Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Schotland

Geldzaken

Terug

De Britten rekenen in ponden en pence. Er zijn bankbiljetten van £50, £20, £10 en £5. De Schotten hebben ook hun eigen bankbiljetten, waaronder een £1. Er zijn munten van 1 en 2 pond, van 50, 20, 10, 5, 2 pence en van 1 penny. Op de Kanaaleilanden, het Isle of Man en Schotland kun je andere munten en bankbiljetten aantreffen dan in Engeland en Wales. De waarde is wel gelijk aan het Britse pond, maar je kunt ze niet in Engeland en Wales gebruiken. Schotse biljetten worden soms wel buiten Schotland geaccepteerd, vooral in het grensgebied. Je kunt de biljetten het beste voor vertrek omwisselen.

Er geldt geen beperking voor de hoeveelheid geld die je mag meenemen. In sommige winkels, vooral in de grote steden, kun je betalen met euro's. Let wel goed op de wisselkoers die gehanteerd wordt. Aan boord betaal je met creditcard, Noorse kronen, euro`s of Amerikaanse dollars.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer