Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Yukon
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Per auto

Yukon beschikt over een klein netwerk van verharde en onverharde wegen. De staat van de meeste onverharde wegen varieert tussen goed onderhouden en bar slecht. De belangrijkste weg naar Alaska is grotendeels verhard, op een klein stuk van de Top of the World Highway na. Dit deel wordt wel prima onderhouden. De belangrijkste route vanuit West-Canada naar het noorden is de Alaska Highway, voor de Amerikanen dé verbindingsroute tussen de Lower 48 en Alaska. In eerste instantie werd deze weg aangelegd als spoorweg. In de zestiger jaren werd er een onverharde weg aangelegd en pas de afgelopen 10 jaar is deze geasfalteerd. De Cassiar Highway is een andere weg door de Yukon naar Alaska, maar deze is op 3 plaatsen nog onverhard en daarom alleen toegankelijk voor 4WD-auto's en trucks.

Per vliegtuig

Vanuit Europa heeft het Duitse Condor als enige luchtvaartmaatschappij twee keer per week een directe verbinding van Frankfurt naar Whitehorse in Yukon. Air Canada vliegt dagelijks tussen Vancouver en Whitehorse. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.