Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Avontuurlijke reis per zeilschip in Noord-Noorwegen

  • • Inclusief vol pension en alle excursies
  • • 24 of 33 passagiers
  • • Cruise per zeilschip
Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.100

Unieke reis op een klein zeilschip

Hier in het Hoge Noorden, het arctische gebied van Noord-Noorwegen, beleef je een uniek avontuur met de zeilschepen Rembrandt van Rijn of Noorderlicht. Elke reis met deze zeilschepen is een unieke gelegenheid om het overweldigende Noorwegen in al zijn schoonheid te beleven. We varen in een relatief beschut gebied, vaak tussen honderden eilanden, fjorden en sunden. Zeilervaring is niet nodig. Bij elke reis draait het om de overweldigende natuur, maar ook de vaak kleinschalige cultuur komt aan bod. Deze walvissafarireizen vinden plaats in de late herfst en in de winter. Dan zijn de dagen in het noorden van Noorwegen kort, maar verzamelen zich wel veel walvissen, orka’s en bultruggen in de beschutte fjorden om te jagen op de hier overwinterende haring. Net ten noorden van het eiland Sommarøy, waar mooie stranden zijn en waar we prachtige wandelingen kunnen maken, hebben we goede kans op het zien van het noorderlicht (Aurora Borealis), omdat we daar geen last hebben van lichtvervuiling door stadslichten.

Tijdens deze tocht worden langere wandelingen aangeboden (indien noodzakelijk op sneeuwschoenen). Wandelen met sneeuwschoenen is makkelijk voor iedereen met een goede gezondheid en conditie. Er is geen technische kennis voor nodig. Met behulp van sneeuwschoenen kan men sneller en veiliger wandelen over de sneeuw.Noordelijke route: Het programma en de route die hier beschreven worden dienen als voorbeeld. Het uiteindelijke programma kan hiervan afwijken.

Het programma, zowel de wandelingen aan land als de route van het schip op zee, kan aangepast worden aan de hand van de plaatselijke weer-, zee- en sneeuwcondities. Het uiteindelijke programma kan behoorlijk afwijken van hetgeen hier beschreven wordt. De beschikbaarheid van plekken om aan land te gaan speelt ook een rol bij het bepalen van het programma. Verder kan het programma aangepast worden vanwege waarnemingen van bijzondere zoogdieren (bijv. walvissen). De uiteindelijke beslissing over welke wandelingen gemaakt gaan worden ligt bij de expeditieleider aan boord. Voor het wandelprogramma is het aanbevolen om hoge, stevige wandelschoenen met gamaschen mee te brengen. Voor de natte landingen met onze Zodiacs worden warme laarzen met een anti-slipzool sterk aangeraden. Wandelstokken met sneeuwtellers zijn ook nodig. Zie verder de paklijst voor meer details.

De kust van Noord Noorwegen is beroemd vanwege z’n schoonheid. Ze bestaat uit bosachtig terrein met ruige bergen en indrukwekkende fjorden, die al twee keer gekozen zijn tot beste reisbestemming in de wereld door National Geographic. Je kunt niet alleen in de zomer van deze schoonheid genieten, de winter heeft z’n eigen charme. De bergen zijn bedekt met sneeuw en een glanzende laag rijp en worden verlicht door de laagstaande zon. In het verre noorden, ongeveer 500km ten noorden van de Poolcirkel vindt men de fjorden van Lyngen en Kvaenangen, waartussen we steile bergruggen, verlaten eilanden en een grote verscheidenheid aan wandelopties vinden. Deze gebieden bieden de mogelijkheid voor de ultieme wildernisbeleving en zijn ideaal om per schip of te voet te verkennen.

Ons programma is grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid daglicht gedurende de reis. Deze omstandigheden bepalen de route, de vaartijd en onze havens waar we de nacht doorbrengen. Het is de bedoeling dat we deze fjorden en eilanden per schip en te voet verkennen. Mocht er veel sneeuw liggen, zullen we de aan boord aanwezige sneeuwschoenen gebruiken.

In de winter zijn de dagen in Noord Noorwegen kort, de daglengte is aan het eind van februari ongeveer tien uur. Het spectaculaire landschap wordt dan verlicht door de laagstaande zon en de lange zonsopkomsten en -ondergangen bieden uitstekende mogelijkheden voor fotografen. Maar ook in de nacht is er genoeg te beleven: Noord Noorwegen is een van de beste gebieden in de wereld om te genieten van het noorderlicht, ook bekend als Aurora borealis. Dit magische natuurverschijnsel kan het beste ervaren worden gedurende heldere, donkere nachten, zonder lichtvervuiling. Als het weer meewerkt, biedt deze reis veel mogelijkheden om van het noorderlicht te genieten en het te fotograferen vanuit de afgelegen baaien en de kleine vissersdorpjes waar we de nacht doorbrengen. Gedurende de reis kunnen we ook een van de grootste roofvogels van Europa tegenkomen, de zeearend, of, de veel schuwere otter. Beide soorten komen gedurende het hele jaar voor in de Noorse fjorden.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inscheping in Tromsø: Ons avontuur begint in Tromsø, de stad die ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd wordt. Tromsø ligt in een omgeving met veel Noorse en Sámi geschiedenis. Geniet van het verkennen van deze sub-arctische stad, waarvan gezegd wordt dat ze sinds de laatste ijstijd bewoont is. We verwachten Tromsø te verlaten gedurende de avond en we varen eerst door Grøtsundet en Ullsfjorden richting het noordoosten. Alle passagiers worden vriendelijk verzocht aan boord te zijn om 17:00.
Dag 2 - Op weg naar Lyngen: We komen aan in het fjord van Nord-Lenangen, vlak bij Lyngsfjella (De Lyngen Alpen) en het schip blijft hier mogelijk gedurende de nacht. Als de omstandigheden het toestaan, kunnen we een wandeling maken langs het fjord, waarna we mogelijk de eerste glimpen van het noorderlicht kunnen zien, als de lucht helder is.
Dag 3 - 6 - In de Noorse fjorden: We varen langs de Lyngen Alpen, door het Lyngenfjord en brengen mogelijk de nacht door in Hamnnes op het eiland Uløya. Hamnnes is een oud handels- en vissersdorpje en stamt uit de 17e eeuw. Het heeft typische houten pakhuizen waar de inwoners gedroogde kabeljauw opslaan. Er wordt nog steeds kabeljauw uitgevoerd voor een traditioneel Mediterraans gerecht, de Bacalhau. Uløya biedt goede mogelijkheden om te wandelen, vaak op sneeuwschoenen. Vanuit Hamnnes varen we verder naar het noordoosten richting het Kvaenangenfjord. Gedurende een deel van de dag varen we door de fjorden en in de middag zoeken we een haventje op in een van de vissersdorpjes, zoals Skjervøy, Seglvik, Reinfjord, of Burfjord, waar we zullen overnachten. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in deze omgeving, bijvoorbeeld op het eiland Spildra. Hier kunnen we de 240 meter hoge Staurhammaren beklimmen, waar we een geweldig uitzicht over het fjord hebben. Mooie wandelingen kunnen ook gemaakt worden in Burfjord, slechts 50km van het noordelijke plaatsje Alta. Gedurende de avonden en nachten zijn er goede kansen op het zien van noorderlicht, mits de lucht helder genoeg is.
Dag 7 - 8 - Onder het noorderlicht: Het volgende doel is om terug naar het zuidwesten te varen en de nacht door te brengen in Finnkroken, een klein gehucht waar we weer een goede kans hebben om het noorderlicht te zien. ’s Ochtends maken we nog één wandeling, hopelijk op sneeuwschoenen, naar de 315 meter hoge Småvasshaugen. Op dag 7 varen we terug naar Tromsø, waar we rond de middag aankomen. Er is genoeg tijd om de stad nog even in te gaan om souvenirs te kopen, een museum te bezoeken of om gewoon een wandeling te maken door het winterse Tromsø. Na een laatste nacht aan boord, verlaat u op de ochtend van dag 8 (zaterdag) het schip, vol met herinneringen en de diepe indrukken die deze bijzondere reis in het winterse Noorwegen op u gemaakt hebben. Aanvullende opmerking: Wandelen met of zonder sneeuwschoenen (twee wandelopties aanwezig). Aan het begin van het seizoen is er nog sneeuw langs de kust, in de dalen en op de bergen. Hierom bieden we de optie aan om sneeuwschoenen te gebruiken tijdens de wandelingen op deze reis. Wandelen met sneeuwschoenen is makkelijk voor iedereen die een goede lichamelijke conditie heeft en er is geen technische kennis voor nodig. Door sneeuwschoenen te gebruiken, kunnen we sneller en veiliger door de sneeuw lopen. Sneeuwschoenen worden gratis aan boord verstrekt en passen op alle schoenmaten. Normaal gesproken is er elke dag een wandeling van twee tot drie uur gepland in de ochtend en/of middag. We zullen ongeveer 100 tot 200 meter klimmen per dag, afhankelijk van de wandeling. Normaal gesproken zullen we voor de lunch terugkeren op het schip, maar als we een langere wandeling willen maken, kunnen we ook een lunchpakket meenemen. Voor alle wandelingen zullen we de gasten (maximaal 33) in twee groepen verdelen die onder begeleiding van ervaren gidsen op pad gaan. Deze gidsen zullen de interesses en de lichamelijke conditie van de deelnemers meenemen bij het bepalen van de wandelingen. Wandeltochten kunnen niet van te voren bepaald worden omdat lokale omstandigheden (ijs, weer, etc) het uiteindelijke programma kunnen beïnvloeden. De kaart laat een mogelijk programma zien, maar het uiteindelijke programma kan hiervan afwijken.
Marieke Eijsink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2020
Afvaarten in 2021
Afvaarten in 2022

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: zeilreis zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension; lezingen gedurende de scheepsreis; CO2 compensatie reis
niet inbegrepen: vluchten; luchthavenbelasting; drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord; evt. accommodatie voor -en na de cruise; alle excursies; reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.