Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Oud en Nieuw in de Valkea Lodge

  • • Oud en nieuw vieren in magisch lapland
  • • Blokhut met open haard en naar keuze met sauna
  • • Vuurwerk en een ijsbar
Duur 8 Dagen

Soort Avonturenweek

Prijs (vanaf) € 2.395

Nieuwjaar in Lapland

Beleef een onvergetelijk oud en nieuw in de Valkea Lodge, op 30 kilometer boven de poolcirkel. Deze lodge staat op een fantastische locatie, direct aan het Valkeajärvi-meer. Je verblijft in een sfeervolle blokhut en de maaltijden gebruik je in het restaurant in het gezellige hoofdgebouw, waar elke avond de open haard brandt. Op oudejaarsavond is er een speciaal programma. Eerst geniet je van een gezamenlijk diner. Daarna vieren we met alle gasten van de Valkea lodge oud en nieuw. Bij de ijsbar drinken we een mousserende wijn en om 00.00 uur is er natuurlijk vuurwerk.

Tijdens deze week komen alle Lapse winteractiviteiten aan bod. Je maakt een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling in het winterse landschap. Bovendien maak je een huskysafari en natuurlijk ontbreekt een bezoek aan een rendierboerderij niet. Twee dagen vul je naar eigen wens in. Je kunt bijvoorbeeld een excursie bijboeken of er zelf opuit trekken. Het plaatselijke alpineskicentrum, dat direct naast de lodge ligt, heeft vijf afdalingen. Er kan bij de Valkea Lodge ook gelanglauft worden.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - vlucht en transfer naar de Valkea Lodge: Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven in Finland. Vanaf Rovaniemi is de afstand 100 km (transfertijd ca. 1,5 uur). Je wordt naar de lodge vlakbij Pello gebracht. Na aankomst bij de Valkea Lodge krijg je een welkomstdrankje en het diner. Vervolgens krijg je informatie over het weekprogramma. je overnacht in een gezellige blokhut op maximaal 150-200 meter afstand van het hoofdgebouw. Afhankelijk van je keuze heb je een blokhut met prive-sauna.
Dag 2 - sneeuwschoenwandeling (5 uur): Na het ontbijt krijgt je de speciale thermokleding en schoenen uitgereikt, om deze week te gebruiken. Dan binden we de sneeuwschoenen onder en gaan we de natuur in. De gids geeft je informatie over de flora en fauna die in deze bossen leven. Onderweg houden we regelmatig een korte pauze en we lunchen in een traditionele kota bij een kampvuur. De hele excursie duurt ongeveer 5 uur, je wandelt ca. 2 tot 2,5 uur.
Dag 3 - sneeuwscootertocht (30 km ca. 3 uur): Vandaag ga je per sneeuwscooter op pad. Je leert hoe je veilig met een sneeuwscooter over reeds geprepareerde paden en door verschillende soorten landschap kunt rijden. Na de uitleg, maken we met twee personen per sneeuwscooter een safari en proberen we het geleerde in de praktijk te brengen. We stoppen regelmatig zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt bereidt en genuttigd bij een kampvuur midden in de natuur.
Dag 4 - huskysafari (15 km ca. 3 uur) en oud en nieuw vieren bij de lodge: Oudejaarsdag zal je zeker anders beleven dan thuis. Je gaat vandaag namelijk een huskysafari maken. Je krijgt eerst informatie over de honden en over het besturen van een slede. Vervolgens gaan we samen met de ervaren gids op pad voor een sledetocht. Een persoon zit voorop in de slede, de ander staat achterop. Je kunt halverwege wisselen van bestuurder. De huskysafari gaat door het prachtige landschap bestaande uit stille bossen, heuvels en moerassen. Het enige geluid dat we horen is het geluid van de honden en sledes. Je raakt goed ingespeeld op je huskyteam en je wordt steeds behendiger in het sturen. Na een schitterende rit ben je weer terug op het startpunt. In de kota bij de huskyfarm krijg je een kop warme koffie of thee en is er nog voldoende tijd om met de husky's door te brengen.Na afloop ga je weer terug naar de Valkea lodge voor de lunch. Oudjaarsavond ga je samen met de andere gasten in de Valkea Lodge vieren. We beginnen met een feestelijk buffet. Daarna gaan we naar buiten waar uiteraard het kampvuur brandt. Bij de ijsbar drinken we mousserende wijn en om 00.00 uur is er een feestelijk vuurwerk. Een bijzondere oudjaarsavond in het magische Lapland!

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: zaterdag 28 december 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• Retourvlucht Finnair Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 160 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Vervoer vliegveld-lodge v.v.
• Halfpension van diner dag 1 t/m ontbijt dag 8 en lunch op dag 2, 3, 4 en 6
• Elke middag koffie en thee en cake of koek
• Verblijf 7 nachten in een 2-pers.blokhut met openhaard en naar keuze met privé sauna
• 1 x per week schoonmaak en wisselen handdoeken en beddengoed. Op aanvraag extra wisseling handdoeken
• Van dag 2 t/m 6 genoemde activiteiten volgens gekozen programma (2 personen per sneeuwscooter, 2 personen per huskyslede) en gebruik thermo-overall, sokken, laarzen, handschoenen en muts
• Nederlands-of Engelssprekende begeleiding
• informatiepakket
• BTW
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
Toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p (N.B. tijdens Kerst, Oud & Nieuw en in zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• Lunch dag 5 en 7
• Eigen risico sneeuwscooter-en huskytocht bij schade
• Reserveringskosten
• Reis- en annuleringsverzekering.

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe