Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 22 Dagen

Veelzijdig West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige rondreis West-Canada die je langs heel veel hoogtepunten in West-Canada brengt. Je bezoekt de wijnvelden en kleine dorpjes in de Kootenays waar de tijd lijkt stil te staan. Je rijdt dwars door de machtige Rockies, ontdekt kleine gehuchtjes en geniet van bijzondere nationale parken in West-Canada. Natuurlijk bezoek je ook Vancouver en het warme wijngebied in British Columbia. Ook de kleinste woestijn van Canada staat op het programma. Deze reis is speciaal gemaakt voor Canada reizigers die nieuwsgierig zijn naar de minder bekende plaatsen in British Columbia en niet bang zijn van de gebaande paden af te gaan. Je ontdekt bijzondere hoogtepunten en plekken waar je normaal misschien zelf niet naartoe zou gaan. Maar die minstens nét zo mooi zijn als de meest bekende parken, vooral ook omdat het er nog niet zo druk is en je de natuur nog een beetje voor jezelf hebt.

Dag 1

Accommodatie: Sylvia Hotel - standard room (LG)

Aankomst in Vancouver en ophalen huurauto

Je vakantie in West-Canada begint in Vancouver waar je auto op het vliegveld voor je klaar staat. Al naar gelang de aankomsttijd heb je nog een deel van de middag en avond om de stad te bekijken. 

Dag 2

Accommodatie: Sylvia Hotel - standard room (LG)

Vancouver

Na je eerste overnachting in Vancouver kun je op je gemak de stad gaan verkennen. We hebben een ticket voor de Vancouver Trolley Tour bij de reissom inbegrepen. Hierbij kun je op- en afstappen waar je maar wilt. Een boottocht over Burrard Inlet naar het noordelijke deel van Vancouver biedt een mooi uitzicht op de skyline van de stad. En als je dan toch op de andere oever bent, kunt je meteen een kijkje nemen bij de Capilano Suspension brug.

Dag 3 (ca. 400 km)

Accommodatie: Baergnaescht B&B of vergelijkbaar (LO)

Rit naar Okanagan Valley

Vandaag verruil je Vancouver voor het eerste deel van de Trans Canada Highway. Je volgt de Fraser River stroomopwaarts naar de spectaculaire Fraser Canyon, waar voor liefhebbers de mogelijkheid bestaat om te raften. Via de heuvelachtige Meritt/Nicola Valley voert de route naar Okanagan Valley, de fruittuin van Canada. Dit deel heeft ook het warmste klimaat van West-Canada. Iets ten zuiden van Kelowna, op de grens met de Verenigde Staten, ligt Osoyoos. Hier ligt zelfs een woestijn van ca. 100 hectare, compleet met cactussen, hagedissen, schorpioenen en ratelslangen.

Dag 4

Accommodatie: Baergnaescht B&B of vergelijkbaar (LO)

Vrije dag in Okanagan Valley

In deze vallei liggen enkele mooie meren, die worden omzoomd door witte stranden. Dit gebied is een van de warmste plekjes van Canada. Een uurtje zonnen aan het strand is hier goed mogelijk, hoewel niemand dat zou verwachten van een reis door Canada! Dit warme klimaat maakt ook wijnbouw goed mogelijk en overal zie je wijngaarden op de heuvels liggen en langs de weg zie je fruitstalletjes met heerlijk vers fruit. In talloze wijnboerderijen ben je welkom voor een proeverij. We hebben een wijntour van een halve dag onder leiding van een gids voor je in de planning staan. 

