Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Lokale keuken

Terug

Bij een reis naar Argentinië zal het je zeker niet ontbreken aan lekker eten en drinken. Argentinië staat bekend om de overheerlijke steaks en wijn.

De Argentijnse keuken wordt vooral gedomineerd door rundvlees. Andere typische ingrediënten, zoals maïs, komen ook regelmatig voor in de gerechten die op het menu staan. Geniet vooral van de voortreffelijke wijnen terwijl je wacht op het hoofdgerecht. Als voorgerecht of tussendoortje is de empanada een echte aanrader. Dit van deeg gemaakte hartige hapje is gevuld met een gehakt-, kip-, kaas- of vegetarisch groentemengsel. Daarnaast wordt vaak brood met pebre (een tomatensalsa met bosui en koriander) geserveerd.

Wat absoluut niet mag ontbreken bij een bezoek aan Argentinië, is een asado oftewel barbecue. Het meest gebruikelijke is lam van de barbecue. Een asado wordt vaak gehouden op een speciale barbecueplek: de quincho. Argentijnen eten twee keer per dag een warme maaltijd. De lunch wordt meestal tussen 13.00 en 15.00 uur gegeten en het diner na 20.00 uur. Let op: houd er rekening mee dat je tijdens het reizen door Argentinië bij sommige accommodaties dan ook niet voor 20.00 uur kan aanschuiven voor het avondeten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer