Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spitsbergen, Oost Groenland & Aurora Borealis

  • • Combinatie spitsbergen en groenland
  • • Geweldige arctische belevenis
  • • Afgelegen plekken op groenland
Duur 14 Dagen

Soort Scheepsreizen

Een unieke en magische plek

Groenland toont onze aarde in haar naakte essentie: groot en onoverwinnelijk. De ijskap bestaat uit zo'n drie miljoen kubieke kilometer ijs en jaarlijks wordt er 250 vierkante kilometer aan ijsbergen geproduceerd, waarvan de helft in het oosten. Noord-Oost-Groenland is zelfs voor Groenlandse begrippen afgelegen gebied. Het heeft de spectaculairste landschappen die je je kunt voorstellen: dramatische fjorden vol ijs en verbluffende bergpieken. We maken kennis met de bijzondere dieren van de Arctis en zien zeehonden, walvissen, zeevogels en, met een beetje geluk, de ‘Koning van de Arctis’, de IJsbeer.

De reis start in Spitsbergen en eindigt in IJsland.

Je vliegt naar Spitsbergen waar je vervolgens twee dagen de kust verkent. Daarna volgen enkele zeedagen voor de oversteek naar Oost-Groenland. De nadruk tijdens deze reis ligt op ons bezoek aan Oost-Groenland. De Scoresby Sund (Kangertittivaq), ’s wereld grootste fjord, is 350 kilometer lang. Ittoqqortoormiit is de enige nederzetting aan de monding van de fjord. In dit gebied leven muskusossen, zeehonden en ijsberen. Ittoqqortoormiit is het enige dorp in een omtrek van 800 kilometer. Het handjevol Inuit dat hier woont, is nog altijd afhankelijk van jagen en vissen. Walrussen, zeehonden, walvissen en ijsberen houden zich hier graag op, want dankzij de grote oppervlakte aan relatief dun ijs en open water is hier veel voedsel te vinden.

De reis volgt op het enerverende seizoen op Spitsbergen waarna een viertal schepen de oversteek naar Groenland maken. Dit zijn de Plancius, Ortelius, Hondius, Jansonius en het zeilschip Rembrandt van Rijn. De reis duurt 14 dagen behalve met de Rembrandt van Rijn, waarbij de reis 19 dagen duurt. Graag sturen wij je een compleet overzicht van de reis per email toe.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inscheping in Longyearbyen: Aangeland in Longyearbyen, het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje. Een bezoek aan het het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond vertrekt het schip en vaart de grote Isfjord in. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2 - Noordwaarts, Spitsbergen: Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en een geliefde plek voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen.
Dag 3 - 4 - De ijzige route naar Groenland: Op zee, op weg naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich een grote band met pakijs. Tijdens de oversteek naar Groenland verwachten we dit pakijs te kunnen zien en benaderen. Ook is hier een kans op IJsberen en walvissen.
Dag 5 - aankomst Groenland, sporen van de jagers: We naderen Groenland. Mogelijk ligt er nog ijs in de Foster Bugt maar we zullen pogen hier doorheen te varen om onze eerste landing te kunnen maken in Myggebugten. Er bevindt zich hier een oude jachthut uit de eerste helft van de vorige eeuw, toen Noorse trappers hier op IJsberen en Poolvossen joegen. De uitgestrekte toendra achter de hut wordt bevolkt door Muskusossen. Op de kleine meertjes vinden we vaak ganzen. We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord, vol gigantische ijsbergen en met aan weerszijden torenhoge bergen. Een andere mogelijkheid is de mooie Sofia Sund.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.