Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Hidden Powers & Northern Lights

  • • Informatie over noorderlicht
  • • 3 x nederlandssprekende reisleiding
  • • Veel excursies en entrees inbegrepen o.a. blue lagoon
Duur 6 Dagen

Soort Groepsreizen

Prijs (vanaf) € 1.470

Rondreis met Nederlandssprekende reisleiding, langs de zuidkust tot aan het ijsbergenmeer met internationale groep

Tijdens deze afwisselende, korte reis krijg je een uitstekende indruk van de veelzijdigheid van de IJslandse natuur. Je bezoekt de geiser, watervallen, zwart strand, een gletsjer, het ijsbergenmeer en de Blue Lagoon. Bovendien wordt er veel informatie over het noorderlicht gegeven en is er genoeg tijd om 's avonds naar buiten te gaan op zoek naar dit bijzondere fenomeen. Je verblijft in comfortabele hotels en reist met een internationaal gezelschap onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids. Er zijn drie vertrekdata met een Nederlandssprekende reisleiding!

Je komt aan op IJsland en gaat op eigen gelegenheid met de Flybus naar Reykjavík. Je kunt uit eten gaan en een wandeling door het centrum maken. De volgende dag word je opgehaald en begint de groepsreis. Vier dagen lang maak je een reis langs de bekendste bezienswaardigheden en natuurverschijnselen. Ook staan er verrassende bezoeken aan minder bekende plekken op het programma. Je verblijft buiten de grote stad in dunbevolkte gebieden, waar de kans om het noorderlicht te zien groter is. Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoek je onder andere het geisergebied met de Strokkur, die elke acht minuten een kolom water de lucht in spuit, en veel indrukwekkende watervallen. Je volgt de zuidkust met zijn zwarte stranden tot aan de Vatnajökull-ijskap en het ijsbergenmeer. Dan ga je weer terug naar Reykjavík. Maar voordat je in de stad komt, gaat de rit nog over het onder lava bedolven schiereiland Reykjanes met de Blue Lagoon. Op de laatste dag ga je weer met de Flybus van Reykjavík naar de luchthaven voor de vlucht terug. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in IJsland en naar Reykjavík: Je komt 's middags aan op de luchthaven Keflavík. Per flybus ga je naar Reykjavík. Hier heb je de avond vrij te besteden. Deze dag is er geen reisbegeleiding.
Dag 2 - Thingvellir, Geysir en Gullfoss waterval: Je ontmoet de gids en start de reis met een bezoek aan het Aurora Northern Lights Center in Reykjavík. Een goede voorbereiding voor de komende avonden. Daarna verlaat je de stad en rijdt de bus naar Nationaal Park Thingvellir. Dit park is geologisch en historisch erg interessant. Hier is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent. Dan bezoek je de bekendste plek van IJsland: Geysir met de borrelende bronnen en de geiser, Strokkur. Deze spuit gemiddeld om de acht minuten een kolom water de lucht in. Fantastisch om te zien! Alsof je nog niet genoeg bijzondere natuur hebt gezien vandaag kun je je ook nog vergapen aan de Gullfoss, de zogenaamde gouden waterval die in twee trappen naar beneden valt. In de winter is de waterval deels bevroren! Vandaag bezoek je onderweg ook Skalholt, de hoofdstad van de middeleeuwen en nu cultureel erg interessant. Laugarvatn ligt aan een meer, rondom drie hotsprings. De inwoners gebruiken deze hotsprings goed voor verwarming, kassen en zelfs koken. Je bezoekt een unieke geothermische bakkerij bij de Laugarvatn Fontana Spa waar ze IJslands brood bakken in de warme grond. Als de weersomstandigheden goed zijn ga je vanavond te voet op pad om het noorderlicht te spotten. Anders staat dit op het programma op dag 3 of 4. De overnachting is aan de zuidkust.
Dag 3 - Langs de zuidkust: Vandaag staat een rit langs de zuidkust op het programma. Hier ga je naar het Lava Centre. Een interactieve tentoonstelling over de vulkanische activiteit op IJsland, aardbevingen en hoe IJsland ontstaan is. Je ziet weer prachtige natuur onderweg en er wordt gestopt bij de Seljalandsfoss waterval en de 60 meter hoge Skogafoss waterval. In de winter van 2020-2021 gaan we voor het eerst naar de Icelandic Search en Rescue basis. De IJslanders zijn hier erg trots op. Duizenden IJslandse vrijwilligers zetten zich in voor ICE-SAR-reddingsteams en assisteren bij preventieprogramma's voor ongevallen. Hun gezamenlijke missie is om ongelukken te voorkomen en mensenlevens te redden. ICE-SAR dient voor zowel IJslandse als internationale reddingsinspanningen. Je zult enkele leden van het team ontmoeten en een introductie krijgen over het unieke ICE-SAR-programma.Bij Reynisfjara wandelen we over het zwarte strand met indrukwekkende lavaformaties. We rijden verder in het gebied van de Myrdalsjökull gletsjer en door lavavelden. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell of Vík. 
Dag 4 - Dagtocht naar Skaftafell en het ijsbergenmeer: Een dag bij de grootste gletsjer van IJsland! Allereerst bezoeken we het adembenemende Jökulsárlón. Dit meer ligt vol met ijsbergen in alle wonderlijke vormen en kleuren. Je hebt hier voldoende tijd om rond te lopen en de prachtige ijsbergen te fotograferen. Het is ook de moeite waard om naar het zwarte strand te lopen waar de ijsbergen weer aanspoelen. Dan volgt het Skaftafell Nationaal Park om een wandeling te maken naar de gletsjer of een tentoonstelling te bekijken in het informatie centrum. Het wordt een dag vol hoogtepunten, waarna je weer terugkeert naar je hotel.
  • Zwarte strand bij Jökulsárlón

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Nederlands-/Engelssprekende reisleiding bij vertrek op 28 januari, 18 februari en 4 maart 2021 (Quality) 

Tip

Deze groepsreis is inclusief een vlucht met Icelandair in de, voor dit seizoen, voordeligste vluchtklasse. Boekt u tijdig dan is er in de meeste gevallen plaats beschikbaar in deze klasse, bij late boeking moeten wij soms een toeslag in rekening brengen. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair inclusief € 125 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• 2 x flybus en alle vervoer ter plaatse volgens programma van dag 2 t/m 5
• alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van logies en ontbijt
• 3 x tweegangendiner inclusief koffie/thee
• entree Aurora Reykjavík Northern Lights Center
• bezoek aan geothermise bakkerij
• entree lava center
• bezoek aan ICE-SAR basis
• wandeling op zoek naar noorderlicht en noorderlichtkit
• noorderlicht wek service
• entree tot Blue Lagoon inclusief handdoek, silica mud masker en een drankje
• Engelssprekende reisleiding (3 data met Nederlands-/Engelssprekende reisleiding) op dag 2 t/m 5
• informatiepakket
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• lunches en overige diners
• evt. overige entreegelden
• evt. toeslag voor vlucht als de voordeligste klasse niet beschikbaar is
• reserveringskosten
reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer