Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

IJsberen vanuit de Tundra Buggy Lodge

Terug Bekijk samenvatting

Wakker worden terwijl er ijsberen onder je raam rondstruinen is een unieke ervaring. Tijdens je verblijf in de Tundra Buggy Lodge breng je heel veel tijd door tussen de ijsberen in hun natuurlijke omgeving. Het zijn kostbare momenten, vooral vroeg in de ochtend voordat alle andere gasten vanuit de stad aankomen, en later in de middag wanneer ze weer zijn vertrokken. Als de weersomstandigheden goed zijn, is de kans groot dat je bij het wakker worden ijsberen ziet, die zich ontdoen van de dikke sneeuwdeken waarmee ze tijdens de nacht bedekt zijn. Het licht is dan prachtig, de toendra is verlaten en je bevindt je midden in de wildernis. Deze momenten tussen de ijsberen zullen op je netvlies blijven staan.

Dag 1

Accommodatie: Airport hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst Winnipeg

Na aankomst in Winnipeg ga je per shuttlebus of lopend naar je hotel, dat zich op de luchthaven en dicht bij de aankomsthal bevindt.

Dag 2

Accommodatie: hotel in Churchill - standaard kamer (VP)

Vlucht naar Churchill

In de ochtend vlieg je naar Churchill. Na aankomst word je opgewacht door een lokale gids, die je tijdens een stadstour meteen laat kennismaken met de rijke cultuurhistorie van Churchill. Je bezoekt lokale bezienswaardigheden zoals Cape Merry, Port of Churchill en de Polar Bear Compound. In de middag heb je tijd om het Eskimo Museum te bezoeken. Optioneel kan een helikoptervlucht voor je geregeld worden en met een beetje geluk kun je 's avonds het bijzondere noorderlicht zien. In de avond bezoek je het Parks Canada Interpretive Center, waar je een mooie rondleiding krijgt met diashows en een tentoonstelling over de natuur, cultuur en geschiedenis van Churchill. Je overnacht in een hotel in Churchill.

Dag 3

Accommodatie: Tundra Buggy Lodge - gedeelde faciliteiten (VP)

Hondensledetocht en op weg naar de Tundra Buggy Lodge

In de ochtend heb je vrije tijd in Churchill en in de middag hebben we een bezoek aan een hondenslede-expert voor je gepland, waarbij je kennismaakt met zijn honden. Na een uitleg maak je zelf ook een korte rit op de hondenslee. Aansluitend ga je naar het vertrekpunt van de toendrabuggy's, die je in een rustig tempo over de toendra rijden. In de avond word je afgezet bij de Tundra Buggy Lodge, waar een heerlijke, vers bereide maaltijd voor je klaarstaat. 's Avonds worden video- en diapresentaties gegeven. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht!

Dag 4

Accommodatie: Tundra Buggy Lodge - gedeelde faciliteiten (VP)

Per buggy over de toendra, zoekend naar ijsberen en ander wildlife

Deze twee dagen breng je door op de toendra. Na het ontbijt vertrek je per 'tundra buggy' om op zoek te gaan naar ijsberen en ander arctisch wild, zoals de arctische rode vos, sneeuwhoenders en sneeuwuilen. In de avond worden video- en diapresentaties en gegeven. Er worden heerlijke maaltijden voor je bereid en met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht.

Dag 5

Accommodatie: Tundra Buggy Lodge - gedeelde faciliteiten (VP)

Per buggy over de toendra, zoekend naar ijsberen en ander wildlife

Dag 6

Accommodatie: airport hotel - standaard kamer (VP)

Laatste expeditie naar de toendra

Na het ontbijt verlaat je de Tundra Buggy Lodge en word je in een rustig tempo weer naar het transferpunt gebracht, waar de bus klaarstaat die je verder naar de luchthaven brengt. Aan het einde van de dag kom je aan op het vliegveld voor je terugvlucht naar Winnipeg, waar je de laatste nacht verblijft.

Dag 7

Vertrek vanuit Winnipeg

 Afhankelijk van je reisplannen verlaat je Winnipeg op weg naar huis of naar je volgende bestemming.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.