Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Nieuw! Rondje Spitsbergen met de Meander

Terug

Expeditie Schip Meander
Totale lengte: 30m
Diepgang: 2,85m
Vaaroppervlak: 400m²
Motor: MAK (300pk)

De Meander is in 1946 gebouwd op een Duitse scheepswerf in Hamburg. Deze werf in Finkenwerder stond destijds bekend om het bouwen van sterke schepen en bouwde de Meander met een ijsversterkte romp. Dit betekent dat de Meander een ijsklasse schip is en gemakkelijk kan opereren in het Noordpoolgebied.
Meander werd tot in de jaren 90 als vissersvaartuig geëxploiteerd. In 1995 werd ze omgebouwd tot een luxe zeilschip met als doel passagiers te vervoeren. Het schip heeft rond Kaap Hoorn, in de beruchte Drake-Passage stormen tot windkracht 11 zonder problemen doorstaan en is dan daarmee ook een goed beproefd te noemen.
In 2016 werd ze gekocht door Heine van de Molen. Hij bracht haar terug in charter en bouwde haar opnieuw op met veel liefde en passie. Tegenwoordig kan ze 12 passagiers vervoeren en maximaal 5 bemanningsleden vervoeren. Ze vaart met een goede snelheid en levert toch comfort en gezelligheid.
Meander is uitgerust volgens de Nederlandse wet- en regelgeving voor een onbeperkt vaargebied. Moderne navigatieapparatuur, generatoren en zelfs zonnepanelen zorgen ervoor dat de Meander lang zelfstandig kan opereren. Een verwarmingssysteem en onze sauna houden het lekker warm aan boord.

Eigenschappen
De traditionele tuigage en het robuuste onderwaterschip maken van deze tweemast stagzeilschoener een bijzonder zeewaardig zeilschip. Door zijn rompvorm en lengte beweegt de Meander zich soepel in zeegang. De eenvoudige bediening van de zeilen en de goede  zeileigenschappen maken dat ook mensen zonder zeilervaring actief aan het zeilen kunnen deelnemen.

Comfortabele accommodatie
Onze fijnste plek aan boord is de geweldige zit- en eetgelegenheid op het campagne dek van de Meander. Indien nodig te beschutten tegen de zon of regen. Verder bieden het voor- en tussen dek nog extra zitgelegenheden.

Er is airconditioning op het schip aanwezig voor warme streken en als het koud is, beschikken wij over een goede centrale verwarming. Voor de liefhebbers staat er een kleine sauna ter beschikking.

In het dekhuis bevindt zich een gezellig salon met een aparte keuken en rondom uitzicht op de omgeving. Een biertap en centrale koeling met frisdranken en wijnen zijn aanwezig. Benedendeks bevinden zich de comfortabele tweepersoons hutten met ieder een wastafel. Er zijn 4 standaard hutten met stapelbed en wastafel. Zij delen een douche en twee toiletten. Daarnaast zijn er 2 comforthutten met stapelbed en eigen privé toilet en douche in de hut.

De stuurhut
De stuurhut is het zenuwcentrum van het schip en hier staat alle apparatuur om veilig over de wereldzeeën te kunnen zeilen maar ook is het een heerlijke plek om te verblijven , sturen, schuilen of mee te doen in de wacht.

Navigatie apparatuur:
2 marifoons met dsc
Hf en Mf zender
Radar
2 dieptemeters
Immersat c
Navtex
Sateliet telefoon
AIS
GPS kompas
2 magnetisch kompassen
Boord computer met plotter
Autopilot
Sateliet T.V. ontvanger

De motor
Een viercilinder MAK M423 uit 1960 is de aandrijving van het schip en is een echte betrouwbare scheepsmotor. Deze langzaamloper (265 rpm) is een genot om naar te kijken en te luisteren.  De 300 paardenkrachten maakt de Meander naast zijn zeilcapaciteiten een krachtig schip op de motor en is daarbij nog zuinig ook. De motor loopt langzaam en het uitlaatgeluid is goed gedempt wat ook het varen op motor aangenaam maakt.

Accommodatie
Max. 12 personen voor overnachting bij meerdaagse tochten
6 tweepersoonshutten

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.