Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Avonturenweek Valkea Lodge

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze schitterende week verblijf je in de Valkea Lodge, 30 kilometer boven de poolcirkel. Deze nieuwe lodge staat op een fantastische locatie direct aan het Valkeajärvi-meer. Je verblijft in een sfeervolle blokhut en de maaltijden gebruik je in het restaurant in het gezellige hoofdgebouw, waar elke avond de open haard brandt. Uniek aan deze lodge is dat deze exclusief door Askja wordt aangeboden op de Nederlandse markt.

Dag 1

vlucht en transfer naar de Valkea Lodge

Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven in Finland. Vanaf Rovaniemi is de afstand 100 km (transfertijd ca. 1,5 uur). Je wordt naar de lodge vlakbij Pello gebracht. Als je voor 21.00 uur aankomt bij de Valkea Lodge dan staat er een diner klaar, na deze tijd is er een snack in het huisje. Je overnacht in een gezellige blokhut op maximaal 150-200 meter afstand van het hoofdgebouw.

Accommodatie
De nieuwe Valkea Lodge is in 2016 gebouwd. De ligging is fantastisch: 30 kilometer boven de poolcirkel en aan de oevers van het pittoreske Valkeajärvi-meer. Omdat de lodge op een heuvel ligt, heb je een geweldig uitzicht over het bevroren meer en de besneeuwde bossen. Bovendien is dit een perfecte plek om het noorderlicht te spotten.

De lodge bestaat uit dertig gezellige en goed ingerichte blokhutten (twee onder één kap). Alle comfortabele blokhutten hebben een woonkamer met smart tv, kitchenette, houtkachel, slaapbank (140 cm breed) en douche en toilet. Er is een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. Als je twee aparte bedden wilt, kan dat ook. Er zijn zestien blokhutten met een privésauna. Zowel in de blokhutten als in het hoofdgebouw is gratis wifi. 

In het centrale hoofdgebouw is het sfeervolle restaurant. Als je na het diner nog een drankje wilt drinken, brandt de open haard uitnodigend in de gezellige bar. Bij het meer ligt een kleine sauna voor 2-4 personen en in het meer is een gat uitgehakt. Durf jij het aan om af te koelen in een ijskoud meer? Bij verblijf van een week in een huisje zonder sauna, mag je één keer gratis deze sauna gebruiken. Wil je deze vaker gebruiken, of indien je verblijft in een huisje met sauna en toch ook deze ervaring een keer wilt beleven, dan zijn de kosten € 30,- per persoon voor 45 minuten (minimaal 2 personen).

Het plaatselijke alpineskicentrum, dat direct naast de lodge ligt, heeft vijf afdalingen, die variëren van 800 tot 1000 meter. Er is ook een oefenpiste voor beginners en kinderen. Ski's en skipassen zijn beschikbaar bij de skilift, direct naast de lodge. De pistes zijn vaak alleen in het weekend geopend en een paar avonden per week. In de kerst- en voorjaarsvakantie zijn de pistes dagelijks geopend. Ook is er een netwerk van langlaufloipes die bij de Valkea Lodge beginnen. In en rondom Pello ligt meer dan 200 kilometer aan loipes

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen, vanaf het diner of een snack op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Er wordt meestal onderweg geluncht, in de open lucht bij een vuur of bij koud weer binnen. Elke namiddag is er een koffie- en thee-uurtje met koekjes.Er is een klein keukentje in uw blokhut, maar de dichtsbijzijnde supermarkt ligt op meer dan 10 kilometer. Je kunt hier met de taxi naar toe of eventueel zelf iets mee nemen 

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engels- of Nederlandssprekende gids. 

Kleding
Aan het begin van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je de hele week gratis gebruiken en bij je houden. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme kou in Lapland. Je draagt hem over je normale kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen. Wel adviseren we je om goede thermokleding en wollen sokken mee te nemen, net als een goede winterjas, handschoenen, muts en sjaal voor de avonden waarop je je thermo-overall niet aan hebt. Heb je vragen over kleding en buitensportmaterialen, bel ons dan even. Voor de eventuele aanschaf ervan verwijzen we je naar gespecialiseerde buitensportzaken.

Vervoer
Je vliegt met Finnair met vertrek vanaf Schiphol en bent in 2,5 uur in Helsinki. Dan is het nog ruim een uur naar Rovaniemi, in het midden van Finland. Ook op de terugweg heb je een overstap in Helsinki.
Vanaf de luchthaven in Rovaniemi word je naar je accommodatie gebracht. Op de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven in Rovaniemi. De transfertijd is ongeveer 1,5 uur. Tijdens deze week zijn eventuele transfers naar de activiteiten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscooter- en huskysafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 700 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke. Voor de huskysafari geldt een eigen risico per schadegeval van € 500.

Dag 2

sneeuwschoenwandeling (5 uur)

Na het ontbijt krijgt je de speciale thermokleding en schoenen uitgereikt, om deze week te gebruiken. Dan binden we de sneeuwschoenen onder en gaan we de natuur in. De gids geeft je informatie over de flora en fauna die in deze bossen leven. Onderweg houden we regelmatig een korte pauze en we lunchen in een traditionele kota bij een kampvuur. De hele excursie duurt ongeveer 5 uur, je wandelt ca. 2 tot 2,5 uur.

Dag 3

sneeuwscootertocht (30 km ca. 3 uur)

Je gaat vandaag per sneeuwscooter op pad. Je leert hoe je veilig met een sneeuwscooter over reeds geprepareerde paden en door verschillende soorten landschap kunt rijden. Na de uitleg, maken we met twee personen per sneeuwscooter een safari en proberen we het geleerde in de praktijk te brengen. We stoppen regelmatig zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt in het restaurant bij Valkea geserveerd.

Dag 4

vrij te besteden dag, in de avond noorderlichtlezing

Deze dag is vrij te besteden. Als je ook vandaag iets actiefs wilt doen, dan zijn er meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt sneeuwschoenen, langlauflatten of ski’s huren. Bij de Valkea Lodge zijn ook excursie's te boeken. 

In de namiddag of avond is er een interessant lezing over het noorderlicht. Je krijgt informatie over hoe het noorderlicht ontstaat, hoe en waar je het goed kunt spotten en fotograferen. 

Dag 5

huskysafari (15 km ca. 3 uur)

Je krijgt eerst informatie over de honden en over het besturen van een slede. Vervolgens gaan we samen met de ervaren gids op pad voor een sledetocht. Een persoon zit in de slede, de ander staat achterop en bestuurt de slede. Je kunt halverwege wisselen van bestuurder. De huskysafari gaat door het prachtige landschap bestaande uit stille bossen, heuvels en moerassen. Het enige geluid dat we horen is het geluid van de honden en sledes. Je raakt goed ingespeeld op jouw huskyteam en je wordt steeds behendiger in het sturen. Na een schitterende rit kom je weer terug op het startpunt. In de kota bij de huskyfarm krijg je een kop warme koffie of thee en is er nog voldoende tijd om met de husky's door te brengen.
Na afloop ga je weer terug naar de Valkea lodge voor de lunch.

Dag 6

bezoek rendierfarm (3 uur)

Vandaag is er een transfer naar een traditionele rendierboerderij. Je mag de rendieren voeren en de rendierhouder vertelt van alles over het leven van de Sami en de Lapse cultuur. De lunch wordt genuttigd in een traditionele teepee tent. 

Dag 7

vrij te besteden dag

Deze dag is vrij te besteden. Ga lekker wandelen, skiën of boek nog een mooie excursie.

Dag 8

transfer en terugvlucht

Na het ontbijt vertrek en vervoer naar het vliegveld en terugvlucht.

N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe