Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Indrukwekkend Noorwegen

Terug Bekijk samenvatting

Deze rondreis Noorwegen is een echte aanrader voor de liefhebbers van de Noorse fjorden. Met een huurauto reis je van het Hardangerfjord via het Sognefjord naar het Geirangerfjord, stuk voor stuk indrukwekkende fjorden. Onderweg geniet je volop van de panoramische vergezichten. Tijdens de reis heb je ook tijd om de culturele steden Bergen en Ålesund te ontdekken.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Zander K (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Bergen, huurauto ophalen

Vanaf Schiphol vlieg je naar Bergen, aan de kust van het westelijk fjordengebied van Noorwegen. De huurauto staat klaar op de luchthaven en je gaat vervolgens op pad naar het eerste overnachtingsadres van deze reis, in het centrum van Bergen.

Dag 2 (ca. 80 km)

Accommodatie: Thon Hotel Sandven (LO) of vergelijkbaar

Rit naar het Hardangerfjord

Na het ontbijt laat je de stad Bergen achter je en ga je op weg naar het Hardangerfjord. Je rijdt een mooie route, gedeeltelijk over de nationale toeristische weg 7. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Norheimsund, aan het fjord. 

Dag 3

Accommodatie: Thon Hotel Sandven (LO) of vergelijkbaar

Hardangerfjord

Nabij Norheimsund vind je de waterval Steindalsfossen waar je zelfs achter langs kan lopen. Ten zuiden van Norheimsund, aan de andere kant van het fjord, ligt de Folgefonna gletsjer. Hier kan je een begeleide gletsjerwandeling maken op de drie na grootste gletsjer van Noorwegen. Een mooie tocht met de auto maak je langs het Hardangerfjord met kleine dorpjes en fruitboomgaarden. In Øvre Eidfjord staat het Hardangervidda Natursenter met een tentoonstelling over de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noorwegen.

Dag 4 (ca. 210 km)

Accommodatie: Quality Hotel Sogndal (LO) of vergelijkbaar

Rit naar het Sognefjord

Je verlaat de Hardangerfjord en gaat op weg naar Sogndal, gelegen aan het diepste en langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. Onderweg passeer je het plaatsje Flåm waar je een treinrit kunt maken met de beroemde Flåmsbanen. De trein rijdt over een prachtig traject van 20 kilometer waarbij een hoogteverschil van 865 meter wordt overbrugt. Vanaf ongeveer juni is het een aanrader om vanaf Aurdal de indrukwekkende Aurlandsvegen, ookwel de sneeuwweg genoemd, te rijden naar Lærdal. Vanaf het uitzichtpunt Stegastein heb je een mooi en wijds uitzicht over het Aurlandsfjord. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Sogndal.

Dag 5

Accommodatie: Quality Hotel Sogndal (LO) of vergelijkbaar

Sognefjord

Sogndal is een prima uitvalsbasis om de bezienswaardigheden rondom de Sognefjord te verkennen. Bezoek een van de oudste staafkerkjes van Noorwegen in Urnes, maak een kajaktocht op het gletsjermeer bij de Nigardsbreen of een boottocht over het Sognefjord.

Dag 6 (ca. 235 km)

Accommodatie: Valldal Fjordhotell (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Valldal aan het Tafjord

Via een mooie route langs uitlopers van de ijskap Jostedalsbreen, door valleien en over bergpassen rijd je naar Valldal. Je verblijft twee nachten aan het fjord. 

Dag 7

Accommodatie: Valldal Fjordhotell (LO) of vergelijkbaar

Geirangerfjord

Vandaag ga je het beroemde Geirangerfjord bezoeken. Je bereikt Geiranger via de Eagle's Road met veel haarspeldbochten. Bij de haarspeldbocht Ørnesvingen heb je een spectaculair uitzicht op het Geirangerfjord, de waterval de 'Zeven Gezusters' en het plaatsje Geiranger. Rondom het fjord zijn diverse mooie wandeltochten te maken. Of ga je liever met de kajak het fjord? Het is ook mogelijk om een rondvaart op het fjord te maken.   

Dag 8 (ca. 170 km)

Accommodatie: Quality Hotel Waterfront (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Ålesund

Vandaag rijd je via de bergpas Trollstigen naar de prachtige stad Ålesund voor de laatste overnachting van deze Noorwegen vakantie. Ålesund is een van de mooiste steden van Noorwegen. De stad is gebouwd in de Jugenstil stijl, gelegen op diverse eilandjes en omgeven door fjorden en bergen. De berg Aksla beklim je via 418 treden en op de top heb je een wijds uitzicht over de stad en omgeving. 

Dag 9

Huurauto inleveren, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt heb je wellicht nog tijd om de stad verder te verkennen voordat je terugvliegt naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.