Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Kootenay Rockies roadtrip

Terug Bekijk samenvatting

Een prachtige road trip die langs wijnvelden, kleine dorpen in de Kootenays gaat en je dwars door de machtige Rockies. Deze reis is speciaal gemaakt voor reizigers die de grootste drukte in de bekende plaatsen willen ontlopen en niet bang zijn van de gebaande paden af te gaan. Je ontdekt bijzondere hoogtepunten en plekken waar je normaal misschien zelf niet naartoe zou gaan. Maar die minstens nét zo mooi zijn als de meest bekende parken, vooral ook omdat het er nog niet zo druk is en je de natuur nog een beetje voor jezelf hebt.

Dag 1

Accommodatie: Bee & Thistle Guesthouse - standard room (LG)

Aankomst in Vancouver en ophalen huurauto

Je auto staat op het vliegveld voor je klaar. Al naar gelang de aankomsttijd heb je nog een deel van de middag en avond om de stad te bekijken. 

Dag 2

Accommodatie: Bee & Thistle Guesthouse - standard room (LG)

Vancouver

Na je eerste overnachting in Vancouver kun je op je gemak de stad gaan verkennen. We hebben een ticket voor de Vancouver Trolley Tour bij de reissom inbegrepen. Hierbij kun je op- en afstappen waar je maar wilt. Een boottocht over Burrard Inlet naar het noordelijke deel van Vancouver biedt een mooi uitzicht op de skyline van de stad. En als je dan toch op de andere oever bent, kunt je meteen een kijkje nemen bij de Capilano Suspension brug.

Dag 3 (ca. 400 km)

Accommodatie: Baergnaescht B&B of vergelijkbaar (LO)

Rit naar Okanagan Valley

Vandaag verruil je Vancouver voor het eerste deel van de Trans Canada Highway. Je volgt de Fraser River stroomopwaarts naar de spectaculaire Fraser Canyon, waar voor liefhebbers de mogelijkheid bestaat om te raften. Via de heuvelachtige Meritt/Nicola Valley voert de route naar Okanagan Valley, de fruittuin van Canada. Iets ten zuiden van Kelowna, op de grens met de Verenigde Staten, ligt Osoyoos. Hier ligt 100 hectare woestijnlandschap, compleet met cactussen, hagedissen, schorpioenen en ratelslangen.

Dag 4

Accommodatie: Baergnaescht B&B of vergelijkbaar (LO)

Vrije dag in Okanagan Valley

In deze vallei liggen enkele mooie meren, die worden omzoomd door witte stranden. Dit gebied is een van de warmste plekjes van Canada. Een uurtje zonnen aan het strand is hier goed mogelijk, hoewel niemand dat zou verwachten van een reis door Canada! Dit warme klimaat maakt ook wijnbouw goed mogelijk en overal zie je wijngaarden op de heuvels liggen en langs de weg zie je fruitstalletjes met heerlijk vers fruit. In talloze wijnboerderijen ben je welkom voor een proeverij. We hebben een wijntour van een halve dag onder leiding van een gids voor je in de planning staan. 

Dag 5 (ca. 265 km)

Accommodatie: Logden Lodge (LG)

Naar Nelson

Vandaag trek je verder door het binnenland van British Columbia en langs de zuidgrens met de Verenigde Staten. Door de Monashee Mountains rijd je naar Needles en waar je op de gratis veerboot naar Fauquier vaart. Dit is het Arrow Lake, waar veel mijnwerkersdorpjes onder de waterspiegel liggen. New Denver heeft de ondergang van de zilvermijnbouw overleefd. Kaslo was een verschepingshaven van de zilvererts. Hier ligt een te bezichtigen raderschip. Je passeert onderweg Ainsworth Hot Springs, een historisch doprje aan Kootenay Lake en ooit een mondain kuuroord. Tegenwoordig heeft het niet meer dan 20 inwoners. Het warme mineraalwater komt er direct uit de berg en moet eerst wat afkoelen om ook daadwerkelijk comfortabel te zijn. De badruimte is een oude mijngang e hier kun je ontspannen baden.

