Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Pelo Camp

Locatie: hart van de Okavango DeltaType kamp: waterkamp Activiteiten: mokoro-excursies en boottochten (afhankelijk van het waterpeil)

Pelo betekent hart en is dus een passende naam voor dit hartvormige eiland diep in het hart van de Okavango Delta. Het kamp is volledig milieuvriendelijk en gebouwd zonder permanente structuren. Het is daarom geclassificeerd als een mobiel kamp, maar heeft wel een vaste locatie. De sfeer van het kamp is ideaal voor de avontuurlijke reiziger, die op zoek is naar een traditionele Delta-ervaring.

Verblijf
Het eetgedeelte en de lounge liggen in de schaduw van wilde dadelpalmen en Jackalberry-bomen. In de boma zit je rond het kampvuur en vanaf een verhoogd platform heb je een geweldig uitzicht over het water. Het kamp is net gerenoveerd en beschikt nu ook over een zwembad. Met maar vijf ruime tenten is dit een knusse plek om te verblijven. De tenten hebben allemaal een eigen badkamer en een overdekte veranda aan de voorkant. Een rits in het canvas scheidt het slaapgedeelte van de badkamer met een normaal toilet en stromend water. Een deur leidt vanuit de badkamer naar buiten, waar een traditionele buitendouche hangt. Deze wordt naar wens voor je gevuld met warm water. 

Activiteiten
Doordat het kamp op een klein eiland ligt, dat volledig wordt omringd door permanent water, worden er alleen wateractiviteiten georganiseerd. Tijdens een excursie per mokoro (traditionele kano) verken je de ondiepe uiterwaarden. Tijdens de boottochten ga je verder de Delta in. Jeepsafari's zijn niet mogelijk in Pelo. Dit is dé plek om los te komen van de drukte van de moderne wereld. Hier voel je een en al rust tijdens de mokoro-trips en beleef je Afrika optimaal.

Pelo Camp ligt in een van de beste gebieden om sitatunga en rode lechwe te zien. Deze waterantilopen voelen zich hier helemaal thuis. Wildconcentraties in dit deel van de Okavango Delta verschillen per seizoen, afhankelijk van de hoeveelheid water en hoe dat water stroomt. Dit is een uitgelezen plek voor vogelaars dankzij de vele vogelsoorten zoals de Pels visuil, Afrikaanse en dwergjacana, Sharpes reiger, Afrikaanse dwergeend en de kleine grijze slangenarend.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.