Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Bear Camp

Terug Bekijk samenvatting

Wakker worden in het land van de bruine beer is wel één van de meest geweldige dingen die je kan doen in Alaska. Met een bushplane vlieg je langs actieve vulkanen en over enorme gletsjers en land je ongeveer vijftig minuten later op het strand in de wildernis bij Bear Camp. Dit tentenkamp ligt aan de Cook Inlet in Lake Clark National Park en is de basis voor een geweldig berenavontuur. Het is dé plek om bruine beren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. In een klein gezelschap en onder begeleiding van een ervaren gids ga je dagelijks op pad om deze indrukwekkende dieren van dichtbij te observeren. Iedere keer is het weer een beleving op zich. Je overnacht in comfortabele permanente, canvas tenten met een eigen veranda vanwaar je uitzicht hebt over Cook Inlet, een fijne plek om je vrije uren door te brengen. In de algemene tent worden culinaire bushgerechten geserveerd en eet je gezamenlijk. Afhankelijk van jouw keuze verblijf je één tot vier nachten in het kamp. Het is bepaald niet de goedkoopst denkbare reis, maar de unieke beleving vormt in combinatie met de eenzaamheid van dit gebied een onbetaalbare ervaring.

Dag 1

Accommodatie: Bear Camp - permanente tent (VP)

Vlucht van Sterling naar Bear Camp

Rond 12.00 uur (niet te garanderen) vertrek je in een bushplane vanuit Sterling naar Lake Clark National Park. In ongeveer vijftig minuten vlieg je over actieve vulkanen en gletsjers naar het kamp aan de overkant van de Cook Inlet. In het kamp geeft de ranger een uitgebreide instructie over de omgeving en de beren. De middag breng je door in het territorium van de bruine beer aan de voet van Mount Lliamna. 's Avonds wacht er een heerlijke maaltijd en deel je de eerste beer ervaringen met je medereizigers.

Dag 2

Accommodatie: Bear Camp - permanente tent (VP)

Beren observeren in Lake Clark National Park

Na een stevig ontbijt ga je met de ervaren en gepassioneerde gids op zoek naar de beren in Chinitna Bay. Er is altijd overleg wat de beste locaties voor die dag zijn. Dat kan er één, maar ook meerdere zijn. Samen met de gids probeer je de beren zo dicht mogelijk te benaderen en ze bezig te zien met hun dagelijkse activiteiten zoals het zoeken van voedsel, spelen en soms vechten met elkaar. Iedere dag is weer anders en ook ieder seizoen voegt daar zijn eigen unieke ervaring aan toe. Over het algemeen kun je beren eind juli en augustus zien vissen op zalmen, maar alles hangt samen met het ritme van de natuur. Een heerlijke lunch en diner worden beiden in het kamp geserveerd. En als het weer het toelaat wordt er 's avonds een kampvuur op het strand gemaakt. Een perfecte afsluiting van een mooie dag in de wildernis.

Dag 3

Vlucht terug naar Sterling

Vandaag een laatste ochtend in de wildernis met de beren. Samen met de gids maak je nog een wandeling over het strand of bezoekt eventueel nog andere locaties. Aansluitend ga je naar het vliegtuigje dat je terugbrengt naar Sterling (tijd niet te garanderen, maar vaak tussen 12.00-16.00 uur). Hier haal je de auto weer op en reis je verder naar de volgende mooie bestemming binnen Alaska.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.