Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Shortbreak Alta

  • • Nachtje slapen in het Igloo hotel
  • • Inclusief 4 activiteiten waaronder een walvisexcursie
  • • Alta ligt in de noorderlichtzone
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.595

Winterreis Alta met bijzondere accommodaties en 4 activiteiten inbegrepen

Ervaar de Noorse winter in Alta, in het hoge noorden van Noorwegen. In de omgeving van Alta, met besneeuwde bergen, valleien en het uitgestrekte Finnmark plateau, maak je een husky- en sneeuwscooter/noorderlichtsafari en een walvisexcursie. Je gaat ook ijsvissen tijdens een sneeuwschoenwandeling. Hoogtepunt van de reis is het slapen in het Igloo Hotel. De vlucht, overnachtingen en 4 activiteiten zijn voor je geboekt.

Alta is de grootste plaats in het uiterste noorden van Noorwegen, ligt aan het einde van het Altafjord en direct onder de noorderlichtzone. Het stadje is omgeven door een prachtige natuur met een Arctische toendra, bergplateaus en fjorden. De eerste twee nachten slaap je bij Trasti og TrineEen onvergetelijk avontuur maak je samen met de husky's door de witte valleien en bossen. Tijdens de sneeuwschoenwandeling wandel je door een sprookjesachtige omgeving naar een bevroren meer waar je je eigen gat boort voor het ijsvissen. In de avonduren ga je met een ervaren gids op de sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. Je slaapt ook een nacht in het Igloo hotel, het hoogtepunt van de reis. De reis sluit je af met een walvisexcursie in het Altafjord, een zeer bijzondere ervaring.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam naar Alta: Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar de bijzondere lodge van Johnny en Triste, Trasti og Trine, gebracht. De komende twee nachten slaap je in deze lodge met eigen huskyfarm en een geweldige keuken.
Dag 2 - Huskysafari (ca. 3 uur): Je Noorwegen reis begint met een huskysafari. Na een heerlijk ontbijt ga je naar de huskyfarm waar de husky’s al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt warme kleding en een instructie hoe je de slede moet gaan besturen. Je gaat per tweetal de husky’s voor je slede spannen. Tijdens de tocht bestuur een van jullie de slede en halverwege ruil je van plek met degene die op de slede zat. Onderweg is het genieten van de rust, de honden en de prachtige natuur met bossen en bevroren meren. Bij terugkomst verzorg je de honden en praat je na rond het kampvuur met een warme drank en lekkernij. De eigenaresse heeft al veel lange races met de honden gemaakt en hier zijn veel mooie verhalen over te vertellen. De rest van de dag heb je vrij te besteden. In de avond geniet je van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant van Trasti og Trine. 
Dag 3 - Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen (ca. 4,5 uur), noorderlichtexcursie per sneeuwscooter en slapen in het Igloo Hotel: Op sneeuwschoenen maak je een mooie tocht door het winterse landschap in de omgeving van Alta, door bossen en tussen de hoge bergen. Samen met de gids kom je op plekken waar je anders zonder sneeuwschoenen niet zou kunnen komen. Wanneer je het bevroren meer hebt bereikt boor je je eigen gat in het dikke ijs en ga je je geluk beproeven met het ijsvissen. Misschien vang je wel een Arctische forel. In een traditionele Lavvutent wordt de lunch bereid boven het kampvuur. Aan het einde van de middag wordt je naar het Sorrisniva Igloo Hotel gebracht waar je een nacht gaat slapen in een ijskamer op een bed van rendiervellen en in een thermo slaapzak. In de avond staat een sneeuwscootertocht op het programma. Tijdens de tocht speur je ook de hemel af op zoek naar het noorderlicht.
Dag 4 - Walvisexcursie (dec-jan) of fjordexcursie (ca. 4-6 uur): Ben je toe aan een warm saunabezoek na een nacht in de frisse koude lucht? Geen probleem, vanaf 7 uur staat de sauna al aan. Na het ontbijt word je per transfer teruggebracht naar het centrum van Alta waar je de laatste nacht doorbrengt van deze reis. Vandaag ga je een walvisexcursie of fjordexcursie maken in het Altafjord. Tijdens de boottocht heb je grote kans om tot en met begin februari potvissen en orka’s te spotten. Met een kleine groep maak je een tocht van ca. 4 tot 6 uur. In de avond zijn in het centrum diverse goede restaurants te vinden om deze reis af te sluiten onder het genot van een goede maaltijd.
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 20 december t/m 31 maart.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht SAS Amsterdam – Oslo – Alta in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 184 luchthaven- en vliegbelasting
• transfers
• 2 nachten in een 2-pers.kamer (bij 2 personen) of huisje (bij 3 of 4 personen) bij Trasti og Trine op basis van logies en ontbijt
• 1x diner bij Trasti og Trine
• 1 nacht in een ijskamer in het Sorrisniva Igloo Hotel op basis van logies en ontbijt
• 1 nacht in 2-pers.kamer op basis van logies en ontbijt 
• huskysafari
• sneeuwscooter/noorderlichtexcursie
• sneeuwschoenwandeling met ijsvissen inclusief lunch
• walvisexcursie t/m begin februari
• fjordexcursie vanaf februari
• Engelssprekende begeleiding tijdens de excursies
• winter outfit tijdens de excursies
• informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst en Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.