Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Across the Wilderness Iceland

Terug

Met een kleine groep en een Nederlandse gids ga je naar de zuidkust, het ijsbergenmeer, over de Sprengisandur hooglandroute naar het noorden, via het westen rijden we weer terug naar Reykjavík. Ontdek de bijzondere vulkanische landschappen in het binnenland van IJsland. Met een speciaal uitgeruste 4x4 bus en ervaren chauffeur kunnen we dwars door rivieren rijden en op de minder bekende plaatsen komen. Er is genoeg tijd om overal te stoppen en de IJslandse natuur te ontdekken. Er staan een paar korte wandelingen op het programma. 

Dag 1

Vlucht naar Keflavík en transfer naar Reykjavík

Je komt 's middags aan op de luchthaven Keflavík. Per flybus ga je naar Reykjavík. Hier heb je de avond vrij te besteden. Deze dag is er geen reisbegeleiding.

Dag 2 (ca. 280 km)

Gouden cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss

Een mooie route brengt je bij het bekendste drietal van IJsland, die samen de gouden cirkel vormen. Thingvellir Nationaal Park heeft allerlei diepe kloven en scheuren, dit komt doordat het op de breuklijn van de Europese en Amerikaanse tektonische platen ligt. In het geiser gebied Geysir zie je de Strokkur ongeveer om de acht minuten spuiten. Je gaat een boom planten in het gebied van Haukadaur. Hiermee draag je je steentje bij aan het duurzaam toerisme op IJsland. Vlakbij ligt de waterval Gullfoss, waar het water in twee trappen naar beneden dendert. De overnachting is in het plaatsje Hvolsvöllur.

Dag 3 (ca. 190 km)

Zuidkust naar Kirkjubaejarklaustur

De rit volgt langs de zuidkust met als eerste stop de spectaculaire watervallen Seljalandsfoss (waar je zelfs achterlangs kan lopen) en de Skogafoss waterval. Van half mei tot begin augustus nestelen er papegaaiduikers op de kliffen aan de zuidkust. Bij Vík en Dyrholaey zijn deze te spotten. Door de lavavelden rijd je naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur voor twee overnachtingen.

Dag 4 (ca. 260 km)

IJsbergenmeer Jökulsárlón en Skaftafell Nationaal Park

door de spoelvlaktes rijd je naar Skaftafell Nationaal Park. Gelegen tussen gletsjertongen en waar veel planten en bloemen groeien. Vanaf het Skaftafell Nationaal Park rijd je naar het Jökulsárlón waar er ijsbergen in alle vormen, kleuren en maten rond. Overnachting in Kirkjubaejarklaustur.

Dag 5 (ca. 200 km)

Landmannalaugar en Thjorsárdalur

Na het ontbijt gaan we op pad naar het hoogland. Het is tijd om het asfalt achter ons te laten. Over hobbelige wegen rijden we naar Landmannalaugar. Een bijzonder gebied omgeven door kleurrijke rhyoliet bergen. Hier zijn diepe dalen en bergen in allerlei vormen, vaak gevormd door vulkanische erupties onder gletjsjers. Na een mooie wandeling (optioneel) kan je genieten van een warm bad in de kreek. Diner en overnachting in het gebied van Thjórsárdalur. 

Dag 6 (ca. 300 km)

Sprengisandur hooglandroute

Vandaag een echt avontuur, dwars door de wildernis! We rijden naar het noorden dwars door IJsland door een uitgestrekte, kale, zwarte woestijn. De Sprengisandur hooglandroute verbindt noord en zuid. We moeten meerdere gletjserrivieren door rijden en over ruige tracks. Je ziet in de verte vulkanen en gletsjers. Overnachting in de omgeving van Laugar/Mývatn. 

Dag 7 (ca. 300 km)

Schiereiland Tjörnes met Ásbyrgi, Dettifoss en het Mývatn meer

Na een dag door het binnenland staat er een volle dag gepland maar wel weer over de geasfalteerde wegen. Als eerste staat de omgeving van het meer Mývatn op de planning. Dit is een paradijs voor geologen en vogelspotters. Je ziet borrelende modderpoelen en zwavelbronnen maar ook kraters. Daarna rijden we verder naar Dettifoss een enorm krachtige waterval. Bij Ásbyrgi zie je de indrukwekkende hoge muren van de kloof in hoefijzervorm. Uiteindelijk gaat de reis naar het dorpje Húsavík op het schiereiland Tjörnes. Hier kan je optioneel een bad nemen in het warme bad GeoSea. 

Dag 8 (ca. 285 km)

Akureyri en Skagafjördur

Het eerste bezoek is aan de Godafoss waterval. Daarna bereiken we Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Hier heb je wat vrije tijd om het leuke stadje te verkennen Je kan bijvoorbeeld naar de botanische tuinen, een duik in het geothermische zwembad of ga naar één van de musea zoals Listagil. We rijden door naar het Skagafjördur. Het deel van IJsland waar de meeste IJslandse paarden leven maar waar ook veel cultuur is te vinden van de IJslandse saga's. Het is mogelijk om 's avonds een rondje te gaan rijden op een paard of je kan een mooie wandeling gaan maken.

Dag 9 (ca. 150 km)

Noord-West IJsland naar Budardalur

We rijden naar het schiereiland Vatsnes waar je de bijzondere rots Hvitserkur kan zien. Deze is 15 meter hoog en komt recht uit zee. Als je geluk hebt zie je hier zelfs zeehondjes liggen! 's Middags rijden we door het platteland en over Laxardalsheidi naar Eiriksstadir, een oud Viking huis. Hier is een nagebouwde boerderij uit het jaar 1000 AD, waar mensen in historische kledij verhalen en bijzonderheden vertellen over de wereld van de Vikingen. Een leerzaam en vooral leuk museum. Overnachting in de omgeving van Budardalur. 

Dag 10 (ca. 440 km)

Schiereiland Snaefellsnes en naar Reykjavík

We ontdekken vandaag het schiereiland Snaefellsnes. In dit Nationaal Park is het hoogtepunt wel de Snaefellsjokull gletsjer, bovenop een slapende vulkaan. We wandelen langs het kiezelstrand van Djupalonssandur. In het pittoreske havendorp Arnarstapi observeren we prachtige basaltrotsen in gestapelde formaties en maken we een wandeling langs het unieke wandelpad dat de nederzettingen Arnarstapi en Hellnar met elkaar verbindt. Daarna gaat de reis terug naar Reykjavik, waar de reis eindigt.

Dag 11

Flybus naar Keflavík en terugvlucht

Je gaat op eigen gelegenheid per Flybus naar de luchthaven Keflavík. In drie uur tijd vlieg je terug naar Amsterdam met Icelandair.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe