Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Yukon
Daglicht

Terug
Kies een pagina:

Yukon heeft dankzij de noordelijke ligging in de zomer meer daglicht dan Nederland. In de maand juni wordt het in grote delen van de provincie helemaal niet donker. Je kunt dan om middernacht nog buiten een boek lezen! In september worden de dagen snel korter. In de winter is het langer donker dan in Nederland. Op de kortste dag van het jaar, 21 december, is het in Whitehorse om 10 uur ’s morgens licht, en om 4 uur ’s middags weer donker. Het noorderlicht (Aurora Borealis) is in Yukon vaak waarneembaar in de periode van eind augustus tot en met begin april. Het moet dan wel donker zijn, en een echt koude, heldere avond. Soms is het noorderlicht urenlang zichtbaar, soms maar een paar minuten. Kijk daarom 's avonds regelmatig omhoog!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.