Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Bear Mountain Lodge

Terug Bekijk samenvatting

De Bear Mountain Lodge ligt op ongeveer drie kwartier vliegen van Kenai City, aan de rand van Lake Clark National Park. Dit park is samen met Katmai National Park een van de beste gebieden van Alaska om bruine beren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. De Bear Mountain Lodge heeft enkele nette cabins met eigen douche en toilet. De maaltijden zijn huisgemaakt en worden geserveerd in het gezellige hoofdgebouw van de lodge, waar je samen met de eigenaren en de gidsen eet. Het komt regelmatig voor dat er beren op het terrein lopen. Je bevindt je hier dus letterlijk midden tussen de beren. Daarnaast is het landschap van Lake Clark National Park prachtig. Onderweg zie je bij goed weer de Redoubt-vulkaan en vanaf het strand zie je Mount Iliamna liggen, waarvan geologen vermoeden dat de weggeslagen top van deze vulkaan zich op het strand van Chinitna Bay bevindt. Als je kiest voor een verblijf in de Bear Mountain Lodge, beleef je zeker een heel bijzondere tijd. Vanaf het moment dat het vliegtuig vanuit Kenai City vertrekt, wordt het een aaneenschakeling van hoogtepunten, die variëren van het prachtige landschap tot het zien van bruine beren. 

Dag 1

Accommodatie: Bear Moutain Lodge - standaard room (VP)

Vlucht van Kenai City naar Bear Mountain Lodge

Vanmorgen stap je omstreeks 09.00 uur aan boord van een klein vliegtuigje van Alaska West Air in Kenai City. In circa vijfenveertig minuten vlieg je over de Cook Inlet naar Chinitna Bay. Hier word je opgewacht door een ranger, die je meemeent naar de Bear Mountain Lodge, gelegen in het Lake Clark National Park. Niet lang nadat je gesetteld bent begint de eerste tour op zoek naar beren. Wanneer aan het einde van de middag de daggasten terugvliegen blijf je achter in dit paradijs. Voor of na het diner gaat men vaak weer op pad om beren te kunnen spotten.

Dag 2

Beren observeren in Lake Clark National Park

Chinitna Bay heeft enkele observatieplatforms en afhankelijk van in welk seizoen je reist, ga je op zoek naar de beste plekken om beren te spotten. Dit kan vanaf één van de platforms zijn of bijvoorbeeld op het strand, wanneer ze op zoek gaan naar voedsel in het water. De ervaren gidsen nemen je in een oude schoolbus mee over het strand naar de beste locatie. Overdag ben je samen met de daggasten, maar wanneer zij vertrekken is er 's avonds ook nog uitgebreid de mogelijkheid op pad te gaan. Het is dan rustiger en juist dan is er veel tijd om op persoonlijke wensen in te gaan. Wil je graag een bepaalde foto maken of heb je andere ideeën, geef dit dan gerust door aan de gids.

Dag 3

Vlucht terug naar Kenai City

Vandaag word je om 10.00 uur weer teruggevlogen naar Kenai City, waar je de auto weer ophaalt en verder reist naar de volgende mooie bestemming binnen Alaska.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.