Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Infrastructuur

Terug

Een reis naar Argentinië is zeer geschikt om zelf met een huurauto te verkennen. De (verkeers)veiligheid is vergelijkbaar met die in Nederland en ook het wegennetwerk is goed ontwikkeld. Binnen Argentinië moet je wel regelmatig gebruikmaken van vluchten.

Over het algemeen zijn de wegen in Argentinië goed onderhouden. Veel wegen zijn onverhard. Ongeasfalteerde wegen hebben vaak wel enkele kuilen en hobbels of een zogenaamd wasbordeffect. Dit kan de reistijd tussen twee plaatsen flink verlengen. Op de onverharde routes is het vaak prettig om een auto met vierwielaandrijving te hebben. Dat is net wat comfortabeler dan een reguliere auto met tweewielaandrijving. 

In Argentinië rijdt men rechts. De verkeersregels zijn nagenoeg gelijk aan de onze. Let in de steden wel extra goed op met de voorrangsregels. Sommige Argentijnen nemen voorrang terwijl ze dit niet hebben. Een paar wegen rondom Buenos Aires zijn tolwegen. In de rest van het land zijn de wegen vrij toegankelijk.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.