Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Dwars door de Noorse fjorden

Terug

Noorwegen staat bekend om de overweldigende natuur en de vele fjorden die diep het land binnendringen. Tijdens deze rondreis reis je door het indrukwekkende fjordengebied en maak je kennis met het Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord. De reis wordt afgesloten met een overnachting in het centrum van Oslo. Je reist met eigen auto en op de heen- en terugreis hebben wij de ferryovertocht voor je geboekt. 

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van ferry Fjord Line (LG)

Ferry van Hirtshals naar Stavanger

Je rijdt naar Hirtshals in de top van Denemarken waar je aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Stavanger. Je vertrekt om 20.00 uur en overnacht aan boord van de ferry.

Dag 2

Accommodatie: Clarion Hotel Stavanger (LO) of vergelijkbaar

Aankomst Stavanger

Om ca. 6.30 uur in de ochtend komt de ferry aan in Stavanger, waar je de komende twee nachten verblijft. Je kunt deze dag gebruiken om de gezellige havenstad te ontdekken. Of maak je liever een boottocht door het Lysefjord naar het plaatsje Lysebotn? Vanaf het fjord zie je bij helder weer de imposante Preikestolen rots liggen. Wanneer je de auto meeneemt rijd je vervolgens een prachtige route terug naar Stavanger.

Dag 3

Accommodatie: Clarion Hotel Stavanger (LO) of vergelijkbaar

Wandeling naar de Preikestolen

Maak vandaag de wandeling naar de beroemde Preikestolen. De auto parkeer je bij de Preikestolhytta en vanuit daar is het een wandeling van ca. 4 km in totaal naar de uitstekende rots. Vanaf het rotsplateau heb je een panoramisch uitzicht op het Lysefjord. Tijdens de zomermaanden kan het erg druk zijn op het wandelpad. Maak de wandeling vroeg in de ochtend of avond zodat je de wandeling zonder de vele toeristen maakt.

Dag 4 (ca. 235 km)

Accommodatie: Hotel Ullensvang (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Hardangerfjord

Vandaag gaat de route via Sand en Røldal naar het Hardangerfjord. Onderweg neem je een aantal ferry’s en passeer je mooie watervallen, waaronder de Låtefoss nabij Odda. In Sand staat een zalmstudio waar een zalmladder is aangelegd in de zalmrivier de Suldalslågen. In Røldal is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de staafkerk uit de 13e eeuw. Je verblijft twee nachten in de omgeving van het plaatsje Lofthus, aan het Hardangerfjord.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Ullensvang (LO) of vergelijkbaar

Wandelen, hoogvlakte Hardangervidda

Je verblijft aan het Hardangerfjord en hebt veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen in de natuur. Maak een begeleide gletsjerwandeling op de Folgefonna gletsjer of een wandeling naar de Trolltunga, een uitstekende rotstong hoog boven het Ringedalsvatnet (een wandeling van ca. 8-10 uur in totaal). In Øvre Eidfjord is een bezoek aan het Norsk Natursenter een aanrader. Hier kom je veel te weten over de natuur in Noorwegen en in het bijzonder over het nationaal park Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Scandinavië met een bijzondere flora en fauna. In dit nationaal park zijn diverse gemarkeerde wandelpaden uitgezet. Tijdens een wandeling spot je wellicht een rendier.

Dag 6 (ca. 150 km)

Accommodatie: Kviknes Hotel (LO) of vergelijkbaar

Rit naar het Sognefjord

Vandaag rijd je naar het Sognefjord. De kortste route gaat over de Vikafjell en neem je de ferry vanaf Vangsnes over het fjord. Een alternatieve route gaat via Flåm en Kaupanger. Op de kade in Flåm vind je het treinstation van de Flåmsbanen, het beroemde treintraject van circa 20 kilometer waarbij een hoogte van 864 meter wordt overbrugt. Vanuit Flåm kun je ook een boottocht over het Aurlandsfjord en Nærøyfjord maken. In Kaupanger staat een mooie staafkerk die je kunt bezoeken. Je verblijft twee nachten aan het Sognefjord in Balestrand.