Nelson staat bekend om z’n talrijke historisch belangrijke gebouwen en de vele “kettingzaag artiesten“. 

Dag 6

Accommodatie: Logden Lodge (LG)

Nelson en omgeving

Nelson is een oud zilver- en kopermijnbouw stadje, wordt omringd door de indrukwekkende Serkirk Mountains en ligt aan het Kootenay Lake. Het is een prima uitvalsbasis voor bergwandelingen, kanotochten en natuurwandelingen. In de gezellige Baker Street vind je allerlei restaurantjes, café's en winkels in oude beschermde panden. Want die vind je hier in overvloed. Niet minder dan 350 gerestaureerde panden die stammen uit de tijd van de rijke zilvermijnbouw en dienst deden als bijvoorbeeld het gerechtshof, het oude postkantoor, het station en het stadhuis. Met de Streetcar 23 kun je vanaf het Lakeside Park een stukje langs het Kootenay Lake rijden waar je een zandstrandje treft en een aantal restaurants en picknick plaatsen.

Dag 7 (ca. 250 km)

Accommodatie: Courthouse Inn (LO)

Schitterende route naar Revelstoke

Je verlaat Nelson weer en gaat op weg naar het noorden. Het is een schitterende route die je in allerlei kleine plaatsjes brengt waar de tijd heeft stilgestaan. Sandon is een echte ghost town, te bereiken via een omweg van zo'n 13 kilometer net ten zuiden van New Denver.  Het is een voormalig mijnstadje met ooit meer dan 5000 inwoners. Nu zie je er slechts historische overblijfselen van het opera gebouw, rosse buurt en hotels en salooons. Je vervolgt de route en komt via New Denver en Nakusp uit bij Galena. Hier ga je verder met een gratis veerboot die je in een half uurtje naar de overkant brengt. 

Revelstoke, een pittoresk spoorwegstadje aan de Columbia Rivier waar het Victoriaanse erfgoed nog geheel in stand gehouden wordt. Overal vindt u er gerestaureerde houten huizen met prachtige veranda’s, kleine winkeltjes en restaurantjes.

Dag 8

Accommodatie: Courthouse Inn (LO)

Vrije dag Mount Revelstoke National Park

Revelstoke ligt midden in de ongerepte natuur en een oud spoorwegstadje. Een uniek museum laat je kennismaken met de spoorweggeschiedenis van Canada. Op Mount Revelstoke kun je in de zomer bergwandelingen maken door bloeiende bergweiden met prachtige vergezichten. Het gebied heeft een naam om het vele wild dat hier loopt. Er is een goede kans dat je de dieren van dichtbij kunt observeren, zoals elanden en zwarte- en grizzlyberen. Bij Revelstoke Canyon Dam wordt de Columbia River opgestuwd en in het bezoekerscentrum wordt ook meer informatie gegeven over onder andere de Canadese energiebedrijven. 

Een prachtige wandeling is de Eva Lake Trail. De Eva Lake Trail is een 12 kilometer lange trail, goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Je loopt door bossen en langs bloemenweides en hoog in de bergen zie je de sneeuwvelden tot ver in juli. De wandeling start op 1.920 meter hoogte aan Balsum Lake, bij de top van Mount Revelstoke. Wil je graag op een andere manier de natuur in gaan dan zijn er in Revelstoke ook volop mogelijkheden voor het maken van mountainbiketochten, riverrafts of een tocht per kano of kajak.

Dag 9 (ca. 150 km)

Accommodatie: Back to the Land B&B - standard room (LO)

Door het Glacier National Park naar Golden

Je volgt de Transcanada Highway verder naar het oosten. De Roger Pass in het Glacier National Park ligt in één van de ruigste gebieden van West Canada en je vergaapt je aan de natuur om je heen. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Onderweg kun je op verschillende plekken wandelingen maken naar watervallen of andere mooie plekken. Golden wordt omgeven door spectaculaire bergen en ligt in het dal van de Rocky Mountain Trench. Hier stroomt de Kicking Horse River in de Columbia River.

Je onderkomen voor de komende dagen ligt op ongeveer 6 kilometer van de weg af. Midden in de natuur en met een fenomenaal uitzicht over het dal voor je geniet je van de rust in deze bergwereld. Je hebt de mogelijkheid zelf je maaltijd te bereiden (ook barbeque) en nog zo'n 25 minuten enkele reis.

Dag 10

Accommodatie: Back to the Land B&B - standard room (LO)

Vrije dag Golden

In de ochtend heb je tijd om een bezoek te brengen aan het Northern Lights Wildlife Wolf Center vlakbij Golden, een zeer informatieve manier om meer over wolven te leren. Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken!

Vanaf de Transcanada Highway zijn de uitzichten fascinerend met wit besneeuwde bergtoppen, bossen en wilde riviertjes. Je rijdt hier door een overweldigende bergwereld met 28 gletsjertoppen van boven de 3.000 meter! Vlak voor het plaatsje Field kun je de afslag nemen naar Emerald Lake en na 3 kilometer moet je eerst even stoppen bij de Natural Bridge, een natuurlijke brug uitgeslepen door de Kicking Horse River. Na een korte rit van zo'n 10 minuten arriveer je bij het zeer fotogenieke, smaragdgroene bergmeer. Dit meer is een prima plek om wild te spotten omdat het als belangrijke waterbron is voor vele wilde dieren. En als je je bezoek vroeg in de ochtend plant (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Na je bezoek aan Emerald Lake vervolg je de weg en even later kom je bij de 254 meter hoge Takakkaw Falls, één van de hoogtepunten van Yoho National Park.

Een tocht omhoog de bergen in met de gondel van het Kicking Horse Ski Resort is ook een must want ook hier kun je weer hele fraaie bergwandelingen maken.

Dag 11 (ca. 250 km)

Accommodatie: St. Mary's B&B of vergelijkbaar (LO)

Naar Cranbrook

Je verlaat de bergwereld van Golden en gaat weer in zuidelijke richting. Hierbij rijd je dwars door de vallei van de Columbia rivier en geniet je onderweg van weer een totaal ander landschap. Je passeert Radium Hot Springs, een klein leuk dorpje en even later ook Kimberley, een schilderachtig stadjeaan de voet van de Purcell Mountains. Vanwege het grote aantal duitse immigranten lijkt het wel alsof je in Beieren aangekomen bent. Midden in het centrum staat een Beierse klok en overal zie je Beierse café's en restaurants. Aan het einde van de dag arriveer je in Cranbrook, dat aan het einde van de 19e eeuw gesticht werd langs de spoorlijn van de Canadian Pacific Railway.

Dag 12

Accommodatie: St. Mary's B&B of vergelijkbaar (LO)

Cranbrook, tijd om Fort Steele te bezichtigen

Tijd om Fort Steele te bezoeken dat gesticht is in 1864 ten tijde van de goudkoorts. Het was op dat moment een levendige stad met duizenden inwoners en is op dit moment een klein gerestaureerd spookstadje waar je teruggaat in de tijd van de goudzoekers. Cranbrook is een hele fijne plek voor natuurliefhebbers. Als het erg warm is kun je heerlijk terecht in Wasa Lake, één van de warmste meren in de Rockies met fijne zandstranden. Vanuit Cranbrook zijn er verder talloze wandelmogelijkheden of tochten die je per mountainbike kunt afleggen. 

Een prachtige wandeling is bijvoorbeeld even verderop in Fernie, de Fernie Ridge Walk. Een prachtige maar stevige dagwandeling voor geoefende wandelaars en je wordt beloond met verbluffende uitzichten van de Rocky Mountain Trench in het Westen en de Front Ranges van Alberta in het oosten. Houd wel goed het weer in de gaten, onweersbuien kunnen snel opkomen en sneeuwbuien zijn zelf in juli niet zeldzaam. De tocht start bij het Fernie Alpine Resort, 5 kilometer ten zuiden van het stadje.

Dag 13 (ca. 270 km)

Accommodatie: Corner Mountain Inn (LO)

Naar Waterton National Park

Je eindbestemming vandaag is Waterton National Park in Alberta dat op twee manieren te bereiken is. Je kunt hier rechtstreeks naartoe rijden maar een stuk mooier (en langer!) is de route dwars door het Amerikaanse deel van het park, namelijk Glacier National Park. Je steekt de grens met Amerika over en dient hier USD 6 per persoon te betalen (contant). Het is één van de mooiste bergroutes in Noord Amerika, je rijdt via Whitefish en Columbia Falls weer terug naar Canada. De Going-to-the-Sun Road gaat pas open als alle sneeuw weg is, dit is meestal rond 18 juni.

Na aankomst in Waterton adviseren wij je eerst een bezoek te brengen aan het Visitor Center waar ze je allerlei gratis informatie kunnen geven over de omgeving. 

Dag 14-15

Accommodatie: Corner Mountain Inn (LO)

Waterton National Park

Je hebt twee volle dagen de tijd om te genieten van het prachtige Waterton Lakes National Park. Het is een uniek park opmdat hier op een relatief klein oppervlak veel verschillende soorten landschap te vinden zijn met bijbehorende flora en fauna.Twee wegen brengen je het park in en aan het einde van de ene weg arriveer je bij de Red Rock Canyon waar je een leuke wandeling kunt maken. De andere route brengt je bij Cameron Lake, een prachtig bergmeer met uitstekende kajakmogelijkheden. 

Echte wandelliefhebbers nemen een volle dag de tijd om de spectaculaire wandeling te maken, de Crypt Lake Trail. Na een korte ferrytocht over Upper Waterton Lake naar het startpunt van de wandeling bij Crypt Landing, begint de klim van zo'n 3 uur. Je wandelt dicht langs 4  watervallen: Hell Roaring Falls (1 kilometer), Twin Falls (3,5 kilometer), Burnt Rock Falls (5,6 kilometer) and Crypt Falls (8 kilometer). Hoogtepunt voor velen is de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel dwars door de berg. Na een korte manoeuvre rondom een kliff (waar je je aan een staalkabel moet vasthouden) arriveer je bij het prachtige Crypt Lake.

Dag 16 (ca. 375 km)

Accommodatie: Lady MacDonald (LO)

Naar Banff National Park

De rit naar Banff duurt ongeveer 5 uur. We raden je aan onderweg de tijd nemen voor een bezoek aan ‘Head-Smashed-In Buffalo Jump', gelegen op 18 kilometer ten noordwesten van Fort Macleod. Deze klif werd in 1981 door de Unesco tot cultureel werelderfgoed uitgeroepen. 

Dag 17

Accommodatie: Lady MacDonald (LO)

Banff National Park

Vandaag en morgen zijn gereserveerd voor Banff National Park, een beschermd berggebied vol blauwgroene bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Er zijn vele mooie wandelingen te maken in de omgeving, waar u na een kwartiertje lopen helemaal alleen kunt zijn in de ongerepte natuur. Het mondaine stadje Banff heeft een interessant museum, u kunt winkelen in de vele boetiekjes of bijvoorbeeld met een gondellift naar de top van de 2.285 meter hoge Sulphur Mountain. Bij goed weer heeft u hier een ongelooflijk mooi uitzicht over Banff, de door vroegere gletsjers uitgeslepen Bow Valley en de omringende grillige bergen. Bezoek Vermilion Lakes; wie weet ziet u er bevers aan het werk.

Dag 18 (ca. 145 km)

Rit naar Calgary en einde van de reis

Je rijdt naar de luchthaven in Calgary en levert je huurauto weer in. Helaas is hiermee ook een einde aan deze reis gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer