Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Huskysafari in Noordwest Lapland

Terug

Accommodatie
Je verblijft twee nachten in een blokhut voor meerdere personen met een gemeenschappelijke douche en toilet in de omgeving van vakantiecentrum Harriniva, 230 km boven de poolcirkel. Je kunt ook overnachten in een meerpersoonshuis of -blokhut bij Jeris of Torassieppi, of in de omgeving van Harriniva. Tijdens de huskysafari overnacht je in een gemeenschappelijke ruimte in eenvoudige wildernishutten. De hutten beschikken niet over stromend water en elektriciteit, maar er is wel altijd een sauna bij de hut. Je kunt je overige bagage in de bagageruimte van Harriniva achterlaten.
Harriniva ligt aan de oever van de grensrivier Muoniojoki, die Finland en Zweden van elkaar scheidt. Je bevindt je hier drie kilometer ten zuiden van het plaatsje Muonio en in de nabijheid van nationaal park Pallas-Ylläs. Harriniva is een familiebedrijf dat in 1973 is opgericht, met heel veel ervaring in het bieden van accommodaties, uitstekende gerechten, actieve programma’s en meerdaagse safari’s.

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op dag 7 inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Tijdens de huskysafari is het niet mogelijk om (alcoholische) drankjes te kopen, maar koffie en thee zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De huskysafari staat helemaal onder leiding van een lokale Engelssprekende gids. Er word verwacht dat je meehelpt met kleine taken, zoals water halen, hout hakken, de sauna opstoken en de husky’s voeren en verzorgen.

Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je met Finnair in 2,5 uur naar Helsinki en vervolgens in 1,5 uur naar de luchthaven in Kittilä, in het noordwesten van Fins Lapland. Vanaf de luchthaven word je naar je accommodatie gebracht. Op de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven in Kittilä en vlieg je via Helsinki weer terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer