Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Tau Pan

Locatie: midden in het Central Kalahari Game Reserve (CKGR)Type kamp: woestijnkampActiviteiten: wildsafari's, diverse activiteiten met bushmen (een hele dag dieper in het hart van de Central Kalahari op aanvraag)

Tau Pan is het eerste permanente kamp in het Centraal Kalahari Game Reserve (CKGR), dat bekendstaat om de ligging onder de indrukwekkende sterrenhemel en in een prachtig landschap. Tau Pan Camp ligt aan de rand van Tau Pan en kijkt uit over de permanente waterpan en de eindeloze horizon.

Verblijf
Acht speciaal ontworpen woestijnkamers met een rieten dak liggen op een zandrug met uitzicht over Tau Pan. Alle kamers hebben een eigen badkamer, die is aangepast aan de omgeving. Het kamp heeft een eetkamer, lounge, souvenirwinkeltje en een panoramaterras. Ook kun je ontspannen bij het zwembad. Tau Pan Camp werkt op zonne-energie en is speciaal ontworpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving.

Na de zomerregens ondergaat het Central Kalahari Game Reserve een complete transformatie. De blauwe lucht wordt gevuld met grote wolken en de uitgestrekte vlaktes en waterpannen veranderen in helgroene grasvelden. Dit is in deze tijd van het jaar een van de beste regio's om op wildsafari te gaan in Botswana. Niet veel mensen lijken zich hiervan bewust te zijn, want er komen nog maar weinig bezoekers. Het Central Kalahari Game Reserve is de thuisbasis van springbokken, gemsbokken en gnoes in groepen van duizenden tegelijk. Prachtig om te zien! Roofdieren zijn er op dat moment ook in overvloed, zoals leeuwen (vooral de beroemde zwartgemaande Kalahari-leeuw), cheeta's, luipaarden en jakhalzen.

Activiteiten
Vanuit het kamp worden wildsafari's in open 4x4-voertuigen georganiseerd, 's avonds zijn er miljoenen sterren te zien en er worden begeleide wandelingen met San-bosjesmannen verzorgd. Zij zullen je alles vertellen wat je maar wilt weten over hun manier van leven, van geboorte en huwelijk tot overleven in de wildernis. Tau Pan is een nationaal park en een ecologisch zeer gevoelig gebied. Om deze reden zijn nachtsafari's en off-road rijden niet toegestaan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.