Askja

Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Kangaroo Island

Terug

Kangaroo Island is het op twee na grootste eiland van Australië en dé bestemming als je de wilde dieren van Australië wilt zien. Het eiland vormt de perfecte leefomgeving voor koala's, die je hier dan ook volop ziet. Daarnaast zie je diverse soorten kangoeroes en de zeldzame Tamar Wallaby’s, Australische pelsrobben, zeeleeuwen (bij Seal Bay), mierenegels en zelfs pinguïns. In Flinders Chase National Park vind je de bizar gevormde steenformaties ”The Remarkable Rocks” en de twintig meter hoge Admirals Arch.

Dag 1 (ca. 160 km)

Accommodatie: Seafront Penneshaw - standard room (LO)

Via Cape Jervis met ferry naar Kangaroo Island

Vanuit Cape Jervis neem je de ferry naar Kangaroo Island, waar je aankomt in Penneshaw. Je verblijft twee nachten bij Flinders Chase National Park, aan de westkant van het eiland. Op weg hiernaartoe kun je een bezoek brengen aan Seal Bay. Onder begeleiding van een gids wandel je hier het strand op om de kolonie Australische zeeleeuwen te zien.

Dag 2

Accommodatie: Seafront Penneshaw - standard room (LO)

dagexcursie 'Island Life' over Kangaroo Island

Je kunt zelf gemakkelijk rondrijden over het eiland, maar voor een optimale beleving mag deze persoonlijke tour niet ontbreken. Jullie gids neemt je mee over wegen en naar plekken, waar je zelf niet kunt komen. Je wandelt door Eucalyptus bos op zoek naar koalas en bezoekt Seal Bay en het zuidoosten van het eiland. Er wordt een uitgebreide barbecuelunch voor je klaargemaakt in de bush.

Dag 3

Accommodatie: Kangaroo Island Wilderness Retreat - standard room (LO)

Vrije dag op Kangaroo Island

Vandaag heb je zelf de hele dag de tijd om dit dierenrijk te verkennen. Het eiland is grotendeels begroeid met eucalyptusbossen en boomsavannes. Uiteraard bezoek je vandaag Flinders Chase National Park, waar onder andere kangoeroes, koala's, vogelbekdieren en hoenderganzen leven. Hier vind je ook de misschien wel bekendste rotsformaties van het eiland: de Remarkable Rocks. Ook Kaap du Couedic mag je niet missen. Hier vind je een kolonie Nieuw-Zeelandse pelsrobben en de natuurlijke rotsboog Admirals Arch.

Dag 4 (ca. 253 km)

Vertrek vanaf Kangaroo Island terug naar Adelaide

Vandaag verlaat je dit prachtige eiland. Je kunt nog een stop overwegen bij de zandduinen in de eucalyptusbossen van Little Desert. Aansluitend rij je door naar de ferry in Penneshaw en vaar je terug naar het vasteland om door te reizen naar je volgende bestemming.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe