Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Vakantiehuisje bij Tromsø

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een ideale reis voor reizigers die willen verblijven in een comfortabel vakantiehuisje aan het fjord en kort bij de Artische stad Tromsø in Noord-Noorwegen. Het vakantiehuisje ligt 35 kilometer buiten Tromsø en bij helder weer spot je vanaf je veranda het noorderlicht. Een huurauto waarmee je de omgeving verkent is inbegrepen. 

Dag 1

Accommodatie: huisje Lauklines Kystferie (LG)

Vlucht Amsterdam - Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Na aankomst in Tromsø haal je de huurauto op en rijd je naar Lauklines Kystferie op het eiland Kvaløya, ca. 35 kilometer rijden. Je verblijft vier nachten in een vakantiehuisje aan het fjord waar je alle vrijheid hebt om de natuurrijke omgeving te verkennen.

Dag 2

Accommodatie: huisje Lauklines Kystferie (LG)

Vrije dag in Tromsø

Vandaag heb je de tijd om Tromsø te verkennen. Tromsø is een gezellige stad en het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. In het schitterende gebouw wordt een mooie film over Spitsbergen getoond. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Ga ook zeker met de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen voor een panoramisch uitzicht. Het is ook mogelijk om vandaag een winterse activiteit (bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari of huskysafari) te ondernemen, vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Dag 3-4

Accommodatie: huisje Lauklines Kystferie (LG)

Vrije dagen

De komende dagen heb je vrij te besteden rondom je huisje en op het eiland Kvaløya. Maak een begeleide excursie of trek er zelf op uit. Wat dacht je van een huskysafari op het eiland Kvaløya? De directe omgeving van Lauklines Kystferie leent zicht uitstekend om een tocht te maken met sneeuwschoenen of om te gaan vissen.  De accommodatie verhuurt sneeuwschoenen, stepsledes en warme thermokleding. Een fjordsafari maak je met een kleine boot (max. 10 personen) en ga je de wateren aan de westkust van het eiland Kvaløya verkennen. Als je geluk hebt spot je walvissen, orka's en zeearenden. Met de auto het eiland verkennen kan natuurlijk ook, je ontdekt de mooiste baaitjes en vergezichten. In de avonduren speur je uiteraard vanaf de veranda van je huisje de hemel af om te kijken of het noorderlicht zich laat zien. 

Dag 5

Huurauto inleveren en terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Tromsø waar je de huurauto inlevert en is er een einde gekomen aan je Noorwegen reis. Je vliegt vervolgens terug naar Amsterdam.


Let op: autohuur is volgens het 24 uur systeem. Lever de auto in op hetzelfde tijdstip waarop je de eerste huurdag de auto hebt opgehaald. Wanneer je de auto later inlevert wordt er een extra huurdag berekend. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.