Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Winteravontuur Kerlingarfjöll

  • • Superjeeptocht
  • • Sneeuwscooteren en sneeuwschoenwandeling
  • • Onbegaanbaar hoogland
  • • Verblijf in een hotel
Duur 3 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.095

Met superjeep naar het hoogland, verblijf in hotel. Inclusief sneeuwscootertocht, sneewschoenwandelen en Secret Lagoon

Een complete trip naar het binnenland in de winter. Met een superjeep ga je naar een hotel waar je drie dagen verblijft. Hier ga je sneeuwscooteren, badderen in een warm bad, wandelen en op pad met sneeuwschoenen. Doordat je hier geen last hebt van lichtvervuiling is er zeker een kans dat je het noorderlicht gaat zien. Op de heen- en terugweg rijd je langs de hoogtepunten van de gouden en breng je een bezoek aan de Secret Lagoon.

De reis begint in Reykjavík, hier wordt je opgehaald. De rit volgt langs de gouden cirkel, met de breuklijn bij Thingvellir, de geisers en de waterval Gullfoss. Het binnenland is in de winter gesloten, alleen bereikbaar met speciaal uitgeruste voertuigen. Met een superjeep ga je vanaf Gullfoss naar het berggebied Kerlingarfjöll. Dit gebied is in de winter vaak bedekt met een laag sneeuw maar je ziet nog steeds gekleurde bergen waar stoom uitkomt. Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel middenin het hoogland. Je gaat wandelen, naar een warme bron en op pad met sneeuwschoenen. Op de laatste dag ga je weer terug naar de bewoonde wereld. De superjeep wordt weer omgeruild en je brengt nog een bezoek aan het warme bad de Secret Lagoon. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Via de gouden cirkel naar Kerlingarfjöll: 's Morgens word je opgehaald in Reykjavík. De tour begint met een bezoek aan de gouden cirkel, de bekendste plekken van IJsland. Eerst stoppen we bij Thingvellir Nationaal Park. Dit is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent. Het is ook een plek die heel belangrijk is in de historie van IJsland. Geysir is de volgende stopplaats. Hier zie je de geiser Strokkur telkens weer een kolom water omhoog spuiten. Na een korte rit kom je aan bij Gullfoss, deze enorme waterval loopt in twee trappen naar beneden. Bij Gullfoss Café kan je nog lunch kopen. Wil je meer boodschappen meenemen naar het binnenland? Neem deze dan vanuit Reykjavík mee. In het binnenland is niets te krijgen.  Je ontmoet hier de gidsen die mee gaan naar het binnenland. Met enorme superjeeps ga je het binnenland in richting Kerlingarfjöll. Dit zijn een aantal bergen bijna in het midden van IJsland, tussen de Hofsjökull en Vatnajökull gletsjers. Je komt niet meer afgelegen dan hier. In de winter is het binnenland gesloten en kan je er alleen met speciaal uitgeruste voertuigen komen. Je ziet hier dus (bijna) niemand! De chauffeur/gids weet prima om te gaan met de uitzonderlijke condities en neemt de beste route door de binnenlanden naar het hotel, hier verblijf je twee nachten. Je bent compleet in de wildernis en kan genieten van de enorm indrukwekkende natuur. Het hotel is eenvoudig en er is een eetgelegenheid. Als je geluk hebt kan je zelfs nog het noorderlicht hier zien. Je hebt immers geen last van lichtvervuiling. Het noorderlicht ziet er altijd weer anders uit, van een klein dun streepje tot een enorme show.
Dag 2 - Sneeuwscootertocht en sneeuwschoenwandelen: Vandaag draait het om wildernis en avontuur! Na het ontbijt gaan we het eerste avontuur aan. Op het programma staat sneeuwscooteren, wandelen met een gids en een sneeuwschoenwandeling. Als de sneeuwcondities het toelaten wandelen we naar een natuurlijke warme bon van ca. 35 graden waar we een bad kunnen nemen. De bergen van Kerlingarfjöll zijn gecreëerd door meerdere vulkanische erupties, en daarom zijn ze erg kleurrijk en verschillende vormen. Het gebergte dankt zijn naam aan een 25 meter hoge, donkere zuil die Kerling wordt genoemd wat oude vrouw betekent. Na een dag buiten is het fijn terug komen in het hotel waar een maaltijd staat te wachten. Uiteraard probeer je 's avonds weer een glimp van het noorderlicht op te vangen.
Dag 3 - Secret Lagoon en en rit naar Reykjavík: Na het ontbijt is er nog tijd om het gebied nog te ontdekken of eventueel nog een avontuur te ondernemen. Alles is afhankelijk van de weerscondities. 's Middags vertrek je per superjeep weer naar Gullfoss. We passen het tempo weer aan, aan de weg- en weersomstandigheden. Bij de Gullfoss wordt de superjeep weer omgeruild voor een minibusje. Het laatste doel is de Secret Lagoon. Het oudste zwembad van IJsland. Na een fijn bad en koffie of een drankje rijden weer naar Reykjavík waar we rond 18.00 uur weer aankomen. Een fantastische shortbreak naar het hoogland is voorbij.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

vertrek dagelijks met uitzondering van kerst en oud & nieuw

Wij kunnen ook de vluchten en accommodatie voor en na deze reis voor je regelen, of er zelfs een complete rondreis van maken! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen?

• twee overnachtingen in hotelkamer met eigen douche en toilet
• alle maaltijden
• transfer van en naar Reykjavík
• gouden cirkel tour
• superjeeptocht het binnenland in
• sneeuwscootertocht inclusief thermopak en helm
• sneeuwschoenen
• minibus naar de Secret Lagoon 

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe