie inbegrepen. Voor die excursies moet je zijn in het kleine gehuchtje Telegraph Cove.

Vanuit Telegraph Cove kun je ook vertrekken voor een avontuurlijke boottocht door de Knight Inlet Fjord, op zoek naar grizzlyberen, orka's, dolfijnen en ander wild. Je vaart per snelle watertaxi naar Glendale Cove, waar de beren te vinden zijn.

Dag 11 (ca. 320 km)

Accommodatie: Gold River Chalets (LO)

Terug naar het zuiden, Gold River

Je rijdt weer terug in zuidelijke richting. Er is een onverharde logging road  die dwars door het binnenland naar Gold River gaat. Wij raden echter de verharde weg aan via Highway 19 tot aan Campbell River, waar je de afslag neemt naar highway 28 die je in Gold River brengt. Vlak na Campbell River rijd je dwars door het Elk Falls Provincial Park. Je kunt hier een wandeling maken naar de Suspension Bridge dwars over de Elk Falls Canyon. Van hieraf heb je een schitterend uitzicht over de waterval! En als je liever op vaste grond blijft staan, kun je de waterval ook bekijken vanaf een uitzichtsplatform net vóór de brug. In het park tref je een netwerk aan van 6 kilometer wandelpaden dwars door een gebied met de oude reuze Douglas Fir bomen. 

Dag 12

Accommodatie: Gold River Chalets(LO)

Nootka Sound of Friendly Cove dagcruise (alleen op dinsdag, woensdag en zaterdag)

Een bijzondere dag vandaag! Je maakt een prachtige dagtocht met de postboot (en oude mijnenveger) MV Uchuck III. Het schip bezoekt kleine First Nation nederzettingen, zalmkwekerijen en houthakkerskampen om deze te bevoorraden en jij mag mee. Je vaart dwars door het oude regenwoud en het uitzicht is beeldschoon. De stop in Friendly Cove geeft je de gelegenheid om even de benen te strekken, rond te wandelen en de vuurtoren te bezoeken. Na een volle dag aan boord arriveer je weer in Gold River. Als je er rekening mee houdt dat dit in de basis een postboot is in plaats van een comfortabel cruiseschip dan zul je een geweldige dag beleven!

Nootka Sound dagcruise: alleen op dinsdag
Friendly Cove dagcruise: op woensdag en zaterdag

Dag 13 (ca. 300 km)

Accommodatie: Best Western Cowichan Valley Inn (LG)

Cowichan Valley, Duncan

Tot slot reis je weer af naar het zuidelijke deel van Vancouver Island waar je de laatste dagen van je rondreis door West-Canada doorbrengt in de Cowichan Valley. Het oostelijke deel van Vancouver Island was ooit eigendom van de Saanich indianen. In Chemainus kun je middels een wandeling door het stadje grote muurschilderingen bewonderen die de geschiedenis van dit deel van Vancouver Island weergeven.  In het plaatsje Duncan, je eindbestemming van vandaag, vind je veel totempalen. In het Native Heritage Centre wordt de geschiedenis van de Saanich, Cowichan en Haida indianen uit de doeken gedaan. Je verblijft twee nachten in een accommodatie in Duncan of Cowichan Bay.

Dag 14

Accommodatie: Best Western Cowichan Valley Inn (LG)

Vrije dag Cowichan Valley

Je bevind je midden in de Cowichan Vallei, tussen de zuivelboerderijen en wijnhuizen. HIer kun je wandelingen, kajaktochten of walvisexcursies maken. Of gewoon een dagje relaxen; daarvoor biedt de accommodatie voldoende mogelijkheden! Als je het leuk vind om nog een orka excursie te maken kun je ook hier terecht voor een halve dag en een hele dagexcursie vanuit Cowichan Bay. Een perfecte afsluiter van je reis!

Dag 15 (ca. 75 km)

Einde van de reis, huurauto inleveren in Victoria

Helaas is je bijzondere vakantie West-Canada alweer ten einde. Je levert je huurauto in en vliegt vanuit Victoria (met een overstap) weer terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.