Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Klimaat

Terug

Reizen door Argentinië kent verschillende klimaatzones door de grote uitgestrektheid, waarbij de gemiddelde temperatuur naar het zuiden toe afneemt.

Het noordoosten is vochtig en warm. Buenos Aires, dat midden in dit gebied ligt, heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 16°C, een gemiddelde temperatuur in juli van 9°C en van 23°C in januari. In het noordwesten zijn de zomers warm, maar door de lage luchtvochtigheid is het er wel goed uit te houden. De zomer kent een regenseizoen: tussen (gemiddeld) januari en maart kunnen er flinke buien vallen. De droge Pampa Seca heeft warme zomers en milde winters. Binnen dit gebied is wel veel verschil. De gemiddelde neerslag is 400 mm per jaar. De Pampa Húmeda is veel vochtiger en heeft daardoor ook een rijke vegetatie. In het westen heerst een woestijnklimaat. Hier liggen de droogste en warmste plekken van Argentinië met temperaturen boven de 40°C. Het klimaat in de steppen en woestijnen van Patagonië wordt gekenmerkt door westenwinden. Vuurland heeft milde winters en in de zomer veel regen en harde wind door de stroming van de oceaan en de uitlopers van de Andes.

Klimaattabel (gemiddelde minimum- en maximummaandtemperaturen in C) 

   

Juli (winter)

Januari (zomer)

Buenos Aires

5-15

20-30

Puerto Madryn

3-13

13-28

Mendoza

3-15

18-32

Salta

18-26

15-25

Puerto Iguazú

22-32

15-23

Ushuaia

-3 / -8

5-18

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.