Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noorderlicht en ijsbergen in West-Groenland

  • • Hondensledetocht
  • • Naar de ijskap
  • • Ilullisat en het IJsfjord
Duur 8 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 3.190

Combineer Kangerlussuaq en Ilulissat In West-Groenland

Een fantastische reis naar twee bijzondere bestemmingen in winters Groenland: Kangerlussuaq dat pal aan de ijskap ligt en Ilulissat aan het IJsfjord. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een tocht naar die ijskap, een hondensledetocht, noorderlicht excursie, stadswandeling, een boottocht op het IJsfjord en een wandeling naar Sermermiut. Je kunt zelfs een nacht in een iglo verblijven! Een complete arctische reis in het westen van Groenland. 

Groenland is onbeschrijfelijk mooi, ongeacht welke periode je reist. Tot in mei is het een ongekend winterparadijs. De temperatuur schommelt ergens tussen de - 5 en - 30 °C, maar omdat de lucht droog is voelt het vaak minder koud aan. In Groenland is weinig lichtvervuiling, dus op een heldere avond is de kans groot dat je het noorderlicht ziet. Tot eind maart wel te verstaan, in april is het alweer lang licht.

De reis begint in Kangerlussuaq, springplank naar de enorme ijskap. Ilulissat, de volgende stop, ligt aan het bekende ijsfjord. Reusachtige ijsbergen schuren piepend en krakend door het fjord richting zee. Ze zijn van dichtbij te bekijken. Naast de zes inbegrepen excursies kun je optioneel nog een overnachting in een iglo boeken. De extra kosten hiervoor zijn € 350 per persoon, inclusief een sneeuwschoenwandeling. De maaltijden op die dag zijn inbegrepen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids heet je welkom en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. Hierna ga je gelijk op pad richting de ijskap. Je stapt in een soort super 4WD bus, met grote wielen, die je door bergen, over vlaktes en semi-woestijnachtige valleien voert. Uiteindelijk kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Later in het voorjaar zijn er ook vogels en bloemen. 
Dag 2 - Hondensledetocht en noorderlicht excursie: De hondenslee is al zeker duizend jaar het vervoermiddel van de Inuït. Ondanks de opkomst van de sneeuwscooter is het nog altijd een populaire manier van reizen. Het basis principe is nog altijd hetzelfde: een aantal honden wordt in een waaier vast gemaakt aan een slee. En zo word je meegenomen over het dikke ijs van het fjord. Een hoogtepunt van de reis. Groenlandse husky's zijn erg wild, daarom is een ervaren musher de bestuurder.  's Avonds is er een noorderlicht tour. Daarvoor moet je een beetje geluk hebben, er is een heldere hemel om het noorderlicht (de Aurora Borealis) te zien. We verlaten de bebouwing en gaan de natuur in, waar vals licht ons zo weinig mogelijk belet.  De gids vertelt je ondertussen alles over het fenomeen noorderlicht en de mythen die er in de loop van de tijd om zijn ontstaan, terwijl hij de Groenlandse koffie bereidt.
Dag 3 - Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling en welkomstdiner: De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Het is 45 minuten vliegen. Wegen tussen de verschillende plaatsen op Groenland zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. De komende dagen gaat het over ijs, sneeuw en niet te vergeten het lokale leven. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt meer verteld over Ilulissat en de verschillende excursies.Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling in Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. 's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.
Dag 4 - Boottocht op het ijsfjord: De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Tijdens een boottocht langs deze gigantische monsters zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en hoog. De natuur is hier overweldigend. De boottocht neemt 2,5 uur in beslag. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 
Astrid Westers

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Exclusief vlucht naar Kopenhagen en v.v. Je dient één dag voor het vertrek naar Groenland in Kopenhagen te arriveren en na de reis na aankomst in Kopenhagen heb je ook een overnachting nodig voor je terugvliegt naar huis. Indien gewenst maken we een offerte voor deze vluchten inclusief twee hotelovernachtingen op de luchthaven.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• Vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting 
• Transfers
• 2 nachten in Polar Lodge in 2-pers.kamer met gedeelde faciliteiten en 5 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-persoons standaard of superior plus kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• Noorderlichtexcursie - 2 uur
• Excursie naar de ijskap - 5 uur
• 1 welkomstdiner in hotel Arctic
• Stadswandeling Ilulissat - 2 uur
• Wandeling naar Sermermiut en het IJsfjord - 2 uur
• Boottocht in het ijsfjord - 2,5 uur
• Hondensledetocht met 3 personen per slee (inclusief warme kleding) - 2 uur
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• hotelovernachtingen op de luchthaven van Kopenhagen, voor en na de reis naar Groenland
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 


Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.