Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Antarctica per zeilschip

Duur 22 Dagen

Soort Zeilreizen

kleinschalig en avontuurlijk

Deze zeiltocht van Ushuaia naar het Antarctisch schiereiland is een geweldig avontuur. De klassieke route, de kortste weg naar Antarctica, is de meest gekozen route naar het Witte Continent. Wat voel je je als mens klein in deze wereld vol besneeuwde bergtoppen, gletsjers, ijsbergen en wilde dieren! Wanneer  je kiest voor een reis met de bark EUROPA, kies je voor een actieve zeilreis. Meedoen met het reilen en zeilen is een deel van de ervaring. Je draait mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af.  Zeilervaring is niet nodig, plezier en samenwerking staan voorop!

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals de Bark EUROPA.

Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Er zijn worden verschillende reizen aangeboden met de bark EUROPA. De eerste reis van het Antarctica seizoen 2019/2020 start in Punta Arenas in Chili. De eerste reis in 2020 vertrekt vanuit Stanley op de Falklandeilanden richting South Georgia en het Antarctisch schiereiland. Andere reizen starten op de Falkland Eilanden en gaan ook naar South Georgia. Graag verstrekken wij het vaarschema en dag tot dagprogramma op aanvraag.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - aan boord in Ushuaia: U bent vanaf 17.00 uur welkom aan boord. Na het opbergen van uw bagage in de hut vertellen de kapitein en de expeditieleider wat er te gebeuren staat. We blijven 's nachts in de haven. Voor u een goede gelegenheid om bij te komen van de lange vliegreis.
Dag 2 - langs de kust van Vuurland: De trossen gaan los. Onderweg vertelt de stuurman over de veiligheid en worden we wegwijs gemaakt in de ogenschijnlijke wirwar van lijnen aan boord. We varen tussen de steile heuvels met besneeuwde toppen het Beagle kanaal uit. Met de heersende westelijke winden waarschijnlijk onder zeil. Gedurende de nacht na het passeren van het licht van Kaap Hoorn verlaten we de beschutte kust van Vuurland.
Dag 3 - 5 - Drake Passage, South Shetlands: Vanaf Kaap Hoorn is de oversteek van de Drake Passage ongeveer 450 mijl. De wateren rond Kaap Hoorn hebben de reputatie stormachtig te zijn. Het kan er inderdaad behoorlijk spoken. De wind varieert van zuidwest tot noordwest; de overtocht is vaak goed bezeild. Tussen de depressies is het rustig. Op enkele oversteken in voorgaande jaren was het zelfs bijna windstil. Kaapse duiven, witkinstormvogels en albatrossen houden ons tijdens de overtocht gezelschap. De albatrossen zijn op de volle oceaan in hun element, zij geven de voorkeur aan winderige streken, omdat zij bij kalme wind moeilijk kunnen vliegen. Onderweg kunt u de bemanning helpen met het sturen, zetten, wegnemen en opdoeken van de zeilen.
Dag 6 - Ten anker bij de Aicho Islands: Overal om ons heen springen pinguïns uit het water. De bemanning brengt ons met de bijboten aan wal. We delen het strandje met de ezels- en de kinbandpinguïns. Ze kruipen met ons mee de heuvel op, waar aan de andere kant de jonge zeeolifanten brullen tijdens hun schijngevechten. Ze gebruiken de echo van de berghelling erachter om hun gebrul nog indrukwekkender te maken. We gaan op zoek naar de macaronipinguïn. Op dit eiland hebben we een kans dat we een verdwaald exemplaar tegenkomen. De Aicho Islands horen tot de Zuid-Shetland Islands en zijn niet geheel bedolven onder de ijskap. In de kleurenpracht van de korstmossen hebben de reuzenstormvogels en Antarctische grote jagers hun nestplaatsen gevonden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.