Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Op en Top Canadese Rockies

Duur 22 Dagen

Soort Individuele reizen (west)

Lekker lang verblijven op één plek

Durf jij van de gebaande paden af te gaan op zoek naar plekken in West-Canada waar je de natuur nog een beetje voor jezelf hebt? We zien het reizen veranderen en we zijn meer op zoek naar een unieke beleving, weg van de drukte. Naar die excursie die jou het gevoel geeft dat je écht in Canada bent. En laat dat nou onze specialiteit zijn! Natuur waar je stil van wordt, dat is waar Askja voor staat en precies wat wij je in onze reizen willen bieden. Deze reis brengt je op plekken die iets minder bekend zijn maar minstens zo mooi als de welbekende toeristische plaatsen. Daarvoor moet je wel de tijd durven nemen om een gebied te leren kennen. Je verblijft daarom in de meeste plaatsen maar liefst vijf nachten. Je kunt kiezen uit een verblijf in hotels en lodges óf voor een verblijf in je eigen eigen huisje of cabin. 

De reis start in Calgary, aan de voet van de Canadese Rockies. Je rijdt vervolgens naar het beschermde natuurgebied Kananaskis Country waar je je midden in een bergwereld begeeft met uitgestrekte bossen, besneeuwde toppen en schitterend blauwgroene bergmeren. Je ontmoet de vriendelijkste mensen en de kans is groot dat je onderweg zwarte beren, herten of elanden tegenkomt. Hier verblijf je in een accommodatie die ooit gebouwd werd voor de sporters van de Olympische winterspelen maar inmiddels verbouwd tot een mooie accommodatie. Daarna reis je naar de Kootenays, een prachtig bergachtig gebied met een rijke historie uit de tijd van de zilver- en kopermijnbouw. In kleine plaatsjes als Nelson vind je talloze gerestaureerde panden die stammen uit die tijd toen ze dienst deden als bijvoorbeeld het gerechtshof, het oude postkantoor, het station of het stadhuis. Nelson is ook een geliefde film locatie. Daarna volgen de nationale parken zich op. Vanuit Golden bezoek je Glacier National Park en Revelstoke National Park waar je je vergaapt aan de prachtige natuur met hoge bergen, besneeuwde toppen, watervallen en schitterende vergezichten. Op verschillende plekken kun je met een gondel omhoog waar je uitdagende bergwandelingen kunt maken. Tot slot rijd je over de Icefields Parkway, één van de beroemdste en mooiste bergwegen ter wereld en verblijf je de laatste dagen van je vakantie in Jasper National Park. Dit park behoort tot onze favorieten in Canada!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Calgary en rit naar Kananaskis: Je huurauto staat op het vliegveld van Calgary voor je klaar. Je haalt deze op en rijdt vervolgens de Canadese Rockies tegemoet. De eerste nachten verblijf je midden in The Kananaskis, op de plek waar ooit het Olympisch dorp gevestigd was. Dit ligt op een kleine anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven van Calgary.
Dag 2 - 5 - Kananaskis en omgeving: Deze dagen heb je volop de tijd om meer te ontdekken van de Kananaskis en haar omgeving. De Kananaskis ligt aan de voet van de Canadese Rockies en is een geweldig gebied om te verkennen. Nog niet zo druk als in de Rockies, maar zéker zo mooi. Je verblijft in een accommodatie die ooit gebouwd is als Olympisch dorps voor de winterspelen in Calgary van 1988. Nu helemaal gerenoveerd bestaat het complex uit diverse accommodaties dat midden in de overweldigende natuur ligt. Liefhebbers van paardrijden kunnen heel goed terecht bij de Boundary Ranch die op korte rijafstand ligt van de accommodatie. Het Bow Valley Provincial Park wordt doorkruist door de Bow River en is bereikbaar op slechts tien minuten rijden van je accommodatie. Hier kun je diverse trails lopen en wanneer je als eerste het Bow Valley Park Visitor Centre bezoekt krijg je een idee welke trails voor jou het meest geschikt zijn.   Het Peter Lougheed Provincial Park ligt wat verder weg op ongeveer een uur rijden langs de Kananaskis Trail. Hier vind je een adembenemend berglandschap met schitterende valleien, groene bossen en heldere rivieren. Breng vooral een bezoek aan Het Upper en Lower Kananaskis Lake voor mooie wandelingen of tochten op de mountainbike.  Op een uur rijden van Kananaskis ligt het grootste provinciale park van Alberta: Peter Lougheed. In dit park, dat indrukwekkender is dan het Bow Valley Provincial Park, vind je hoge bergen, meren, groene valleien en prachtige blauwe waterstromen. In het bezoekerscentrum is meer informatie verkrijgbaar over de recreatiemogelijkheden en faciliteiten. Ook zijn er tentoonstellingen over de natuur en cultuur van de regio. In het park zijn verschillende wandelpaden, mountainbikepaden en campings. Bezoek zeker het Upper en Lower Kananaskis Lake. Je bereikt deze meren plek via Highway 40 en vervolgens via de Kananaskis Lakes Trail. Aan deze weg ligt ook het bezoekerscentrum. Bij het Upper en Lower Kananaskis Lake, verderop aan de weg, zijn talloze wandelmogelijkheden.
Dag 6 - Rit naar Nelson: Het is vandaag een lange rijdag naar Nelson. 
Dag 7 - 10 - Nelson en omgeving: Het stadje staat bekend om z'n talrijke historisch belangrijke gebouwen en de vele "kettingzaag artiesten". Het plaatsje lijkt zo uit een film gestapt te zijn. Nelson is een oud zilver- en kopermijnbouw stadje, wordt omringd door de indrukwekkende Serkirk Mountains en ligt aan het Kootenay Lake. Het is een prima uitvalsbasis voor bergwandelingen, kanotochten en natuurwandelingen. In de gezellige Baker Street vind je allerlei restaurantjes, café's en winkels in oude beschermde panden. Want die vind je hier in overvloed. Niet minder dan 350 gerestaureerde panden die stammen uit de tijd van de rijke zilvermijnbouw en dienst deden als bijvoorbeeld het gerechtshof, het oude postkantoor, het station en het stadhuis. Met de Streetcar 23 kun je vanaf het Lakeside Park een stukje langs het Kootenay Lake rijden waar je een zandstrandje treft en een aantal restaurants en picknick plaatsen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.