Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Noorderlicht en walvissen vanaf zeilschip de Antigua

Terug Bekijk samenvatting

Was € 2025, nu met maar liefst € 435 lastminute korting De omgeving van de stad Tromsø is een ideale plek om op zoek te gaan naar het noorderlicht want het ligt midden in de zogenaamde Aurora ovaal. Daarnaast is Noord-Noorwegen een uitstekende plek in de winter om grote groepen traag voorbij zwemmende walvissen en orka’s te zien. Ze zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. We bezoeken kleine eilandjes en typisch Noorse vissersdorpjes, vuurtorens en varen door diepe fjorden. We maken een aantal prachtige wandelingen door heuvels, langs bossen en beekjes, over mossen en kale rotsen. In de late herfst geniet je hier nog steeds van bijzondere herfstkleuren. De toppen van de bergen op de achtergrond zijn al gehuld in sneeuw en tijdens de wandelingen heb je prachtig uitzicht over de omgeving. Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. De route van deze expeditie is afhankelijk van de omstandigheden. De kapitein van de Antigua zal op zoek gaan naar de juiste plekken voor het aanschouwen van het winterse natuurschoon. In combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee, staat dit garant voor een onvergetelijke winterbelevenis!

Dag 1

Inscheping op de Antigua in de middag

Tromsø wordt ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd doordat het een levendige stad is met een groot aanbod aan cafés en restaurants. Tromsø is gebouwd op een eiland in de Tromsøysundet en is met bruggen en tunnels verbonden met het vasteland.

Voordat je aan boord gaat is er nog gelegenheid om Tromsø te verkennen. De Antigua ligt al in de haven op je te wachten. Na het warme welkom, een welkomstdrankje, veiligheidsinstructies en kennismaking met de andere gasten en het personeel gaan we aan tafel voor een heerlijk eerste diner. Daarna gaan de trossen los en vertrekken we.

Dag 2-7

Walvissen en noorderlicht!

Deze dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het Noorderlicht te bewonderen. In deze periode worden de dagen snel korter, waardoor je wordt verrast door het adembenemende coulisselandschap met haar bijzondere lichtval. De schemertijd weet de verborgen schoonheid van het poolgebied op magische wijze te onthullen.

Als je in het schemerdonker aanmeert in de kleine vissers- of rendierdorpjes, wordt je hart al snel gestolen. Aan wal maak je kennis met het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het hoge Noorden. Geniet tijdens de wandelingen van de prachtige vergezichten, de herfstkleuren en 's avonds vanaf het dek zie je met een beetje geluk het noorderlicht.

We varen langs de Lyngen Alpen, door het Lyngenfjord en brengen mogelijk de nacht door in Hamnnes op het eiland Uløya. Hamnnes is een oud handels- en vissersdorpje en stamt uit de 17e eeuw. Het heeft typische houten pakhuizen waar de inwoners gedroogde kabeljauw opslaan. Er wordt nog steeds kabeljauw uitgevoerd voor een traditioneel Mediterraans gerecht, de Bacalhau. Uløya biedt goede mogelijkheden om te wandelen, vaak op sneeuwschoenen.

Vanuit Hamnnes varen we verder naar het noordoosten richting het Kvaenangenfjord. Gedurende een deel van de dag varen we door de fjorden en in de middag zoeken we een haventje op in een van de vissersdorpjes, zoals Skjervøy, Seglvik, Reinfjord, of Burfjord, waar we kunnen overnachten. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in deze omgeving, bijvoorbeeld op het eiland Spildra. Hier kunnen we de 240 meter hoge Staurhammaren beklimmen, waar we een geweldig uitzicht over het fjord hebben. Mooie wandelingen kunnen ook gemaakt worden in Burfjord, slechts 50km van het noordelijke plaatsje Alta. Gedurende de avonden en nachten zijn er goede kansen op het zien van noorderlicht, mits de lucht helder genoeg is.

Mogelijke havens en ankerplekken:
Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen 

Let op: Wind en weer kunnen de reis aanzienlijk beïnvloeden. Indien nodig door onvoorziene omstandigheden kunnen belangrijke wijzigingen in de route worden aangebracht. 

Dag 8

aankomst Tromsø, ontschepen

Na het ontbijt ga je weer van boord en vlieg je in de loop van de dag of de volgende dag van Tromsø terug naar huis. Als je nog een dagje langer wilt blijven kun je natuurlijk de reis verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.