Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Avontuurlijke reis per zeilschip in Noord-Noorwegen

Terug Bekijk samenvatting

Hier in het Hoge Noorden, het arctische gebied van Noord-Noorwegen, beleef je een uniek avontuur met de zeilschepen Rembrandt van Rijn of Noorderlicht. Elke reis met deze zeilschepen is een unieke gelegenheid om het overweldigende Noorwegen in al zijn schoonheid te beleven. We varen in een relatief beschut gebied, vaak tussen honderden eilanden, fjorden en sunden. Zeilervaring is niet nodig. Bij elke reis draait het om de overweldigende natuur, maar ook de vaak kleinschalige cultuur komt aan bod. Deze walvissafarireizen vinden plaats in de late herfst en in de winter. Dan zijn de dagen in het noorden van Noorwegen kort, maar verzamelen zich wel veel walvissen, orka’s en bultruggen in de beschutte fjorden om te jagen op de hier overwinterende haring. Net ten noorden van het eiland Sommarøy, waar mooie stranden zijn en waar we prachtige wandelingen kunnen maken, hebben we goede kans op het zien van het noorderlicht (Aurora Borealis), omdat we daar geen last hebben van lichtvervuiling door stadslichten.

Dag 1

Inscheping in Tromsø

Ons avontuur begint in Tromsø, de stad die ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd wordt. Tromsø ligt in een omgeving met veel Noorse en Sámi geschiedenis.

Geniet van het verkennen van deze sub-arctische stad, waarvan gezegd wordt dat ze sinds de laatste ijstijd bewoont is.

We verwachten Tromsø te verlaten gedurende de avond en we varen eerst door Grøtsundet en Ullsfjorden richting het noordoosten. Alle passagiers worden vriendelijk verzocht aan boord te zijn om 17:00.

Dag 2

Op weg naar Lyngen

We komen aan in het fjord van Nord-Lenangen, vlak bij Lyngsfjella (De Lyngen Alpen) en het schip blijft hier mogelijk gedurende de nacht. Als de omstandigheden het toestaan, kunnen we een wandeling maken langs het fjord, waarna we mogelijk de eerste glimpen van het noorderlicht kunnen zien, als de lucht helder is.

Dag 3-6

In de Noorse fjorden

We varen langs de Lyngen Alpen, door het Lyngenfjord en brengen mogelijk de nacht door in Hamnnes op het eiland Uløya. Hamnnes is een oud handels- en vissersdorpje en stamt uit de 17e eeuw. Het heeft typische houten pakhuizen waar de inwoners gedroogde kabeljauw opslaan. Er wordt nog steeds kabeljauw uitgevoerd voor een traditioneel Mediterraans gerecht, de Bacalhau. Uløya biedt goede mogelijkheden om te wandelen, vaak op sneeuwschoenen.

Vanuit Hamnnes varen we verder naar het noordoosten richting het Kvaenangenfjord. Gedurende een deel van de dag varen we door de fjorden en in de middag zoeken we een haventje op in een van de vissersdorpjes, zoals Skjervøy, Seglvik, Reinfjord, of Burfjord, waar we zullen overnachten. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in deze omgeving, bijvoorbeeld op het eiland Spildra. Hier kunnen we de 240 meter hoge Staurhammaren beklimmen, waar we een geweldig uitzicht over het fjord hebben. Mooie wandelingen kunnen ook gemaakt worden in Burfjord, slechts 50km van het noordelijke plaatsje Alta. Gedurende de avonden en nachten zijn er goede kansen op het zien van noorderlicht, mits de lucht helder genoeg is.

Dag 7-8

Onder het noorderlicht

Het volgende doel is om terug naar het zuidwesten te varen en de nacht door te brengen in Finnkroken, een klein gehucht waar we weer een goede kans hebben om het noorderlicht te zien. ’s Ochtends maken we nog één wandeling, hopelijk op sneeuwschoenen, naar de 315 meter hoge Småvasshaugen. Op dag 7 varen we terug naar Tromsø, waar we rond de middag aankomen. Er is genoeg tijd om de stad nog even in te gaan om souvenirs te kopen, een museum te bezoeken of om gewoon een wandeling te maken door het winterse Tromsø.

Na een laatste nacht aan boord, verlaat u op de ochtend van dag 8 (zaterdag) het schip, vol met herinneringen en de diepe indrukken die deze bijzondere reis in het winterse Noorwegen op u gemaakt hebben.

Aanvullende opmerking: Wandelen met of zonder sneeuwschoenen (twee wandelopties aanwezig).

Aan het begin van het seizoen is er nog sneeuw langs de kust, in de dalen en op de bergen. Hierom bieden we de optie aan om sneeuwschoenen te gebruiken tijdens de wandelingen op deze reis.

Wandelen met sneeuwschoenen is makkelijk voor iedereen die een goede lichamelijke conditie heeft en er is geen technische kennis voor nodig. Door sneeuwschoenen te gebruiken, kunnen we sneller en veiliger door de sneeuw lopen. Sneeuwschoenen worden gratis aan boord verstrekt en passen op alle schoenmaten.

Normaal gesproken is er elke dag een wandeling van twee tot drie uur gepland in de ochtend en/of middag. We zullen ongeveer 100 tot 200 meter klimmen per dag, afhankelijk van de wandeling.

Normaal gesproken zullen we voor de lunch terugkeren op het schip, maar als we een langere wandeling willen maken, kunnen we ook een lunchpakket meenemen.

Voor alle wandelingen zullen we de gasten (maximaal 33) in twee groepen verdelen die onder begeleiding van ervaren gidsen op pad gaan. Deze gidsen zullen de interesses en de lichamelijke conditie van de deelnemers meenemen bij het bepalen van de wandelingen. Wandeltochten kunnen niet van te voren bepaald worden omdat lokale omstandigheden (ijs, weer, etc) het uiteindelijke programma kunnen beïnvloeden. De kaart laat een mogelijk programma zien, maar het uiteindelijke programma kan hiervan afwijken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.