Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Expeditiereis Spitsbergen, Noord-, West- en Zuidkust

  • • Comfortabele kleine schepen
  • • Kans op beluga's en ijsberen
  • • Bezoek historische plekken uit de tijd van de walvisvaart
Duur 9 Dagen

Soort West spitsbergen

Ontdek de noord-, west en zuidkust van Spitsbergen

Noord-Spitsbergen
Als eerste varen we naar het noordwesten van de archipel Spitsbergen. Langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. Deze reis naar Spitsbergen brengt je zo zo ver mogelijk naar het noordoosten. Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en er is een goede kans op ijsberen op het ijs. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s. Ook wordt geprobeerd om de beroemde 80e graad noorderbreedte over te steken. In de Krossfjorden zien we een indrukwekkende gletsjer en mogelijk ook poolvossen en baardrobben. Je gaat elke dag met Zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht.

West- en Zuid-Spitsbergen
Ook varen we tijdens deze reis naar het zuidelijke deel van Spitsbergen, het gebied van de beluga. Op deze route maken we ook kennis met de geschiedenis van de walvisjagers. We wandelen langs kliffen en varen langs gletsjers en door indrukwekkende fjorden. Hopelijk ontmoeten we rendieren, zien we poolvossen en misschien spotten we zelfs de beroemde witte walvissen. Een van de meest spectaculaire gebieden van de zuidwestkust is het fjordenlabyrint bij Hornsund. Dit gebied heeft prachtige gletsjers en we maken kans om ijsberen en baardrobben te zien, wat je vakantie naar Spitsbergen helemaal compleet zal maken. 

Deze 9 tot 12-daagse reizen gaan in dit seizoen nog niet helemaal rond Spitsbergen.  Wel zijn het stuk voor stuk onvergetelijke reizen die voor altijd op je netvlies blijven staan.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inschepen Longyearbyen: Aan het einde van de dag kun je inschepen aan boord van het schip. De crew heet je van harte welkom, wijst je je hut en daarna kun je genieten van een welkomstdrankje en al snel je eerste diner. De reis kan beginnen!
Dag 2 - 8 - ontdekkingsreis Spitsbergen, 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet, Hinloopen Straat: Tijdens de expeditiecruise varen we langs de westkust van Spitsbergen evenals naar de adembenedemde fjorden en eilandjes in het hoge noorden. We zijn constant op zoek naar wildlife. Geniet van de bijzondere arctische flora, gletsjers en de schitterende landschappen. Elke reis is weer anders, biedt weer nieuwe mogelijkheden om ontdekt te worden en ervaart weer andere weersomstandigheden. Daarom is er ook geen vast reisschema. We varen graag een stukje om als we van een collega schip horen dat er ergens ijsberen gespot zijn. Of blauwe vinvissen, orka's of ander wild. We hebben natuurlijk wel een aantal favoriete plekken die we altijd proberen te bezoeken. Deze zijn onder meer de 14th of July Glacier, Smeerenburg, Alkefjellet en de ingang van de Hinloopenstraat. De plekken die we zullen bezoeken worden geselecteerd door de expeditieleider die het maximale uit je reis wil halen! We besteden aandacht aan de historie en geologie van Spitsbergen en hopen dat we ijsberen zien. Een garantie is wat lastig af te geven maar de kans dat we ze zien is groot. De Hornsund is één van hun favoriete jachtgebieden en de torenhoge kliffen van Alkefjellet bieden een aantrekkelijke maal voor zowel ijsberen als arctische vossen. Poolepynton op Prins Karls Forland is een geweldige plek voor het spotten van walrussen en fotografie. Het zien van een grote groep walrussen van korte afstand zal voor altijd op je netvlies blijven staan! Deze logge beesten produceren een gigantisch lawaai wanneer ze allemaal proberen het beste plekje aan het water te bemachtigen. Als je een meer persoonlijk en stille kijk op deze arctische omgeving wilt hebben, kies dan voor een kajak excursie naar enkele van de meer geïsoleerde plekken van Spitsbergen. Smeerenburg is een geweldige plek voor een sneeuwschoen excursie, als de omstandigheden het toelaten. Je kunt hier een memorial bezoeken uit 1906. Deze historische plek eert de walvisvaarders die in de 17e en 18e eeuw om het leven kwamen tijdens hun werk in extreme arctische omstandingheden.  Spitsbergen biedt schitterende natuur in overvloed. De toendra kan verrassend kleurrijk zijn in de zomer met wilde bloemen. Elke dag kom je weer iets nieuws tegen. Of het nu een kudde rendieren is, een arctische vos, een oude verlaten hut, zeldzame vogels of een ijsbeer op jacht.
Dag 9 - ontscheping Longyearbyen: Helaas is je reis ten einde gekomen. Na het ontbijt verlaat je het schip en afhankelijk van je terugvlucht ga je of naar het dorpje of naar de luchthaven.  IJs & weder dienende.Het is goed mogelijk dat we van het reisschema afwijken. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.