Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Grizzlyberen vanuit de Pyna-Tee-Ah Lodge

  • • Makkelijk te bereiken
  • • Zéér ervaren begeleiding
  • • Grizzlyberen, zwarte beren en ander wild
Duur 4 Dagen

Soort Beren excursies

Prijs (vanaf) € 1.665

In het hart van British Columbia bij Likely (Williams Lake)

In het hart van de  natuur van de Cariboo Mountains, aan de Quesnel River, staat de comfortabele Pynah-Tee-Ah Lodge. Deze kleine lodge met 6 kamers voor maximaal 12 gasten wordt gerund door het echtpaar Zorn. In het gebied rondom de lodge leven veel wilde dieren en je verblijf staat helemaal in het teken van het zoeken naar de grizzlyberen en ander wild in deze regio. 

In het voorjaar doe je dat per 4x4, tijdens korte wandelingen en met jetboats. De beren doen zich tegoed aan verse grassen en jonge knoppen om de spijsvertering op gang te brengen. In deze periode worden ook de jongen geboren, dus met een beetje geluk zie je kleine grizzlies onder de hoede van hun moeders. In de zomer bevinden de beren zich meer in de hogere berggebieden en valleien van de Cariboo Mountains. De gids neemt je te voet mee voor prachtige wandelingen naar de bergtoppen, waar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. De wandeling naar de top duurt maximaal een uur. Je kunt hier ook elanden, herten, wolven en allerlei vogelsoorten tegenkomen. In het najaar (vanaf eind augustus) kleurt de rivier rood van de zalm en ruilen de grizzlyberen hun dieet van wortels en bessen in voor de smakelijke vis. Omdat er eten in overvloed is, kun je vaak meerdere beren bij elkaar zien vissen. De beste manier om de beren te zien, is op dat moment per jetboat over de rivier. Tijdens je verblijf in de lodge zijn de dagen gevuld met het observeren en fotograferen van de natuur en het wild dat hier leeft. En natuurlijk met genieten van de pure natuur en frisse berglucht.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in de Pyna-Tee-Ah Lodge: Het gebied rondom Likely heeft een rijke historie uit de tijd van de Gold Rush (rond 1860). Er zijn nog veel authentieke gebouwen en plekken waar je aan deze tijd wordt herinnerd. Het arrangement in de Pyna- tee- ah lodge begint om 13.00 uur. Na aankomst wordt je hartelijk welkom geheten door het echtpaar Gary en Peggy Zorn. Meteen in de middag nemen ze je mee op een historische Gold Rush Tour (er wordt hier overigens nog steeds naar goud gezocht). Of, als je liever met een gids meegaat voor een kano- of kajaktocht op 's werelds diepste fjordmeer kan dat ook. Om 18.00 uur staat het diner klaar en eet je gezamelijk met de andere gasten. In de avond kun je het dorpje verkennen. Of maak een wandeling langs de Quesnel River met in de zomer een schitterende bloemenpracht van asters, lelies, Indian Paint Brush en een kleurenpalet van andere wilde bloemen.   Het is ook mogelijk later te arriveren echter vervalt het eerste deel van het programma. Helaas is daar later in het arrangement geen tijd meer voor.
Dag 2 - Op zoek naar grizzlyberen en ander wildlife: Het kan zomaar zijn dat je vroeg wakker gemaakt wordt omdat de beren dan het aktiefst zijn! En met vroeg bedoelen we soms 04.00 uur! Na het ontbijt ga je op pad met Gary of een van zijn andere gidsen en trek je de bergen in op zoek naar grizzlyberen. Afhankelijk van het seizoen ga je per 4x4 of te voet. Gary heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen de sociale hiërarchie, gewoontes en lichaamstaal van de grizzlyberen. Hij en zijn team herkennen de beren aan hun unieke gewoontes, temperament, families en kleur. De beste tijd om beren te zien is van eind augustus tot begin oktober, maar ze kunnen ook zeker al gespot worden vanaf midden juli. Aan het einde van de middag keer je weer terug en nadat je je hebt opgefrist, is er tijd voor een glas wijn voordat je weer een heerlijk diner krijgt.
Dag 3 - Nog meer grizzlyberen: Ook vandaag ga je weer met de gids op pad en speur je de regio af naar grizzlyberen. Ongetwijfeld zie je ook ander wild. Na weer een enerverende dag wacht er weer een heerlijke maaltijd in de lodge.
Dag 4 - Terug naar de bewoonde wereld: Na het ontbijt is je arrangement helaas ten einde gekomen.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Prime Time voor het zien van grizzlyberen is tussen 15 september en 7 oktober wanneer de zalmrun op zijn hoogtepunt is!

Data: dagelijks van begin mei t/m eind oktober
Fitheid: tijdens deze berentrips wordt veel gewandeld, dus een goede fitheid is noodzakelijk

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 3 overnachtingen in 2-persoonskamer in de lodge
• maaltijden vanaf diner op de eerste dag tot ontbijt op de laatste dag
• 2 volle dagtrips op zoek naar grizzlyberen en ander wild onder begeleiding van een professionele gids
• lokale belasting
• alle fooien voor de gidsen
• Wilderness Stewardship Levy
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen:
• goede regenkleding
• waterdichte wandelschoenen/laarzen
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe