Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Nationale parken

Terug

Argentinië heeft maar liefst 33 nationale parken. Voor dat je op reis naar Argentinië gaat, is het goed om wat voorkennis te hebben over alle parken. Hieronder noemen we de belangrijkste.

Parque Nacional Iguazú 
Parque Nacional Iguazú ligt aan de Argentijnse kant van de wereldberoemde Iguazú-watervallen, bij het plaatsje Puerto Iguazú. In 1984 is dit park door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed dankzij het prachtige landschap en de grote biodiversiteit van het subtropische regenwoud. De temperatuur is hier in de winter gemiddeld 15ºC en in de zomer 30ºC. Door de dichte vegetatie is er bijna geen wind, waardoor er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. In Iguazú komen meer dan 2000 plantensoorten voor, waaronder orchideeën, palmen, varens, bromelia’s en klimplanten waar fruit aan groeit die fauna zoals toekans aantrekt. De toekan is een van de 450 vogelsoorten die hier leven. 

Parque Nacional Los Glaciares
Nationaal park Los Glaciares vormt een natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. Het park beslaat meer dan 600.000 hectare en spreidt zich uit van de steppe aan de oostzijde naar het Andesgebergte in het westen. In 1937 is dit park, waar ruim 50 gletsjers samen een enorme ijsmassa vormen, uitgeroepen tot Los Glaciares National Park. Dit afwisselende park bestaat uit azuurblauwe meren, indrukwekkende gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De beroemdste gletsjers zijn de Perito Moreno, Upsala, Viedma, Onelli, Spegazzini en Mayo. Op het oog lijken de gletsjers roerloos, maar ze zijn constant in beweging, waardoor van de voorkant van de gletsjers grote brokken ijs in het water storten. Door het smelten van het vele ijs zijn twee meren gevormd: Lago Argentino en Lago Viedma, vanwaar het water vervolgens in de rivier Santa Cruz stroomt.

Reserva Faunística Península Valdés 
Het schiereiland Valdes is een beschermd natuurgebied, staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van de Unesco en is uitgeroepen tot Reserva Faunística Península Valdés. De bultrugwalvis is de meest voorkomende walvis bij dit schiereiland. Elk jaar worden er rond de zeshonderd gespot, die samen zorgen voor zo’n tachtig jongen. In mei komen de eerste bultruggen vanuit Antarctica aan. In de maanden september en oktober bereikt de populatie walvissen hier het hoogtepunt. Er zwemmen er dan zo’n vijfhonderd tegelijk rond voor de kust. De Magellaenpinguïns leven hier niet op ijsschotsen, maar tussen de struiken, waar ze holen en nesten maken voor hun pasgeboren jongen.

Parque Nacional Tierra del Fuego 
Twaalf kilometer ten westen van Ushuaia, aan het einde van de RN3 (het laatste deel van de Panamerican Highway) ligt nationaal park Tierra del Fuego, letterlijk vertaald: Vuurland. Dit park is 63.000 hectare groot, maar er is slechts een deel toegankelijk. Je kunt er diverse mooie wandelingen maken, die qua lengte, duur en zwaarte erg verschillen. Tijdens de wandelingen kom je op plekken met prachtige uitzichten op onder andere het Beaglekanaal en de omringende bergen, azuurblauwe meren en gletsjers. De kans is groot dat je onderweg dieren ziet zoals vossen, caracares, condors en bevers. Oorspronkelijk kwamen hier geen bevers voor, maar op een gegeven moment zijn ze hiernaartoe gebracht vanuit Canada

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.