Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Hidden Powers & Northern Lights

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze afwisselende, korte reis krijg je een uitstekende indruk van de veelzijdigheid van de IJslandse natuur. Je bezoekt de geiser, watervallen, zwart strand, een gletsjer, het ijsbergenmeer en de Blue Lagoon. Bovendien wordt er veel informatie over het noorderlicht gegeven en is er genoeg tijd om 's avonds naar buiten te gaan op zoek naar dit bijzondere fenomeen. Je verblijft in comfortabele hotels en reist met een internationaal gezelschap onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids. Er zijn drie vertrekdata met een Nederlandssprekende reisleiding!

Dag 1

Aankomst in IJsland en naar Reykjavík

Je komt 's middags aan op de luchthaven Keflavík. Per flybus ga je naar Reykjavík. Hier heb je de avond vrij te besteden. Deze dag is er geen reisbegeleiding.

Dag 2 (ca. 205 km)

Thingvellir, Geysir en Gullfoss waterval

Je ontmoet de gids en start de reis met een bezoek aan het Aurora Northern Lights Center in Reykjavík. Een goede voorbereiding voor de komende avonden. Daarna verlaat je de stad en rijdt de bus naar Nationaal Park Thingvellir. Dit park is geologisch en historisch erg interessant. Hier is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent. Dan bezoek je de bekendste plek van IJsland: Geysir met de borrelende bronnen en de geiser, Strokkur. Deze spuit gemiddeld om de acht minuten een kolom water de lucht in. Fantastisch om te zien! Alsof je nog niet genoeg bijzondere natuur hebt gezien vandaag kun je je ook nog vergapen aan de Gullfoss, de zogenaamde gouden waterval die in twee trappen naar beneden valt. In de winter is de waterval deels bevroren! Vandaag bezoek je onderweg ook Skalholt, de hoofdstad van de middeleeuwen en nu cultureel erg interessant. Laugarvatn ligt aan een meer, rondom drie hotsprings. De inwoners gebruiken deze hotsprings goed voor verwarming, kassen en zelfs koken. Je bezoekt een unieke geothermische bakkerij bij de Laugarvatn Fontana Spa waar ze IJslands brood bakken in de warme grond.

Als de weersomstandigheden goed zijn ga je vanavond te voet op pad om het noorderlicht te spotten. Anders staat dit op het programma op dag 3 of 4. De overnachting is aan de zuidkust.

Dag 3 (ca. 205 km)

Langs de zuidkust

Vandaag staat een rit langs de zuidkust op het programma. Hier ga je naar het Lava Centre. Een interactieve tentoonstelling over de vulkanische activiteit op IJsland, aardbevingen en hoe IJsland ontstaan is. Je ziet weer prachtige natuur onderweg en er wordt gestopt bij de Seljalandsfoss waterval en de 60 meter hoge Skogafoss waterval.
In de winter van 2020-2021 gaan we voor het eerst naar de Icelandic Search en Rescue basis. De IJslanders zijn hier erg trots op. Duizenden IJslandse vrijwilligers zetten zich in voor ICE-SAR-reddingsteams en assisteren bij preventieprogramma's voor ongevallen. Hun gezamenlijke missie is om ongelukken te voorkomen en mensenlevens te redden. ICE-SAR dient voor zowel IJslandse als internationale reddingsinspanningen. Je zult enkele leden van het team ontmoeten en een introductie krijgen over het unieke ICE-SAR-programma.
Bij Reynisfjara wandelen we over het zwarte strand met indrukwekkende lavaformaties. We rijden verder in het gebied van de Myrdalsjökull gletsjer en door lavavelden. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell of Vík. 

Dag 4 (ca. 205 km)

Dagtocht naar Skaftafell en het ijsbergenmeer

Een dag bij de grootste gletsjer van IJsland! Allereerst bezoeken we het adembenemende Jökulsárlón. Dit meer ligt vol met ijsbergen in alle wonderlijke vormen en kleuren. Je hebt hier voldoende tijd om rond te lopen en de prachtige ijsbergen te fotograferen. Het is ook de moeite waard om naar het zwarte strand te lopen waar de ijsbergen weer aanspoelen. Dan volgt het Skaftafell Nationaal Park om een wandeling te maken naar de gletsjer of een tentoonstelling te bekijken in het informatie centrum. Het wordt een dag vol hoogtepunten, waarna je weer terugkeert naar je hotel.

Dag 5 (ca. 300 km)

Baden in de Blue Lagoon en naar Reykjavík

Langs de zuidkust rijden we terug tot aan het dorp Hveragerdi, dat bekend staat om de geothermische activiteit in de directe omgeving. Dan gaat de reis naar het Reykjanes schiereiland dat vol ligt met gestolde lava en waar de golven tegen de ruige kust aan slaan. De bekende Blue Lagoon ligt ook op Reykjanes. Hier nemen we een bad in het dampende blauwwitte water gelegen in een zwart lava veld. De laatste overnachting is in Reykjavík. Hier neem je afscheid van de gids. Diner op eigen gelegenheid in de stad.

Dag 6 (ca. 40 km)

Vlucht naar Amsterdam

In de vroege ochtend ga je op eigen gelegenheid per Flybus naar de luchthaven Keflavík. In drie uur tijd vlieg je terug naar Amsterdam met Icelandair.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe