Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Het afwisselende zuiden

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een compacte Noorwegen rondreis, die je meeneemt langs de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. De zonnige zuidkust, Preikestolen, het fjordengebied met het Lysefjord en het Hardangerfjord en het ruige binnenland - alles komt aan bod tijdens deze reis. De dagovertochten tussen Hirtshals (Denemarken) en Kristiansand en tussen Langesund en Hirtshals regelen wij voor je.

Dag 1 (ca. 90 km)

Accommodatie: Heddan Gjetsegard (LO) of vergelijkbaar

Ferry van Hirtshals naar Kristiansand, naar Tingvatn

In Hirtshals, in de top van Denemarken, begint je Noorwegen vakantie en ga je aan boord van de ferry van Fjord Line naar Kristiansand. Je vertrekt rond het middaguur en na ruim 2 uur kom je aan in Kristiansand. Na aankomst rijd je naar Tingvatn voor de eerste overnachting, een heerlijke plek midden in de natuur.

Dag 2 (ca. 210 km)

Accommodatie: Preikestolen Fjellstue (LO) of vergelijkbaar

Naar het Lysefjord bij Stavanger

Na het ontbijt ga je op weg naar Stavanger. Er zijn verschillende routes die je kunt rijden naar Stavanger. Via de kust rijd je langs schilderachtige kustplaatsjes en zandstranden. Andere routes gaan door de binnenlanden en brengt je door valleien en langs bergen. Je verblijft de komende twee nachten in de omgeving van Stavanger. 

Dag 3

Accommodatie: Preikestolen Fjellstue (LO) of vergelijkbaar

Wandeling naar de Preikestolen

Tijdens een verblijf in het zuidelijk fjordengebied mag een wandeling naar de rots Preikestolen, aan het Lysefjord, niet ontbreken. Ons advies is om vroeg aan de wandeling te beginnen zodat je voor de drukte bij de rots bent. De tocht is 4 kilometer lang en kent een aantal flinke beklimmingen. Na een wandeling van ruim twee uur word je beloond met een panoramisch uitzicht op het Lysefjord en de omliggende bergen. De gehele wandeling neemt ongeveer 5 uur in beslag.

Dag 4 (ca. 245 km)

Accommodatie: First Hotel Kinsarvik (LO) of vergelijkbaar

Naar Kinsarvik aan het Hardangerfjord

Vandaag gaat de route via Sand en Røldal naar het Hardangerfjord. Onderweg neem je een aantal ferry’s en passeer je mooie watervallen, waaronder de Låtefoss nabij Odda. In Sand staat een zalmstudio waar een zalmladder is aangelegd in de zalmrivier de Suldalslågen. Je verblijft twee nachten in het plaatsje Kinsarvik, aan het Hardangerfjord.

Dag 5

Accommodatie: First Hotel Kinsarvik (LO) of vergelijkbaar

Hardangerfjord, nationaal park Hardangervidda

Het Hardangerfjord is een van de mooiste fjorden van Noorwegen met besneeuwde bergtoppen en fruitboomgaarden aan de oevers. Ten noorden van het fjord loopt wegnummer 7 die door de schoonheid uitgeroepen is tot 'Nasjonal Tursitveg'. Op de Folgefonna gletsjer kan je een gletsjerwandeling maken. Bezoek ook zeker het Hardangervidda Natursenter waar je kennismaakt met de hoogvlakte Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa.

Dag 6 (ca. 245 km)

Accommodatie: Gaustablikk Høyfjellshotell (LO) of vergelijkbaar

Rit over de hoogvlakte Hardangervidda naar de Gaustatoppen bij Rjukan

Vandaag rij je een prachtige route over de hoogvlakte Hardangervidda naar de hoogste berg van de regio Telemark, de Gaustatoppen. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Rjukan.

Dag 7

Accommodatie: Gaustablikk Høyfjellshotell (LO) of vergelijkbaar

Wandelen naar de Gaustatoppen of dagtocht naar het Telemarkkanaal

Kenmerkend voor de streek Telemark zijn de Gautstoppen, de grote boerderijen en het Telemarkkanaal. Maak een wandeling van circa 4 kilometer naar de top van de Gaustatoppen voor een wijds uitzicht op de Hardangervidda in het noorden en het plaatsje Rjukan ver onder je. Het Telemarkkanaal is 150 kilometer lang en loopt van Dalen tot aan Skien aan de kust. Het is mogelijk om een stukje mee te varen op het kanaal met meren, kanalen en sluizen.

Dag 8 (ca. 150 km)

Rit naar Larvik, ferryovertocht Langesund-Hirtshals, terugreis

Na het ontbijt neem je afscheid van het mooie uitzicht op de Gaustatoppen en rijd je naar Langesund. Vroeg in de middag check je in, in de haven van Langesund en ga je aan boord van de ferry van Fjord Line. Om 19.00 uur kom je aan in Hirtshals waarna je je reis door Denemarken vervolgt, terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.