Dag 5 (ca. 265 km)

Accommodatie: Logden Lodge (LG)

Naar Nelson

Vandaag trek je verder door het binnenland van British Columbia en langs de zuidgrens met de Verenigde Staten. Door de Monashee Mountains rijd je naar Needles en waar je op de gratis veerboot naar Fauquier vaart. Dit is het Arrow Lake, waar veel mijnwerkersdorpjes onder de waterspiegel liggen. New Denver heeft de ondergang van de zilvermijnbouw overleefd. Kaslo was een verschepingshaven van de zilvererts. Hier ligt een te bezichtigen raderschip. Je passeert onderweg Ainsworth Hot Springs, een historisch doprje aan Kootenay Lake en ooit een mondain kuuroord. Tegenwoordig heeft het niet meer dan 20 inwoners. Het warme mineraalwater komt er direct uit de berg en moet eerst wat afkoelen om ook daadwerkelijk comfortabel te zijn. De badruimte is een oude mijngang en hier kun je ontspannen baden.

Nelson staat bekend om z’n talrijke historisch belangrijke gebouwen en de vele “kettingzaag artiesten“. 

Dag 6

Accommodatie: Logden Lodge (LG)

Nelson en omgeving

Nelson is een oud zilver- en kopermijnbouw stadje, wordt omringd door de indrukwekkende Serkirk Mountains en ligt aan het Kootenay Lake. Het is een prima uitvalsbasis voor bergwandelingen, kanotochten en natuurwandelingen. In de gezellige Baker Street vind je allerlei restaurantjes, café's en winkels in oude beschermde panden. Want die vind je hier in overvloed. Niet minder dan 350 gerestaureerde panden die stammen uit de tijd van de rijke zilvermijnbouw en dienst deden als bijvoorbeeld het gerechtshof, het oude postkantoor, het station en het stadhuis. Met de Streetcar 23 kun je vanaf het Lakeside Park een stukje langs het Kootenay Lake rijden waar je een zandstrandje treft en een aantal restaurants en picknick plaatsen.

Dag 7 (ca. 250 km)

Accommodatie: St. Eugene resort of vergelijkbaar (LG)

Naar Cranbrook

Je verlaat de bergwereld van Golden en gaat weer in zuidelijke richting. Hierbij rijd je dwars door de vallei van de Columbia rivier en geniet je onderweg van weer een totaal ander landschap. Je passeert Radium Hot Springs, een klein leuk dorpje en even later ook Kimberley, een schilderachtig stadjeaan de voet van de Purcell Mountains. Vanwege het grote aantal duitse immigranten lijkt het wel alsof je in Beieren aangekomen bent. Midden in het centrum staat een Beierse klok en overal zie je Beierse café's en restaurants. Aan het einde van de dag arriveer je in Cranbrook, dat aan het einde van de 19e eeuw gesticht werd langs de spoorlijn van de Canadian Pacific Railway.

Dag 8 (ca. 100 km)

Accommodatie: Twisted Timber (LO)

Korte rit naar Fernie

Een korte rijdag dwars door het berglandschap van de Kootenays. Fernie ligt ook weer in een bosrijke omgeving en wordt omringd door de toppen van Crowsnest Pass. In 1903 vond hier een reusachtige aardverschuiving plaats, waarbij het gehuchtje Frank met zijn zeventig inwoners volledig bedolven werd. De omvang van deze ramp is nog steeds goed te zien en meer informatie hierover vind je in het Frank Slide Interpretive Center.

Je hebt ook tijd om Fort Steele te bezoeken dat gesticht is in 1864 ten tijde van de goudkoorts. Het was op dat moment een levendige stad met duizenden inwoners en is op dit moment een klein gerestaureerd spookstadje waar je teruggaat in de tijd van de goudzoekers. Cranbrook is een hele fijne plek voor natuurliefhebbers. Als het erg warm is kun je heerlijk terecht in Wasa Lake, één van de warmste meren in de Rockies met fijne zandstranden. Vanuit Cranbrook zijn er verder talloze wandelmogelijkheden of tochten die je per mountainbike kunt afleggen. 

Dag 9

Accommodatie: Twisted Timber (LO)

Wandel de Fernie Ridge Walk

Op je vrije dag heb je de hele dag de tijd om te relaxen en het schilderachtig stadje Fernie te bekijken. Fernie biedt ook mogelijkheden om een fietstocht te maken of te gaan raften op de river. Als je graag een wandeling wilt maken, raden we je aan om de Fernie Ridge Walk te lopen. Dit is een prachtige, maar stevige dagwandeling voor geoefende wandelaars. Je wordt beloond met verbluffende uitzichten van de Rocky Mountain Trench in het westen en de Front Ranges van Alberta in het oosten. 

Dag 10 (ca. 170 km)

Accommodatie: Corner Mountain Inn (LO)

Naar Waterton National Park, Pincher Creek

Je eindbestemming vandaag is Waterton National Park in Alberta dat op twee manieren te bereiken is. Je kunt hier rechtstreeks naartoe rijden maar een stuk mooier (en langer!) is de route dwars door het Amerikaanse deel van het park, namelijk Glacier National Park. Je steekt de grens met Amerika over en dient hier USD 6 per persoon te betalen (contant). Het is één van de mooiste bergroutes in Noord Amerika, je rijdt via Whitefish en Columbia Falls weer terug naar Canada. De Going-to-the-Sun Road gaat pas open als alle sneeuw weg is, dit is meestal rond 18 juni.

Na aankomst in Waterton adviseren wij je eerst een bezoek te brengen aan het Visitor Center waar ze je allerlei gratis informatie kunnen geven over de omgeving. Je overnacht in Pincher Creek, ten noorden van het park.

Dag 11

Accommodatie: Corner Mountain Inn (LO)

Waterton National Park

Het Waterton Lakes National Park is een uniek park omdat hier op een relatief klein oppervlak veel verschillende soorten landschap te vinden is met bijbehorende flora en fauna. Twee wegen brengen je het park in en aan het einde van de ene weg arriveer je bij de Red Rock Canyon waar je een leuke wandeling kunt maken. De andere route brengt je bij Cameron Lake, een prachtig bergmeer met uitstekende kajakmogelijkheden. 

Echte wandelliefhebbers nemen een volle dag de tijd om de spectaculaire wandeling Crypt Lake Trail te maken. Heen en terug een flinke wandeling van 16 kilometer maar je kunt de route op verschillende plekken afbreken en langs dezelfde kant weer teruglopen.

Dag 12 (ca. 275 km)

Accommodatie: Clique Hotel (LG)

Rit naar Calgary

Vandaag rijdt je naar het noorden met als eindbestemming de stad Calgary. 

Calgary is echt een moderne stad in western stijl en ligt precies op de plek tussen de bergen van de Rocky Mountains en de prairies van Alberta. Waar enkele eeuwen geleden voornamelijk indianen leefden op sobere wijze, zie je tegenwoordig managers in mooie pakken en met cowboylaarzen en hoed naar kantoor lopen. Door de aanleg van de Canadian Pacific Railway in de 19e eeuw is de ontwikkeling van de stad in rap tempo gegaan. Er is gelukkig nog veel van de cultuur bewaard gebleven, dat zie je ook terug in het belangrijkste festival van de stad, de Calgary Stampede. Maar ook in openluchtmusea als Heritage Park Historical Village zie je deze cultuur terug. De binnenstad van Calgary bestaat voornamelijk uit kantoren, winkels, hotels en restaurants. Er is een mooie wandeling die je door de binnenstad voert, langs de Calgary Tower waar je in ongeveer een minuut tijd met een lift naar het hoge uitzichtsplatform zoeft. 

Bezienswaardigheden in Calgary

Calgary Stampede
Dit jaarlijkse, tiendaagse festival is het grootste rodeo festrival in Canada. Wanneer je de kans hebt om er een kijkje te nemen raden we dit zeker aan! Je kijkt je ogen uit, er worden allerlei rodeo wedstrijden georganiseerd en je kunt er genieten van diverse shows en muziek. 

Heritage Park Historical Village
In dit openluchtmuseum krijg je een kijkje in het Calgary van jaren geleden. Je ziet er originele woningen en gebouwen uit de tijd tussen 1860 en 1950.Medewerkers lopen rond in de kleding uit die tijd.

Calgary Tower
Deze toren is 191 meter hoog en en vanaf het viewing platform heb je een fantastisch uitzicht over de stad, de indrukwekkende Rocky Mountains, de heuvels en de prairies. 

Dag 13 (ca. 130 km)

Accommodatie: Off Our Rockies B&B (LO)

Naar Banff National Park

De rit naar Banff duurt ongeveer 5 uur. We raden je aan onderweg de tijd nemen voor een bezoek aan ‘Head-Smashed-In Buffalo Jump', gelegen op 18 kilometer ten noordwesten van Fort Macleod. Deze klif werd in 1981 door de Unesco tot cultureel werelderfgoed uitgeroepen. 

Dag 14

Accommodatie: Off Our Rockies B&B (LO)

Banff National Park

Vandaag en morgen zijn gereserveerd voor Banff National Park, een beschermd berggebied vol blauwgroene bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Er zijn vele mooie wandelingen te maken in de omgeving, waar u na een kwartiertje lopen helemaal alleen kunt zijn in de ongerepte natuur. Het mondaine stadje Banff heeft een interessant museum, u kunt winkelen in de vele boetiekjes of bijvoorbeeld met een gondellift naar de top van de 2.285 meter hoge Sulphur Mountain. Bij goed weer heeft u hier een ongelooflijk mooi uitzicht over Banff, de door vroegere gletsjers uitgeslepen Bow Valley en de omringende grillige bergen. Bezoek Vermilion Lakes; wie weet ziet u er bevers aan het werk.

Dag 15 (ca. 240 km)

Accommodatie: Home Lodge of Moberly Lodge - standard room (LO)

Door het Glacier National Park naar Golden

Je rijdt via Lake Louise naar Field waar je de afslag neemt naar Trans Canada Highway 1. Vlak na het plaatsje Field kun je de afslag nemen naar Emerald Lake en na drie kilometer moet je eerst even stoppen bij de Natural Bridge, een natuurlijke brug uitgeslepen door de Kicking Horse River. Na een korte rit van zo'n 10 minuten arriveer je bij het zeer fotogenieke, smaragdgroene bergmeer. Dit meer is een prima plek om wild te spotten omdat het als belangrijke waterbron is voor vele wilde dieren. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang. Golden wordt omgeven door spectaculaire bergen en ligt in het dal van de Rocky Mountain Trench. Hier stroomt de Kicking Horse River in de Columbia River.

Dag 16

Accommodatie: Home Lodge of Moberly Lodge - standard room (LO)

Vrije dag Golden

Golden ligt in een spectaculaire omgeving, aan de rand van het Yoho National Park en dichtbij het Glacier National Park. Vanuit Golden kun je maar liefst zes nationale parken bezoeken! Eigenlijk heb je veel te kort tijd om hier alles te kunnen zien. Zo is er het Northern Lights Wildlife Wolf Center vlakbij Golden, een zeer informatieve manier om meer over wolven te leren. Emerald Lake ligt vlakbij Field, het is wel een klein uurtje rijden maar dit fotogenieke en smaragdgroene bergmeer is de rit zeker waard. Als belangrijke waterbron voor veel dieren, is dit meer een prima plek om wild te spotten. En als je je bezoek vroeg in de ochtend planned (voor 08.00 uur), heb je het meer nog voor jezelf. Je kunt hier een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang.

Nieuw is de in de zomer van 2021 geopende Golden Skybridge. Geniet van Canada's hoogste hangbrug die maar liefst 129 meter hoog boven een enorme kloof in de Columbia Valley hangt terwijl een woeste rivier en een 60 meter hoge waterval onder donderen. Daarnaast kun je hier ook genieten van een 3 km lange wandeltrail met schitterende uitzichten over de vallei, een restaurant en andere unieke activiteiten.  

Dag 17 (ca. 250 km)

Accommodatie: Courthouse Inn (LO)

Schitterende route naar Revelstoke

Weer zo'n schitterende route dwars door de hoge bergen, je rijdt de Transcanada Highway naar het westen. De Roger Pass in het Glacier National Park ligt in één van de ruigste gebieden van West Canada en je vergaapt je aan de natuur om je heen. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Onderweg kun je op verschillende plekken wandelingen maken naar bijvoorbeeld een waterval of een ander mooi schouwspel. Revelstoke, een pittoresk spoorwegstadje aan de Columbia Rivier waar het Victoriaanse erfgoed nog geheel in stand gehouden wordt. Overal vind je er gerestaureerde houten huizen met prachtige veranda’s, kleine winkeltjes en restaurantjes.

Dag 18

Accommodatie: Courthouse Inn (LO)

Vrije dag Mount Revelstoke National Park

Revelstoke ligt midden in de één van de mooiste natuurgebieden van West-Canada en is een oud spoorwegstadje. Een uniek museum laat je kennismaken met de spoorweggeschiedenis van Canada. Op Mount Revelstoke kun je in de zomer bergwandelingen maken door bloeiende bergweiden met prachtige vergezichten. Het gebied heeft een naam om het vele wild dat hier loopt. Er is een goede kans dat je de dieren van dichtbij kunt observeren, zoals elanden en zwarte- en grizzlyberen. Bij Revelstoke Canyon Dam wordt de Columbia River opgestuwd en in het bezoekerscentrum wordt ook meer informatie gegeven over onder andere de Canadese energiebedrijven. 

Dag 19

Accommodatie: Lakeshore B&B of Bella Luna B&B (LO)

Door het hart van de fruitteelt naar Kelowna

Je verlaat de ruige bergwereld van British Columbia en tijd via Highway 1 richting de Okanagan Vallei. Je arriveert hier in een wereld van goed gedijende fruitboomgaarden en wijnvelden. In een van de vele wijnkelders kun je proeven van de wijn die in deze streek geproduceerd wordt. Veel watersportmogelijkheden vind je aan het reusachtige Okanagan Lake of een van de andere heldere meren.

Dag 20

Accommodatie: Lakeshore B&B of Bella Luna B&B (LO)

Kelowna

In deze vallei liggen enkele mooie meren, die worden omzoomd door witte stranden. Dit gebied is een van de warmste plekjes van Canada en een uurtje zonnen aan het strand is hier goed mogelijk. Dit warme klimaat maakt ook wijnbouw goed mogelijk en overal zie je wijngaarden op de heuvels liggen. In de talloze wijnboerderijen ben je welkom voor een proeverij. Overal langs de weg zie je fruitstalletjes met heerlijk vers fruit. Iets ten zuiden van Kelowna, op de grens met de Verenigde Staten, ligt Osoyoos. Hier ligt 100 hectare woestijnlandschap, compleet met cactussen, hagedissen, schorpioenen en ratelslangen.

Dag 21 (ca. 390 km)

Accommodatie: Sylvia Hotel (LG)

Rit naar Vancouver, laatste overnachting in de stad.

Alweer de laatste volle dag van deze machtig mooie reis door West-Canada! Via de heuvelachtige Meritt/Nicola Valley voert de route je via de Fraser River stroomafwaarts. Hier rijd je via de spectaculaire Fraser Canyon, waar voor liefhebbers de mogelijkheid bestaat om te raften. Je hotel ligt in hartje Vancouver, maar je kunt deze ook verruilen voor een laatste nacht in de buurt van de luchthaven.

Dag 22

Inleveren huurauto bij de luchthaven en einde van de reis

Helaas is je reis ten einde gekomen. Je rijdt naar de luchthaven van Vancouver waar je de huurauto inlevert en kunt inchecken voor je reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.