Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 19 Dagen

Wildernis cabins in Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Ga mee op deze fantiastische reis naar de nationale parken van Quebec! Deze bijna grootste provincie van Canada is gemakkelijk bereikbaar, betaalbaar en gezegend met talloze prestigieuze nationale parken en wildreservaten. In deze reis verblijf je in een mix van accommdoaties waarbij je zoveel mogelijk midden in de natuur bent. Soms slaap je in cabins midden in de nationale parken, soms in een hotelkamer en in het Bic nationaal park slaap je in een Yurt. Je maakt ook een twee-daagse kanotocht midden in de wildernis waarbij je in een tent slaapt, hoe gaaf is dat? Daarnaast zijn veel activiteiten inbegrepen zoals een walvisexcursie, je gaat beren kijken en maakt een boottocht naar de vogelrots met duizenden jan-van-genten op Bonaventure Island. Vaak heb je de mogelijkheid zelf een maaltijd klaar te maken. Deze reis is de ideale basis om écht te ontdekken wat deze Canadese wildernis je te bieden heeft. 

Dag 1

Accommodatie: Le Roberval - Standard Room (LO)

Aankomst Montreal

Aankomst in Montreal waar je auto voor je klaarstaat op de luchthaven. Je overnacht in een hotel nabij de luchthaven. Je kunt je hier, zoals in de hele provincie Quebec waar de voertaal Frans is, in de meeste gevallen prima redden met de Engelse taal.

Dag 2 (ca. 130 km)

Accommodatie: Mont Tremblant National Park Cabin (LG)

Rit van Montreal naar Mont Tremblant

Na het ontbijt heb je nog wat tijd om Montreal te verkennen. Het is de grootste stad in de provincie Quebec. Vroeger was Montreal het centrum van de pelshandel; vandaag is de stad hét financieel, commercieel en economisch hart van de provincie. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het een echte grote stad, maar door de Franse invloeden lijkt het meer op Parijs dan op de meeste Noord-Amerikaanse steden. Zo kun je een kopje koffie drinken op het terras van de cafés op de Place Jacques Cartier of in het Quartier Latin. De basiliek Notre Dame de Montreal is zeer de moeite waard, evenals het indrukwekkende Biodome museum en de vlakbij gelegen botanische tuinen. Het oude historische centrum van Montreal is geheel gerenoveerd en het is er nu gezellig toeven. Na de lunch verlaat je de stad en trek je de natuurgebieden in ten noordoosten van Montreal. Je gaat op weg naar het Iin de winter) grootste ski-gebied in Oost Canada: Mont Tremblant National Park met meer dan 400 meren, 6 rivieren en ontelbare watervallen. 

Dag 3

Accommodatie: Mont Tremblant National Park Cabin (LG)

Vrije dag Mont Tremblant National Park

Sta vooral vroeg op, want in de vroege ochtend is er een goede kans om elanden te observeren. In de omgeving liggen tal van meertjes, waar je met een beetje geluk de bevers aan het werk kunt zien. Het park leent zich uitstekend om een stevige wandeling te maken, je kunt hier verder onder andere paardrijden, kano’s huren een boot huren en nog vele andere activiteiten ondernemen. Maar bovenal raden wij je aan de tocht per kabelbaan omhoog naar de hoogste top van de Laurentians te maken. Eenmaal boven gekomen heb je de meest fantastische uitzichten. Er zijn talloze korte of langere wandelingen uitgezet, er zijn exposities, er is een restaurant en een winkel met wandelbenodigdheden.

Dag 4

Accommodatie: Auberge du Trappeur - Standard Room (LO)

Rit naar St-Mathieu-du-Parc

Ontdek de prachtige natuur van de Mauricie regio wanneer je naar St. Mathieu-du-Parc rijdt. Neem je tijd voor een wandeling in het Mauricie National Park of om één van de culturele attracties in de omgeving te bezoeken. Aan het einde van de dag ontmoet je je gids omdat je in de avond een berenobservatie excursie gaat maken!  Het Mauricie gebied is het gebied met de grootste concentratie zwarte beren ter wereld. Ze laten zich echter niet zo makkelijk zien en zijn zeer schuw. De zwarte beren worden gespot vanaf een uitzichtsplatform en het leukste is de interactie tussen moeders en hun jonge kroost te zien.

Dag 5 (ca. 77 km)

Accommodatie: Wildernis kamperen (VP)

Start 2-daags kano avontuur

Na een korte rit ontmoet je je gids van het Adventure Center die je meeneemt op een 2-daagse kano en kampeer excursie door het unieke landschap van de Saint Mauricie Valley. Zelfs wanneer je voor de eerste keer de peddels in handen hebt, is dit een geweldige ervaring. Dit is het echte Canada! Je hoort niets anders dan het ruisen van de bomen en het geluid van de vogels, het water en de peddels. Tegen het eind van de middag zet je je tent op en wordt er een kampvuur gemaakt voor het avondeten. Nadat je gearriveerd bent op de plek van bestemming zet je je tent op en zal er een vuurtje gestookt worden waarop de gids een heerlijke maaltijd zal bereiden.

Dag 6

Accommodatie: Mattawin Adventure Centre Cabin (LG)

laatste dag 2-daags kanoavontuur

Hopelijk wordt je goed uitgerust wakker! Na een frisse duik in de rivier heb je extra trek en zul je genieten van een hartig ontbijt dat je gids voor je klaargemaakt heeft. Als het weer het toelaat zal er nog een wandeltocht gemaakt worden. In de middag peddel je weer terug naar het Adventure Center waar je moe maar heel voldaan en vol nieuwe belevenissen arriveert.

Dag 7 (ca. 427 km)

Accommodatie: Essipit - Standard Room (LG)

Richting de kust van de St. Lawrence rivier

Vandaag rijd je door het binnenland en het laatste stuk langs de kust van de St. Lawrence rivier naar les Escoumins. Het gebied waar het water van de fjorden en de St. Lawrence rivier samenkomen is één van de beste plekken om een walvisexcursie te maken

Dag 8

Accommodatie: Essipit - Standard Room (LG)

Walvisexcursie in de St. Lawrence rivier

Een bezoek aan deze omgeving zou niet compleet zijn zonder dat je walvissen hebt gezien. Meer dan 13 soorten walvissen komen hier voor. Maar het meest bijzonder vinden wij de witte beluga’s die je hier veelvuldig zult zien. Vanaf mei tot oktober komen ze naar dit gebied en doen ze zich te goed aan het plankton of kleine visjes. Vanuit een zodiac kun je ze observeren. ’s Avonds overnacht je in een chalet aan de rand van een meer en kun je heerlijk relaxed de indrukken van de dag laten bezinken.

Dag 9 (ca. 190 km)

Accommodatie: Hotel Motel Belle Plage - Standard Room (LG)

Met de ferry van Baie Comeau naar Matane

Vanuit Les Escoumins rij je naar Baie Comeau. De overtocht naar Matane duurt circa 2 uur en 15 minuten. Matane is het Mi’kmaq woord voor ‘bever meer’. Zalm en garnalen zijn daar nu voor in de plaats gekomen en tegenwoordig is het dorpje bekend om haar vismarkt, rookhuizen en voortreffelijke visrestaurants. Geniet van een wandeling over de downtown promenade of ookwel de Captain’s Walk genoemd of maak een wandeling door La Grotte des Fées, met 6 kilometer aan wandelpaden, een spectaculaire waterval, diepe kloof en Blanche River. 

Dag 10 (ca. 90 km)

Accommodatie: Gaspésie National Park cabin (LG)

Rit naar Gaspésie National park

De kustweg volgend en bij Sainte Anne des Monts richting Gaspésie National Park. Een kustweg met vele vergezichten, kleine plaatsjes en mooie vuurtorens. Na uw aankomst in Parc National de la Gaspésie heb je nog alle tijd om een wandeling te maken en te genieten van de rust. De Gite du Mont-Albert, waar je verblijft, is beroemd vanwege haar goede keuken. 

Dag 11

Accommodatie: Gaspésie National Park cabin (LG)

Wandelen in het Gaspesie National Park

Vrije dag in het park dat een ideale uitvalsbasis is voor wandelingen en wildobservatie. Het heeft een oppervlakte van 802 km², bestaande uit bergachtig terrein en het is een onderdeel van de noordelijke Appalachian mountains. Mont Albert en Mont Jacques Cartier, die ongeveer 1.277 meter hoog is, zijn de bekendste bergen voor wandelingen en wildobservatie. Dit is het enige park in Quebec waar kariboes, elanden en witstaartherten naast elkaar leven. Geweldige uitzichten en 100 kilometer aan uitgezette wandelwegen maken van Gaspésie National Park de plaats voor lange en kortere wandelingen of excursies.

Dag 12 (ca. 290 km)

Accommodatie: Au Pic de l'Aurore cabin (LG)

Afwisselende rit langs de kust van het Gaspe Peninsula naar Percé

Je verlaat het park em gaat op weg naar Percé. Onderweg heb je de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wandeling in het Forillon National Park, gelegen op een in zee uitstekende landtong. Vanaf de punt heb je naar drie kanten een eindeloos uitzicht over de oceaan en de ruige kustlijn. Soms zie je de walvissen gewoon voorbij zwemmen! Bezoek ook het plaatsje Gaspé. Hier staat de enige houten kathedraal van Canada met onder andere een prachtige 400 jaar oude fresco waarop de landing van Jacques Cartier wordt uitgebeeld. Op deze plaats is Canada in 1534 tot Frans grondgebied uitgeroepen.

Dag 13

Accommodatie: Au Pic de l'Aurore cabin (LG)

Excursie vogelrots Bonaventure Island

Vrije dag in Percé. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het vogelreservaat Ile Bonaventure, dat uitsluitend per boot bereikbaar is. Door de wind geteisterde coniferen groeien vanaf de steile klippen, die onderdak bieden aan honderdduizenden zeevogels, waaronder ongeveer 80.000 broedende jan-van-genten. Een onvergetelijk schouwspel van schreeuwende en ruziënde vogels. Ook kun je kiezen om op zoek te gaan naar diverse soorten walvissen en dolfijnen. Percé zelf trok in 1930 al bezoekers aan, toen het een populair cultureel centrum was. Het plaatsje heeft dit artistieke karakter kunnen behouden. Er zijn nog veel kunstgalerieën, die op je bezoek wachten.

Dag 14 (ca. 140 km)

Accommodatie: Riotel Bonaventure - Standard Room (LG)

Mooie rit van Percé naar Bonaventure

Je vervolgt je weg langs de zuidkust van het Gaspé schiereiland naar het plaatsje Bonaventure. Onderweg passeer je typische vissersdorpjes met eigen vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Langs de  beschutte baai Des Chaleurs verdienen velen hun kost in de houtindustrie. Er wordt hier ook veel krantenpapier gemaakt voor de export. Fascinerend is dat het ene dorpje een Engelse sfeer uitstraalt zoals New Carlisle en de ander weer een echt Acadische (dus Franse) oorsprong heeft, zoals Bonaventure. De bewoners van Bonaventure wijden zich vanuit hun vroegere traditie aan de landbouw in plaats van de visserij. De oorspronkelijk bewoners, de Miicmac indianen, hebben een gemeenschap aan de monding van de Cascapedia rivier. Zij zijn met name bekend vanwege het schitterende vlechtwerk zoals manden van berkenbast. 

Dag 15 (ca. 330 km)

Accommodatie: Bic National Park - Yurt (LG)

Van Bonaventure naar Le Bic

Je rijdt dwars door het binnenland van het schiereiland om weer naar de kust van de St. Lawrence te komen. Le Bic nationaal park is een klein nationaal park met een bijzonder landschap! De kust in het park nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen. Je ziet ronde, bergachtige einlanden met veel kale rotsen. Bij eb zie je een prachtig en zeer fotogeniek soort waddenlandschap waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen of kajakken. Je kunt met een bus omhoog naar de 350 meter hoge Pic Champlain en hebt van hieruit een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Dag 16

Accommodatie: Bic National Park - Yurt (LG)

vrije dag Le Bic nationaal park

Dag 17 (ca. 295 km)

Accommodatie: Château Laurier - Standard Room (LG)

Rit naar Quebec City

Je volgt de kust van de St. Lawrence en rijdt naar de hoofdstad Quebec City. Naast adembenemende uitzichten onderweg biedt het gebied van de Kamouraska ook mogelijkheden om een zeekajaktocht te maken met een gids langs de vele kleine eilandjes. De kleine dorpjes in dit gebied behoren tot de mooiste van Quebec. Historische huizen zijn gebouwd in een stijl die vaak doet denken aan scheepsbouw, Saint-Jean-Port-Joli staat bekend om de kunst en vele beelden. Wandel langs de verschillende winkeltjes, kunstgaleriën en musea en geniet van de unieke sfeer die heir hangt. In Montmagny kunt u terecht op terrasjes en zijn ook weer veel winkeltjes en boetieks te bekijken.

Ongeveer 10 kilometer ten noorden van Quebec vind je de 84 meter hoge watervallen Chutes Montmorency, ook deze zijn de moeite waard om te bezoeken. Vlak voor Quebec zie je al het indrukwekkende kasteelhotel Frontenac, die hoog boven het landschap uittorent. De komende nachten verblijf je in een hotel in Quebec City.

Dag 18

Accommodatie: Château Laurier - Standard Room (LG)

Vrije dag in Quebec City

Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Champs de la Bataille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. Het oude centrum van Quebec is met de ommuurde binnenstad één groot historisch museum. 

 

Dag 19 (ca. 260 km)

Van Quebec City naar Montreal

Je keert terug naar Montreal, de stad met de 100 torens. Hier lever je de huurauto in op de luchthaven en is de reis ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe