Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondom IJsland met de Ocean Atlantic

Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.965

Expeditie cruise aan het begin van de zomer

Maak op een unieke manier kennis met de fantastische bestemming IJsland! De Ocean Atlantic is een uiterst sfeervol en comfortabel schip en je thuis voor een week. We varen Rondom IJsland in acht dagen tegen de klok in en bezoeken veel hoogtepunten. Overdag maak je zodiaccruises en bezoek je plekken op IJsland die normaal gesproken lang niet altijd over land bereikbaar zijn (de meeste excursies zijn al inclusief!). De expeditiestaf geeft dagelijks lezingen over dit bijzondere land. Laat je heerlijk verwennen aan boord en geniet van vol pension inclusief alle koffie, thee en een lekkere middagsnack. Dit is echt vakantie!

We maken kennis met het diverse landschap op IJsland en genieten van ijsbergen, laaglanden en gletsjers. Kijk onderweg uit naar wildlife zoals walvissen, zeehonden en natuurlijk de kleurrijke puffins. We bezoeken nationale parken en kleine dorpjes. We staan op de poolcirkel, wandelen over het zwarte lava en leren meer over de IJslandse saga's die die zo belangrijk zijn in het leven van de IJslanders.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - aankomst Reykjavik, 's middags inschepen Ocean Atlantic: Welkom aan boord van de Ocean Atlantic! Na het boarden staat er een welkomstdrankje voor je klaar en zal de Expedition Leider je meer details vertellen over de reis, de dagelijkse routine en de verschillende veiligheidsprocedures aan boord.  Voordat we vertrekken oefenen we eerst de sloepenrol. Daarna vertrekken we richting de zuidkust van IJsland.
Dag 2 - Westman eilanden en Surtsey: De Westman-eilanden stonden in januari 1973 op de voorpagina van alle kranten, toen op het eiland Heimaey een vulkaan uitbarstte. Alle 5.000 inwoners moesten worden geëvacueerd, maar de meesten zijn weer teruggekeerd. De Westman-eilanden liggen slechts 14 kilometer buiten de zuidwestkust van IJsland en bestaan ​​uit 15 groene kleine eilandjes. Vanaf het schip zien we de steile rotskusten. De vogels aan deze kliffen zijn uniek, we zien papegaaiduikers en niet in de laatste plaats de 'Queen of the Sea', de jan-van-gent. Surtsey is een van 's werelds nieuwste eilanden. Het eiland verrees uit de zee in 1963 en kwam in 2008 op de UNESCO-lijst van werelderfgoedplaatsen. Het eiland is gesloten voor het publiek en alleen onderzoekers zijn toegestaan.  'S Morgens gaan we naar Heimaey, het enige bewoonde eiland in de archipel, waar we de recent opgegraven huizen van de uitbraak in 1973 kunnen zien.  Aan het einde van de dag zetten we koers naar de zuidoostelijke hoek van IJsland aan de rand van het Vatnajökull Nationaal Park.
Dag 3 - Djupivogur en bezoek aan papegaaiduikerskolonie bij Hafnarholmi: Tijdens de nacht varen we langs de zuidelijke kust van IJsland, gedomineerd door Vatnajökull, de grootste gletsjer van IJsland. In de ochtend bezoeken we het kleine, gezellige havenstadje Djúpivogur. Beschut, maar nog steeds goed bereikbaar, is de haven eigenlijk een van de oudste in IJsland. Het stadje is aantrekkelijk voor kunstenaars en de kunstexposities zijn zeker een bezoek waard, niet in de laatste plaats de permanente Eggin i Gleðivík, waar 34 enorme vogeleieren uit graniet gesneden zijn. Het Cultureel Centrum is gevestigd in het prachtige rode houten huis Langabúð en tegenover het kleine Hotel Framtid aan de andere kant van de kleine haven. Een optionele excursie is beschikbaar bij Djúpivogur door Super Jeeps, het werkpaard in het moderne IJsland. In de namiddag varen we verder langs de dramatische kustlijn van de oostelijke fjorden. Het gebied heeft de laagste populatie in IJsland en de voornaamste bron van inkomsten hier is de visserij. Een van de fjorden die we zullen passeren is Mjóifjörður, wat smal fjord betekent, geflankeerd door hoge bergen met steile kliffen en talloze watervallen. Halverwege de avond bereiken we de fjord Borgarfjörður Eystri. Onze bestemming is het kleine eiland Hafnarhólmi, nu verbonden met het vasteland door een smalle pier. Deze kleine heuveltop is misschien wel de beste plek om de fascinerende papegaaiduikers te observeren. De vogels komen halverwege april aan bij Hafnarhólmi, nestelen zich op de rotsen of in het grauwe gras, en storen zich totaal niet aan de vele vogelkijkers die dagelijks een paar meter verderop langs de houten paden lopen. Daarnaast zien we hier op Hafnarhólmi ook eidereenden broeden, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen.
Dag 4 - Seydisfjordur , mogelijkheden tot mooie wandeling: Vroeg in de ochtend doorkruisen we het 17 kilometer lange en kalme fjord Seydisfjordur. In de ochtend arriveren we in het gelijknamige dorpje met slechts 700 inwoners. Oorspronkelijk was dit een haringvissersdorpje uit 1870. In de haven zie je nog steeds de vissersactiviteiten maar ook is het de vertrek- en aankomsthaven van de ferry naar de Faroer eilanden en Denemarken. We bieden de mogelijkheid voor een optionele excursie naar Skalanes voor een schitterende wandeltocht door de natuur.
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2021

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie, thee, middagsnack
• alle gezamelijke excursies, zodiaccruises en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• facultatieve excursies (2)
• engelssprekende gidsen 
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering


Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.