Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Fietsen in het Merendistrict

Terug Bekijk samenvatting

Deze prachtige fietstocht neemt je mee op een route rondom een van de indrukwekkendste meren van Chili. Dit gebied staat bekend om zijn besneeuwde vulkanen, groene wouden en prachtig gelegen meren. Een tocht rondom Lago Llanquihue is een fantastische uitbreiding op je reis door Chili.

Dag 1 (ca. 60 km)

Accommodatie: Hotel Petrohué - Standard Room (HP)

Fiets van Puerto Varas naar Petrohue

Vanmorgen haal je de fiets op in Puerto Varas. Er staat een lange, maar mooie tocht op het programma van circa zestig kilometer. Je fietst langs de zuidkant van Lago Llanquihue oostwaarts richting Petrohue in het Vicente Perez Rosales National Park. Vanaf Ensenada wordt de weg onverhard. Je overnacht in de prachtig gelegen Petrohue Lodge met uitzicht op Lago Todos los Santos.

Dag 2 (ca. 44 km)

Accommodatie: Hostal Zapato Amarillo - Standard Forest View Room (LO)

Fietstocht langs Osorno vulkaan en Lago Llanquihue naar Puerto Octay

Bezoek in de ochtend de prachtig gelegen watervallen van Petrohue. Het water baant zich een weg door de spleten van het vulkanisch gesteente. Fiets terug naar Ensenada en ga verder noordwaarts naar Puerto Octay. Je rijdt langs de flanken van de Osorno vulkaan met steeds weer prachtige uitzichten over Lago Llanquihue. Om even de benen te strekken stop je bij het plaatsje Las Cascadas. Een korte wandeling door het bos brengt je naar de verscholen waterval Salto de Las Cascadas. Vanavond overnacht je in Puerto Octay, een klein dorp gelegen op een heuvel met mooie uitzichten over het meer.

Dag 3 (ca. 23 km)

Accommodatie: Hotel Elun - Standard Room (LO)

Van Puerto Octay naar Frutillar

Vandaag is het een relatief korte rit naar Frutillar. Spendeer vanmorgen zeker nog wat tijd in het dorpje Puerto Octay met haar smalle straatjes en historische huizen uit de Duitse bezettingstijd. De rit van vandaag is wederom prachtig, de Osorno vulkaan blijft het blikveld domineren. Je overnacht in het Frutillar, een rustgevend dorpje aan de oever van het meer met uitzicht op vier vulkanen.

Dag 4 (ca. 30 km)

Van Frutillar terug naar Puerto Varas

Het Teatro de Lago is een prachtig theater met uitzicht over Lago Llanquihue. Plan zeker vanmorgen een bezoekje en drink een koffie in het café met uitzicht op de Osorno vulkaan. Stap weer op de fiets en rij de laatste dertig kilometer terug naar Puerto Varas.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe