Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Tromsø compleet

  • • Huskysafari, walvis- of fjordsafari en noorderlichtexcursie inclusief
  • • Licht avondbuffet inclusief
  • • Comfortabel hotel aan de haven
Duur 5 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.675

Noorwegen winterreis naar Tromsø

Tijdens deze Noorwegen vakantie van 5 dagen ontdek je de Arctische stad Tromsø en onderneem je veel winterse activiteiten in de prachtige natuur rondom Tromsø. Je verblijft in het centrum van Tromsø, aan de haven, in een comfortabel hotel. Je maakt een noorderlichtexcursie, een walvissafari of fjordcruise en een huskysafari.

Tromsø is een universiteitsstad, maar ook het startpunt voor veel historische expedities naar Spitsbergen en de Noordpool. Ontdek de bezienswaardigheden van Tromsø, waaronder het museum Polaria en het moderne gebouw waar de bibliotheek gevestigd is. Je maakt een huskysafari, waarbij je zelf een slede door het magische winterlandschap stuurt of in de slede zit. Een onvergetelijk ervaring! In december en januari ga je op zoek naar walvissen en vanaf februari ga je per catamaran de fjorden rondom Tromsø ontdekken. De gids vertelt over de bijzondere dieren die leven in en rondom de Arctische wateren. Tijdens de noorderlichtexcursie ga je met een kleine groep op zoek naar het noorderlicht.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Tromsø: Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft de komende vier nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Tromsø.
Dag 2 - Huskysafari: Je Noorwegen reis in Tromsø begint met een huskysafari. In de ochtend word je per transfer naar het huskykamp aan de zuidkant van het eiland Kvaløya gebracht, ca. 35 minuten rijden van Tromsø. Bij aankomst wordt je enthousiast begroet door de husky's, ze kunnen niet wachten om met je op pad te gaan. Na het in ontvangst nemen van de thermo overall en een voorbereiding op de tocht, gaat het avontuur met de husky's beginnen. Tijdens de tocht van ca. 1,5 uur geniet je van het prachtige Arctische landschap om je heen en het geluid van de honden en de slede die over de sneeuw glijdt. Na terugkomst in het kamp verzorg je de honden en is het tijd om afscheid te nemen van deze vriendelijke dieren. Rond het kampvuur wordt koffie en cake geserveerd en wissel je ervaringen uit van deze bijzondere tocht. In de middag ben je weer terug in Tromsø.
Dag 3 - Walvissafari of fjordsafari met catamaran: In december en januari ga je een walvissafari maken. Vroeg in de ochtend vaart de boot uit en ga je op weg naar het gebied waar de walvissen dit seizoen gespot zijn. Je gaat met een boot met een hybride-electrische motor op pad waardoor er minimaal geluid is en de walvissen zo min mogelijk worden gestoord. Ook tijdens de donkere wintermaanden is er nog voldoende licht om walvissen te kunnen spotten en heeft de lucht vaak de mooiste kleuren. Vergeet je camera dus niet! In de middag ben je weer terug in Tromsø.Vanaf februari ga je met een spectacualire catamaran het fjordengebied rondom Tromsø verkennen. Samen met maximaal 12 personen en een gids ga je op zoek naar wildlife in de fjorden. Met grote regelmaat worden er zeearenden en zeehonden gespot. Tijdens de safari ga je ook vissen en is er een versgemaakte warme maaltijd inbegrepen.
Dag 4 - Noorderlichtexcursie: Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Tromsø is een levendige stad met diverse musea en interessante gebouwen. Bezoek het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, dat verbonden is aan de universiteit. Het Poolmuseum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. In de avonduren ga je een noorderlichtexcursie maken. Met een kleine groep ga je met een minibusje op pad, op jacht naar het magische noorderlicht. De excursie wordt begeleidt door een ervaren gids. Rond middernacht ben je weer terug in Tromsø.
Marieke Eijsink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 1 december t/m 31 maart.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht SAS Amsterdam – Oslo – Tromsø in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 165 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• 4 nachten in 2-pers. kamer op basis van logies, ontbijt en lichte avondmaaltijd
• activiteiten volgens het programma
• thermokleding tijdens de excursies
• Engelssprekende gids tijdens de excursies
• informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• transfer van en naar de luchthaven
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst en Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.