Dag 7

Accommodatie: Kviknes Hotel (LO) of vergelijkbaar

Omgeving Sognefjord

Balestrand ligt aan het Sognefjord, het langste en diepste fjord van Europa. Het Sognefjord heeft mooie zijarmen waaronder het Aurlandsfjord en het Nærøyfjord, het smalste fjord van Europa. Vanuit Balestrand kun je een boottocht maken op het prachtige Fjærlandfjord. Ten noorden van het Sognefjord ligt de ijskap Jostedalsbreen. Bezoek het bezoekerscentrum van het nationaal park Jostedalsbreen, het Breheimsenteret, waar je alles te weten komt over de grootste ijskap van het Europese vastenland. Vlakbij het bezoekerscentrum ligt de gletsjertong Nigardsbreen waar je een begeleide gletsjerwandeling kunt maken. Op het gletsjermeer worden ook kajaktochten georganiseerd. In Ornes staat een van de mooiste staafkerken van Noorwegen. Je bereikt Ornes met een ferry vanaf het pittoreske plaatsje Solvorn.

Dag 8 (ca. 175 km)

Accommodatie: Hotel Alexandra (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Loen

Via een mooie route langs de zuidkant van de Jostedalsbreen ijskap rijd je naar Loen. Onderweg is het aan te raden om een stop te maken bij het Norsk Bremuseum (gletsjermuseum) in Fjærland en bij de voet van een uitloper van de grote ijskap Jostedalsbreen, de Bøyabreen. Voordat je Loen hebt bereikt kun je het Briksdal verkennen. Een prachtig dal waar aan het einde de gletsjertong Briksdalsbreen te bewonderen is. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Loen, centraal gelegen in het noordelijk fjordengebied.

Dag 9

Accommodatie: Hotel Alexandra (LO) of vergelijkbaar

Geirangerfjord

Vandaag kan je een dagtocht maken naar het Geirangerfjord. Via een prachtige route langs het Strynsvatnet meer en over de bergpas Strynefjellet bereik je de berg Dalsnibba, ten zuiden van Geiranger. Via een tolweg rijd je naar de top van Dalsnibba vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op het fjord en de bergtoppen daar omheen. Rondom het Geirangerfjord zijn diverse mooie wandeltochten te maken. Of ga je liever met de kajak het fjord op om de schoonheid van de natuur rondom het fjord vanaf het water te aanschouwen? Ten noorden van Geiranger ligt de Eagle's Road met veel haarspeldbochten. Maak zeker een stop bij de haarspeldbocht Ørnesvingen waar je uitzicht hebt op het Geirangerfjord en de waterval de 'Zeven Gezusters'. Vanaf Geiranger neem je vervolgens de ferry over het Geirangerfjord naar Hellysylt vanwaar je weer terugrijdt naar je hotel in Loen.

Dag 10 (ca. 245 km)

Accommodatie: Radisson Blu Mountain Resort (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Beitostølen

Via het Ottadalen en over de hoogvlakte Valdresflye rijd je naar Beitostølen voor twee overnachtingen. Aan het begin van de route kun je in de zomermaanden de 'Gamle Strynefjellsvegen' rijden, een prachtige onverharde weg langs gletsjermeren en hoge bergen. De weg is een van de Nasjonal Turistvegen van Noorwegen. In Lom staat een van de oudste staafkerken van Noorwegen. Voordat je Beitostølen bereikt rijd je over de Valdresflye en heb je uitzicht op de hoge bergen van Jotunheimen.

Dag 11

Accommodatie: Radisson Blu Mountain Resort (LO) of vergelijkbaar

Wandelen in het N.P. Jotunheimen

Beitostølen ligt aan de uitlopers van het nationaal park Jotunheimen, het hoogste en ruigste berggebied van Noorwegen. In het park ligt de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhøppigen. Jotunheimen is een geliefd wandelgebied. Tijdens een wandeling zie je spitse bergpunten, eeuwige sneeuw, gletsjers en mooie valleien. Op de Valdresflye kun je ook mooie wandelingen maken.

Dag 12

Accommodatie: Clarion Hotel the Hub (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Oslo

Op naar de hoofdstad Oslo. Vandaag heb je de hele middag nog de tijd om de vele bezienswaardigheden van Oslo te bezoeken, bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, het Rådhus waar ieder jaar de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt en het Vigeland beeldenpark. Je verblijft een nacht in het centrum van Oslo.

Dag 13

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord ferry Color Line (LG)

Ferry van Oslo naar Kiel

In de ochtend heb je nog tijd om de laatste souvenirs te kopen in Oslo en is er een einde gekomen aan de reis door Noorwegen. Vroeg in de middag ga je aan boord van de cruiseferry van Color Line naar Kiel. De boot vertrekt om 14.00 en je overnacht aan boord. Het begin van de overtocht gaat door het smalle Oslofjord.

Dag 14

Aankomst Kiel, terugreis naar huis

Om 10.00 uur komt de ferry aan in Kiel waarna je de reis vervolgt door Duitsland terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe