Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland Compleet

  • • Alle hoogtepunten inclusief bezoek aan de westfjorden en snaefellsnes
  • • Heel ijsland rond in relatief korte tijd
Duur 15 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.095

In vijftien dagen heel IJsland verkennen, verblijf in hotels en guesthouses

Deze complete reis voert je in vijftien dagen niet alleen langs de vele hoogtepunten van IJsland, maar ook naar de nog onontdekte gebieden van West-IJsland. Je reis begint met een bezoek aan het bekende geisergebied. De route voert je verder langs indrukwekkende watervallen, gletsjers, het beroemde ijsbergenmeer en het gebied bij Mývatn. Na deze hoogtepunten ga je naar de verlaten Westfjorden. Hier vind je een ruig en ongerept fjordenlandschap. Dit gebied is een paradijs voor wandelaars en vogelliefhebbers. Ten slotte ga je naar het schiereiland Snaefellsnes. De reis eindigt in het levendige Reykjavík.

Je reis begint met twee nachten in het gebied van de Gouden Cirkel. Je bezoekt Thingvellir, een prachtig landschap vol breuken en spleten. Natuurlijk zie je ook het hetebronnengebied Geysir en een van IJslands mooiste watervallen, de Gullfoss. In het zuiden vormen twee ijskappen het indrukwekkende decor van uitgestrekte kale spoelzandvlaktes en met mos begroeide lavavelden. De route volgt de kust naar Oost-IJsland en in het noorden, bij Mývatn, kun je de vele aspecten van het vulkanisme gaan ontdekken. Dan ga je naar de meer verlaten delen van IJsland. In de ongerepte Westfjorden bezoek je Isafjördur, de Dynjandi-waterval en de vogelrots Látrabjrag. Met de veerboot ga je over het Breidafjördur naar het schiereiland Snaefellsnes met de Snaefellsjökull-vulkaan. Op dit schiereiland rij je langs visserdorpen aan de mooie kustlijn met heerlijke strandjes, waar je uren kunt wandelen. Je reis eindigt in de hoofdstad Reykjavík, waar je nog een middag en avond kunt doorbrengen. 

 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en rit naar Gouden Cirkel: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier rijd je door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Dan rijd je richting Laugarvatn en je overnacht in de omgeving van de Gouden Cirkel.
Dag 2 - Gouden cirkel; Thingvellir, Geysir en Gullfoss: Je eerste dagrit volgt IJslands meest populaire excursieroute, de Golden Circle. Thingvellir Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je via de explosiekrater Kerid naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Tien kilometer verderop ligt de Gullfoss, IJslands grootste en indrukwekkendste waterval. Je overnacht in dezelfde accommodatie.
Dag 3 - Langs de zuidkust naar Vatnajökull gletsjer: Vandaag rijd je langs de ringweg. Onderweg heb je mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. In het binnenland zie je de Eyjafjallajökull, waar de uitbarstingen in maart en april 2010 plaats hadden. Je rijdt langs de waterval Seljalandsfoss en dan naar Skógar, dat vooral bekend is om de grote waterval Skógafoss, waar het water 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige kleinere watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Verder is er in Skógar een klein museum aan, dat een goed beeld geeft over hoe de IJslanders leefden aan het begin van de vorige eeuw. Bij de Mýrdalsjökull is er de mogelijkheid om naar de voet van een gletsjertong te rijden, hier kun je onder begeleiding van een gids de gletsjer op lopen. In de omgeving van het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal vogelrotsen, waarbij je Dýrholaey zeker niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je  hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied afgesloten i.v.m. het broedseizoen). Vanuit Vík rijd je over een spoelzandvlakte richting het oosten. Deze spoelzandvlakte is gevormd door de Katla, een vulkaan die schuil gaat onder de Mýrdalsjökull ijskap. Vervolgens komt Kirkjubaejarklaustur in zicht. Je overnacht in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur of Skaftafell
Dag 4 - Nationaal Park Skaftafell en bezoek ijsbergenmeer: Deze dag heeft veel mogelijkheden, je dient dit zorgvuldig te plannen. Het Nationaal Park Skaftafell ligt in een bloem- en bosrijk gebied, met o.a. de waterval Svartifoss. Hier zijn veel gemarkeerde wandelingen te maken (1 tot 8 uur) onder andere langs de gletsjertongen. Het bezoekerscentrum is zeer de moeite waard. Er is veel informatie over de omgeving en prachtige filmbeelden van IJslands natuurgeweld. Ook kun je een excursie maken (van juni tot begin augustus) naar het eilandje Ingólfshöfdi, dat het exclusieve domein is van papegaaiduikers en andere interessante zeevogels. Je vervolgt je route naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón. Sinds het als decor heeft gediend voor twee James Bondfilms, kent vrijwel iedereen het en als je er zelf stopt en een eerste blik op de ronddobberende ijsbergen werpt begrijp je waarom velen in de ban van het meer zijn. Het is werkelijk sprookjesachtig, dit meer aan de voet van de Breidamerkurjökull, waar tal van ijsbergen in ronddrijven. Je kunt hier heerlijk wandelen en al struinend langs de oever van het meer ontdek je steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen. Als alternatief voor de wandeling kun je een boottocht op het meer maken. Let ook op of je geen zeehondjes ziet zwemmen in de smalle doorgang naar zee. De overnachting is in de omgeving van Höfn.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 125 luchthavenbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers in accommodatie naar keuze (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) 
• 13 etmalen autohuur AVIS incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurders. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• overtocht veerboot voor auto en personen
• uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• transfer Reykjavík-Keflavík of extra dag autohuur
• reserveringskosten
• reis-, annulerings- en cascoverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe