Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Langs de Westkust van Groenland

  • • Boottocht van nuuk naar ilulissat
  • • Naar de ijskap bij kangerlussuaq
  • • Bootexcursie ijsfjord ilulissat
  • • Walvisexcursie
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.295

Per boot naar verschillende plaatsen in West-Groenland, verblijf aan boord en in hotels, inclusief excursies

Een afwisselende en indrukwekkende reis met internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids. In alle plaatsen maak je een begeleidde rondwandeling en krijg je dus uitgebreide informatie over het land en het leven in Groenland. Bovendien zijn er veel excursies inbegrepen, bijvoorbeeld de tocht naar de immense ijskap, een walvisexcursie, de wandeling naar het IJsfjord en een avondcruise tussen de ijsbergen. Verblijf aan boord van de 'postboot' Sarfaq Ittuk maken de reis compleet. 

Je begint in Kangerlussuaq, dat dicht bij de Groenlandse ijskap ligt. Natuurlijk maak je een tocht over de arctische toendra tot je aan de rand ven het grootste pakket ijs van Europa staat. Een korte vlucht brengt je naar de hoofdstad Nuuk. Een kleine en bijzonder plaats, waar je je afvraagt hoe men hier leeft en overleeft. Het ligt prachtig aan het fjord en heeft een bijzondere natiionale schat in het museum liggen. Van Nuuk vaar je met de Sarfaq Ittuk in twee dagen naar Ilulissat, 'de stad van de ijsbergen'. Waarom het zo heet is snel duidelijk als je de wandeling naar het IJsfjord maakt en de boottocht tussen de ijsbergen. Tijdens de walvisexcursie in de Diskobaai ga je niet alleen walvissen spotten, maar zie je ook ijsbergen dobberen. Een droom van een reis. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap: Je vliegt vandaag van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het hotel ligt bij de luchthaven en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald voor de excursie. De bus rijdt over een jeeptrack ongeveer 25 kilometer landinwaarts. Een mooie tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis, naar de rand van de Groenlandse ijskap. Met een beetje geluk ga je onderweg muskusossen zien en je komt langs de Russell gletsjer met ijswanden tot wel 60 meter hoog. Aan het einde van de weg sta je naast de reusachtige Groenlandse ijskap, die 80% van het eiland bedekt. Het diner is vandaag in de Rowing club, buiten Kangerlussuaq, schitterend gelegen aan een meer. 
Dag 2 - Vlucht naar Nuuk, stadstour Nuuk en inscheping Sarfaq Ittuk: Na het ontbijt maken we een korte vlucht naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland met ruim 15.000 inwoners, meer dan 100 kilometer asfaltweg en zelfs een paar stoplichten! We maken een gezamelijke stadstour en daarna is er nog tijd om zelf rond te wandelen in Nuuk en alvast de eerste souvenirs te kopen. Tijdens de tour bezoek je het Nationaal Museum aan de haven. Hier ligt één van de grootste schatten van Groenland: ruim 500 jaar oude Inuit mummies. Ook het Kunst museum en de oude wijk van Nuuk worden bezocht. Aan het einde van de dag ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk. Dit is een soort Groenlandse Hurtigruten: een boot die langs de kust vaart en voor de Groenlanders de belangrijkste vorm van vervoer is. We varen twee dagen in noordelijke richting, om uiteindelijk in Ilulissat aan te komen. 
Dag 3 - Varen langs de kust en bezoek Sisimiut: Het  leuke van de tocht met de Sarfaq Ittuk is dat je een inkijkje in het leven van de Groenlanders krijgt. Het schip maakt korte stops bij verschillende plaatsen langs de kust en aan het einde van de middag hebben we tijd om Sisimiut te bekijken. Met een gids lopen we langs de gekleurde huizen, het stadhuis en een aantal historische gebouwen. Als we wat hogerop lopen hebben we mooi overzicht en zien we de fraaie heuvels op de achtergrond. Op de rotsen aan de rand van Sisimiut liggen de sledehonden te wachten tot het weer winter wordt. Na afloop gaan we weer aan boord en vervolgen de route noordwaarts. 
Dag 4 - Aankomst Ilulissat en stadswandeling met gids: 's Morgens naderen we Ilulissat al. Voor je er aankomt zie je de eerste enorme bergen ijs dobberen. De grootte en vorm verschillen, maar ze zijn allemaal indrukwekkend, Een fantastisch welkom in de Diskobaai! Aan het einde van de ochtend legt de Sarfaq Ittuk aan in Ilulissat en gaan we van boord. Vanuit de haven word je naar je hotel gebracht. De lokale gids heet je welkom en geeft informatie over de stad en de mogelijkheden voor de komende dagen. Natuurlijk beginnen we vandaag met een stadstour om de weg in Ilulissat te leren kennen. De gids vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Het museum, koloniale huizen, de kerk en de levendige haven komen aan bod. 
  • Muskusos bij Kangerlussuaq, West-Groenland
  • Narsaq
  • Scoresby Sound
  • Bultrug Walvis

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

In Hotel Arctic in Ilulissat kan je in een superior kamer verblijven met uitzicht op het ijsfjord. De extra kosten hiervoor zijn € 135 per persoon.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq v.v., Kangerlussuaq-Nuuk, Ilulissat-Kangerlussuaq inclusief 20 kg ruimbagage 
• luchthavenbelasting 
• 2 nachten aan boord van MV Sarfaq Ittuk in een 2-pers.buitenhut met eigen douche en toilet, inclusief volpension van zaterdagochtend tot zondagmiddag lunch
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 4 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 diner in Kangerlussuaq en twee diners in Ilulissat
• alle genoemde excursies
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• luchthavenbelasting 
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer