Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 19 Dagen

De unieke kustlijn van Oost-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een unieke Oost-Canada reis van Quebec naar Nova Scotia, door het bijzondere landschap langs de St. Lawrence River en langs de spectaculaire Atlantische kust. De route brengt je door kleine vissersdorpjes, schitterende kustlandschappen en langs kristalheldere meren en rivieren. Er is wild in overvloed te vinden, van witte beloegawalvissen en duizenden jan-van-genten tot elanden in Gaspésie. De reis eindigt in een comfortabele Country Inn, schitterend gelegen aan de zuidkust van Nova Scotia.

Dag 1

Accommodatie: Le Meridien Versailles - Standard Room (LG)

Aankomst Montreal

Je vakantie Oost-Canada begint in het franstalige deel van het land, Montreal, hoofdstad van de provincie Quebec. Je huurauto auto staat klaar op de luchthaven en je rijdt direct naar je hotel. Je kunt je hier, zoals in de hele provincie Quebec waar de voertaal Frans is, in de meeste gevallen prima redden met de Engelse taal.

Dag 2 (ca. 255 km)

Accommodatie: Hotel Clarendon - Standard Room (LG)

Rit naar Quebec City

In de ochtend heb je nog wat tijd om Montreal te verkennen. Het is de grootste stad in de provincie Quebec. Vroeger was Montreal het centrum van de pelshandel, vandaag is de stad hét financieel, commercieel en economisch hart van de provincie. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het een echte grote stad, maar door de Franse invloeden lijkt het meer op Parijs dan op de meeste Noord-Amerikaanse steden. 

Je kunt 2 routes naar Quebec rijden, de snelste ligt ten zuiden van de St. Lawrence River maar wij raden je aan Route 40 te volgen langs de St. Lawrence River. Deze voert door een zacht glooiend landschap met bossen en akkerbouw. Vlak voor Quebec zie je al het indrukwekkende kasteelhotel Frontenac, die hoog boven het landschap uittorent. De komende nachten breng je door in Quebec City met zijn vele mooie gebouwen. 

Dag 3

Accommodatie: Hotel Clarendon - Standard Room (LG)

Vrije dag Quebec City

Quebec is met trecht de mooiste stad in Oost-Canada te noemen. Vandaag heb je hier een vrije dag. Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Chaps de la Battaille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. Het oude centrum van Quebec City is één groot historisch museum. Bijzonder is ook het historische Ile d’Orléans. Een eiland in de St. Lawrence van 35 kilometer lang met schitterende dorpjes. Het eiland staat in haar geheel op de monumentenlijst en is via een brug bereikbaar.

Dag 4 (ca. 220 km)

Accommodatie: Motel Le Beluga - Standard Room (LG)

Door het gebied Charlevoix naar Tadoussac

De rotsen van het Laurentides gebergte met diepe kloven en wilde rivieren zorgen voor een groot contrast met het open rivierlandschap. Onderweg zijn er talloze prachtige watervallen te bezoeken. 

Eén van de meest gevaarlijke kusten in de St. Lawrence River is die bij Tadoussac. Een cylinderachtige drijvende toren met horizontale rode en witte strepen waarschuwt langskomende schepen voor de gevaren onder water in dit gebied. In het Pointe-Noire Interpretation & Observation Centre in Baie-Sainte-Catherine leer je meer over walvissen en ook over de communicatie tussen wal en de schepen om ongelukken te voorkomen. 

Dag 5 (ca. 200 km)

Accommodatie: Hotel Belle Plage - Standard Room (LG)

Mogelijkheid tot walvisexcursie, rit naar Baie Comeau en per ferry naar Matane

Tadoussac is de oudste handelspost van Canada en stamt uit 1598. Je bent nu in één van de meest spectaculaire regio’s van Oost-Canada, de Charlevoix. Als je nog geen walvissen hebt gezien of er niet genoeg van kunt krijgen, dan is dit je kans. In de ochtend heb je nog voldoende tijd om deze giganten te observeren. De rijke wateren rondom de monding van de Saguenay rivier zijn een eersteklas locatie om deze reuzen van de zee van dichtbij te zien, het is met name een prima habitat voor belugas (witte walvissen) en bultrugwalvissen, maar ook de grootste walvis kan hier zijn opwachting maken, de blauwe vinvis. Belangrijkste reden voor deze grote verscheidenheid is het zoute water van de St. Lawrence, dat hier ver het Saguenay fjord kan binnendringen door de grote diepte. Een excursie om ze te zien tijdens je vakantie Canada is eigenlijk een must. Vroeg in de middag ga je op pad naar Baie Comeau voor de ferrytocht naar Matane, waarschijnlijke vertrektijd van de ferry is rond 20:00 uur.

Dag 6 (ca. 125 km)

Accommodatie: Gite du Mont-Albert - Standard Room (LG)

Korte rit naar St. Annne-des-Monts

Matane is één van de grootste plaatsen op het schiereiland Gaspé en je kunt in de vuurtoren naast route 132 een informatiecentrum bezoeken. Matane is het Mi’kmaq woord voor ‘bever meer’. Zalm en garnalen zijn daar nu voor in de plaats gekomen en tegenwoordig is het dorpje bekend om haar vismarkt, rookhuizen en voortreffelijke visrestaurants. Geniet van een wandeling over de downtown promenade of ookwel de Captain’s Walk genoemd of maak een wandeling door La Grotte des Fées, met 6 kilometer aan wandelpaden, een spectaculaire waterval, diepe kloof en Blanche River. In de middag rijd je verder naar St. Anne-des-Monts over de kustweg met vele vergezichten, kleine plaatsjes en mooie vuurtorens. Na je aankomst in Parc National de la Gaspésie heb je nog alle tijd om een wandeling te maken en te genieten van de rust.

Dag 7

Accommodatie: Gite du Mont-Albert - Standard Room (LG)

Wandelen in het Gaspésie National Park

Een heerlijke vrije dag in je Oost-Canada rondreis geeft je de gelegenheid te wandelen of voor een wildobservatie. Het park heeft een oppervlakte van 802 km², bestaande uit bergachtig terrein en het is een onderdeel van de noordelijke Appalachian mountains. Mont Albert en Mont Jacques Cartier (1.277 meter hoog) zijn de bekendste bergen voor wandelingen en wildobservatie. Dit is het enige park in Quebec waar kariboes, elanden en witstaartherten naast elkaar leven. Geweldige uitzichten en 100 kilometer aan uitgezette wandelwegen maken van Gaspésie National Park de plaats voor lange en kortere wandelingen of excursies.

Dag 8 (ca. 305 km)

Accommodatie: Riotel Perce - Standard Room (LG)

Een afwisselende rit naar Percé

Je rijdt het park weer uit op weg naar Percé. Onderweg heb je wederom de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wandeling in het Forillon National Park, gelegen op een in zee uitstekende landtong. Vanaf de punt heb je naar drie kanten een eindeloos uitzicht over de oceaan en de ruige kustlijn. Soms zie je de walvissen gewoon voorbij zwemmen! Bezoek ook het plaatsje Gaspé. Hier staat de enige houten kathedraal van Canada met onder andere een prachtige 400 jaar oude fresco waarop de landing van Jacques Cartier wordt uitgebeeld. Op deze plaats is Canada in 1534 tot Frans grondgebied uitgeroepen.

Percé is vooral bekend vanwege de enorme rots die in zee staat. Pittoreske witte huisjes en groene weiden geven dit dorp een vriendelijke uitstraling. De vele hotels en restaurants bieden bijna allemaal uitzicht op de Rocher Percé. Bij laag tij kun je een wandeling maken naar de 88 meter hoge Percé Rock. Er zijn ook andere wandelroutes uitgezet, zoals Mont Sainte-Anne. Deze begint achter de kerk en loopt naar een bijzondere grot.

Dag 9

Accommodatie: Riotel Perce - Standard Room (LG)

Vrije dag in en om Percé

Vrije dag in Percé. Een aanrader is een bezoek te brengen aan het vogelreservaat Ile Bonaventure, dat uitsluitend per boot bereikbaar is. Door de wind geteisterde coniferen groeien vanaf de steile klippen, die onderdak bieden aan honderdduizenden zeevogels, waaronder ongeveer 80.000 broedende jan-van-genten. Een onvergetelijk schouwspel van schreeuwende en ruziënde vogels. Ook kun je kiezen om op zoek te gaan naar diverse soorten walvissen en dolfijnen. Percé zelf trok in 1930 al bezoekers aan, toen het een populair cultureel centrum was. Het plaatsje heeft dit artistieke karakter kunnen behouden. Er zijn nog veel kunstgalerieën, die een bezoek waard zijn.

Dag 10 (ca. 135 km)

Accommodatie: Hostellerie Baie Bleue - Standard Room (LG)

Mooie rit van Percé naar Bonaventure

Je vervolgt je weg langs de zuidkust van het Gaspé schiereiland naar het plaatsje Bonaventure. Onderweg passeer je typische vissersdorpjes met eigen vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Langs de beschutte baai Des Chaleurs verdienen velen hun kost in de houtindustrie. Er wordt hier ook veel krantenpapier gemaakt voor de export. Fascinerend is dat het ene dorpje een Engelse sfeer uitstraalt zoals New Carlisle en de ander weer een echt Acadische (dus Franse) oorsprong heeft, zoals Bonaventure. De bewoners van Bonaventure wijden zich vanuit hun vroegere traditie aan de landbouw in plaats van de visserij. De oorspronkelijk bewoners, de Miicmac indianen, hebben een gemeenschap aan de monding van de Cascapedia rivier. Zij zijn met name bekend vanwege het schitterende vlechtwerk zoals manden van berkenbast.

Dag 11 (ca. 295 km)

Accommodatie: Auberge de la Baie - Standard Room (LG)

Naar Caraquet

De rondreis Oost-Canada voert je langs de noordkust van de Baie des Chaleurs, één van de mooiste baaien ter wereld. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Miguasha Provincial Park dat in 1999 tot de Unesco Werelderfgoeden is gerekend vanwege de talrijke bijzondere fossielen die hier gevonden worden. Je verlaat het schiereiland Gaspésie en komt een nieuw gebied binnen, dat ooit tot de Acadiërs behoort heeft.

Dag 12 (ca. 280 km)

Accommodatie: Little Shemogue Inn - Standard Room (LO)

Via Kouchibouguac National Park naar Little Shemogue

In dit uiterste zuidoosten van New Brunswick ligt een natuurgebied, de Cape Jourimain Natural Wildlife Area met moerassen en eilanden omzoomd door zandduinen. Er zitten meer dan 170 vogelsoorten in dit gebied en het biedt enkele wandelroutes. Een daarvan komt uit bij een vuurtoren uit 1870, hier zijn ook visarendnesten te zien. In het Cape Jourimain Nature Center zijn exposities over de natuur en historie van dit gebied te zien. Je overnacht in Little Shemogue of omgeving.

Dag 13

Accommodatie: Little Shemogue Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag voor bezoek Hopewell Rocks of Prince Edward Island

Bent je liefhebber van vis en schaaldieren dan mag ook een bezoek aan ’s werelds zeekreeft hoofdstad natuurlijk niet ontbreken (althans, zo noemt men zichzelf, hoewel er ook een zeekreeftstad hoofdstad van Canada is in Nova Scotia, namelijk Barrington). Bij de ingang van het Rotary Park vind je er de Giant Lobster, een enorm standbeeld van 11 meter lang en 5 meter hoog. Zelfs bij McDonalds staan zeekreeft burgers op het menu! Je kunt hier een rondvaart maken naar plekken waar veel zeekreeften zitten en er wordt gedemonstreerd hoe ze gevangen worden. Het is slechts een uur rijden naar de Hopewell Rocks met de wereldberoemde getijdenverschillen of je kunt de dag op Prince Edward Island doorbrengen.

Dag 14 (ca. 200 km)

Accommodatie: Train Station Inn - Standard Room (LG)

Naar Tatamagouche

Bezoek de nieuweste UNESCO Werelderfgoed plaats bij Joggins en verken het versteende gebied in een gloednieuw Visitor Center en langs de kliffen. Hier is de grootste hoeveelheid fossiele botten gevonden in heel Noord Amerika. De fossielen geven een indruk van het leven dat hier miljoenen jaren geleden langs deze kust plaatsvond. Amethyst en Agate kunt u ook op de stranden vinden. Op weg naar jehotel voor de nacht rijd je langs de wijngebieden van Nova Scotia.

Dag 15 (ca. 310 km)

Accommodatie: L'Auberge Doucet Inn - Standard Room (LO)

Naar Cape Breton Highlands National Park, Cheticamp

Je rijdt naar de ruige Cape Breton Highlands. In dit prachtige gebied, dat doet denken aan de Schotse Hooglanden, loopt de Cabot Trail, één van Canada’s mooiste kustwegen. Je komt door dichte naaldwouden en langs steile kliffen die recht de zee induiken. In het binnenland zijn veel stille meren te vinden. Je hebt ruim de tijd om de vissersplaatsjes, watervallen en talrijke wandelmogelijkheden te verkennen. De uitzichten zijn grandioos, je kijkt over zee uit en het gebeurt regelmatig dat er een walvis vlak voor de kust opduikt. Het is heerlijk vis en schaaldieren eten in één van de kleine vissersplaatsjes. Voor de vogelliefhebber is deze kust ook een eldorado, want veel zeevogels doen in de zomermaanden deze kust aan. In het binnenland is er een kans om een eland of ander wild tegen te komen. Heb je nog tijd dan kun je vanuit Cheticamp nog een walvisexcursie maken of in ieder geval genieten van een maaltijd van vers gevangen schaaldieren.

Dag 16 (ca. 215 km)

Accommodatie: Waters Edge Inn & Gallery - Standard Room (LO)

Over de Cabot Trail naar Baddeck

Geniet vandaag van de rit over de Cabot Trail een landschappelijk buitengewoon fraaie route. Je komt langs watervallen, snelstromende rivieren en de kans is groot dat je elanden ziet. Aan de westkust liggen oude Franse gehuchten, waar het Schots-Frans een Babylonische lust voor het oor is. Onderweg zijn er diverse wandelingen te maken, je kunt naar de kust wandelen of je kunt de rust van het binnenland opzoeken. Tegen de avond en vroeg in de morgen is het goed mogelijk dat je een eland langs de kant van de weg ziet staan. Pas wel op. Soms steken ze onverwacht over. Aan het einde van de dag arriveer je in Baddeck.

Dag 17 (ca. 200 km)

Accommodatie: Seawind Landing Country Inn - Standard Room (LG)

Rit naar Charlos Cove

Vandaag ga je alweer op weg naar je laatste bestemming van deze reis, maar zeker niet de minste. Einddoel van vandaag is Charlos Cove, een klein plaatsje aan de Atlantische kust in het zuiden van Nova Scotia. Je vindt er zandstranden, schitterende vergezichten en de omgeving leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen lange de kust.

Dag 18

Accommodatie: Seawind Landing Country Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag Charlos Cove

De accommodatie is een heerlijke plek om meerdere dagen te verblijven. Wij hebben 2 nachten voor je inbegrepen en de hosts Dave en Ann Marie zullen er alles aan doen je verblijf memorabel te maken. Ze koken uitstekend en het uitzicht vanuit de eetkamer is ongelooflijk.

Dag 19 (ca. 325 km)

Rit naar Halifax, einde van je reis Oost-Canada

Afhankelijk van je vertrektijd heb je de ochtend nog vrij voordat je naar Halifax rijdt en de huurauto inlevert. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

IJsland staat weer op 'groen'

Goed nieuws: IJsland heeft sinds kort weer kleurcode 'groen'. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

IJsland reizen Alle reizen

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.